Ο «χειμερινός πόλεμος» του Πούτιν για την Ουκρανία

Image Source: Ben Garrison at Grrraphics.com…
Τις τελευταίες ημέρες αυτού του χωλού Κογκρέσου, πριν περάσει ο έλεγχος της Βουλής στους Ρεπουμπλικάνους τον Ιανουάριο, οι Δημοκρατικοί αναμένεται να εγκρίνουν το αίτημα του Τζο Μπάιντεν για άλλα 38 δισεκατομμύρια δολάρια για το καθεστώς του Κιέβου, τον στρατό του και τον πόλεμό του. Η ψήφιση αυτής της νομοθεσίας θα εγγυηθεί ουσιαστικά πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να χρηματοδοτούν αυτόν τον πόλεμο και να παρατείνουν τις μάχες μέχρι την άνοιξη.

Patrick J. Buchanan - buchanan.org / Παρουσίαση Freepen.gr

 Ο χειμώνας έχει συχνά αποδειχθεί απαραίτητος σύμμαχος της Μητέρας Ρωσίας.

Ο επικείμενος χειμώνας του 1812-13 ανάγκασε τον Ναπολέοντα να αποσυρθεί από τη Μόσχα, μια υποχώρηση από την οποία το Grande Armee του δε συνήλθε ποτέ.

Ο χειμώνας του 1941-42 σφράγισε την τελική μοίρα των στρατών εισβολής του Τρίτου Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ.

Η νέα στρατηγική του Βλαντιμίρ Πούτιν στον πόλεμο που ξεκίνησε με την Ουκρανία το Φεβρουάριο είναι να στρατολογήσει τον ερχόμενο χειμώνα 2022-2023 ως σύμμαχο του αποτυχημένου στρατού του.

Εδώ και εβδομάδες, υπάρχουν αναφορές για επιδρομές ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων , πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε κάθε μεγάλη πόλη της Ουκρανίας.

Η ψευδής αναφορά ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία είχε προσγειωθεί στην Πολωνία, σκοτώνοντας δύο πολίτες, ήρθε την ημέρα που 100 ρωσικές βόμβες, ρουκέτες, πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν στόχους «υποδομής» σε όλη την Ουκρανία.

Ήταν το βαρύτερο ρωσικό μπαράζ μέχρι σήμερα στον εννιάμηνο πόλεμο.

Στόχος του Πούτιν: Καθώς ο ουκρανικός στρατός μάχεται με τον ρωσικό στρατό στο Ντονμπάς και στη Χερσώνα, το ηλεκτρικό δίκτυο από το οποίο εξαρτάται το ουκρανικό έθνος και ο λαός πρόκειται να δεχθεί συστηματική επίθεση, να κλείσει, να καταστραφεί.

Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, δεν θα υπάρχει φως ή θερμότητα σε σπίτια, νοσοκομεία, γραφεία ή σχολεία της Ουκρανίας. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τα τρόφιμα δεν μπορούν να συντηρηθούν, οι σόμπες δε λειτουργούν, το νερό δεν μπορεί να αντληθεί.

Χωρίς δύναμη, φως και θερμότητα, η προσδοκία του Πούτιν είναι ότι ο ουκρανικός λαός, που έχει υποστηρίξει πατριωτικά τον στρατό του, θα κινδυνεύσει, κατά δεκάδες χιλιάδες αυτόν τον χειμώνα, να παγώσει μέχρι θανάτου στο σκοτάδι.

Ο χειμώνας, από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα μέσα Μαρτίου, είναι η πιο κρύα και σκοτεινότερη εποχή και ξεκινάει σε τέσσερις εβδομάδες.

Την Παρασκευή, το CNN ανέφερε πως, μετά το τελευταίο κύμα ρωσικών επιδρομών, 10 εκατομμύρια Ουκρανοί, το ένα τέταρτο του έθνους, έμειναν χωρίς ρεύμα.

«Η Ρωσία μετατρέπει το χειμώνα σε όπλο, ακόμη και όταν οι στρατιώτες της πέφτουν στο πεδίο της μάχης», έγραψαν οι New York Times την Κυριακή. «Σε ένα ανελέητο και εντεινόμενο μπαράζ πυραύλων που εκτοξεύονται από πλοία στη θάλασσα, συστοιχίες στη γη και αεροπλάνα στον ουρανό, η Μόσχα καταστρέφει την κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας, στερώντας από εκατομμύρια θερμότητα, φως και καθαρό νερό».

Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας προσθέτει: «Λόγω της δραματικής πτώσης της θερμοκρασίας, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται καθημερινά σε εκείνες τις περιοχές της Ουκρανίας όπου η τροφοδοσία ρεύματος έχει ήδη αποκατασταθεί μετά τις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στις 15 Νοεμβρίου στην ενεργειακή υποδομή».

Η στάση των ΗΠΑ σε αυτόν τον πόλεμο είναι πως οι μάχες σταματούν και οι ειρηνευτικές συνομιλίες ξεκινούν μόνο όταν το Κίεβο πει ότι οι μάχες σταματούν και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Αλλά οι Αμερικανοί, των οποίων η υποστήριξη προς την Ουκρανία ήταν απαραίτητη σε αυτόν τον πόλεμο, πρέπει επίσης να έχουν φωνή όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Για εμάς, το μεγαλύτερο διακύβευμα σε αυτόν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας δεν είναι ποιος θα καταλήξει να έχει τον έλεγχο του Λουχάνσκ, του Ντόνετσκ ή της Χερσώνας, αλλά να μην παρασυρθούμε σε μια στρατιωτική σύγκρουση που θα μας έβαζε στην κυλιόμενη σκάλα για έναν πόλεμο με τη Ρωσία. Ένας παγκόσμιος πόλεμος και ίσως ένας πυρηνικός πόλεμος. 

Τίποτα στην Ανατολική ή Κεντρική Ευρώπη δεν αξίζει ένα μεγάλο πόλεμο των ΗΠΑ με τη Ρωσία που θα μπορούσε να γίνει πυρηνικός και να κοστίσει εκατομμύρια Αμερικανούς.

Το Ντονμπάς και η Κριμαία μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία για το Κίεβο και τη Μόσχα, αλλά τίποτα σε αυτά τα εδάφη δε θα δικαιολογούσε έναν πόλεμο των ΗΠΑ με μια πυρηνικά οπλισμένη Ρωσία, τον πόλεμο που καταφέραμε να αποφύγουμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου από το 1949-1989.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο περιστατικό του πυραύλου εδάφους-αέρος S-300 που εκτοξεύτηκε εσφαλμένα από τις ουκρανικές δυνάμεις, ο οποίος προσγειώθηκε αρκετά χιλιόμετρα εντός της Πολωνίας, σκοτώνοντας δύο Πολωνούς πολίτες.

Οι κραυγές των γερακιών για αντίποινα του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με το Άρθρο 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, αποκάλυψαν ότι το Κόμμα Πολέμου της Αμερικής είναι ακόμα μαζί μας και ανυπόμονο για την επόμενη αντιπαράθεση με τη Ρωσία του Πούτιν.

Τις τελευταίες ημέρες αυτού του χωλού Κογκρέσου, πριν περάσει ο έλεγχος της Βουλής στους Ρεπουμπλικάνους τον Ιανουάριο, οι Δημοκρατικοί αναμένεται να εγκρίνουν το αίτημα του Τζο Μπάιντεν για άλλα 38 δισεκατομμύρια δολάρια για το καθεστώς του Κιέβου, τον στρατό του και τον πόλεμό του. Η ψήφιση αυτής της νομοθεσίας θα εγγυηθεί ουσιαστικά πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να χρηματοδοτούν αυτόν τον πόλεμο και να παρατείνουν τις μάχες μέχρι την άνοιξη.

Γιατί να το κάνουμε αυτό;

Οι ΗΠΑ δε θα έπρεπε να υπαγορεύουν στο Κίεβο πότε θα πρέπει να κινηθεί στην τροχιά των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό αυτού του πολέμου. Αλλά εμείς οι Αμερικανοί έχουμε, δεδομένης της απαραίτητης συνεισφοράς μας στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, το δικαίωμα να το πούμε στο Κίεβο όταν πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι περαιτέρω μαχών υπερβαίνουν κάθε πιθανό κέρδος για εμάς και, εάν το Κίεβο είναι αποφασισμένο να πολεμήσει, να ειδοποιηθεί πως η Ουκρανία θα το κάνει χωρίς άλλα πυρομαχικά των ΗΠΑ.

Οι μεγάλες δυνάμεις δεν πρέπει ποτέ να παραχωρούν σε μικρότερες δυνάμεις, άσχετες με τα ζωτικά τους συμφέροντα, την ικανότητα να τις παρασύρουν σε ανεπιθύμητους πολέμους.

Το περιστατικό με τους ουκρανικούς πυραύλους στην Πολωνία και η θορυβώδης κατακραυγή που προέκυψε για αντίποινα κατά της Ρωσίας για το χτύπημα μιας χώρας του ΝΑΤΟ, εξέθεσαν τους κινδύνους που ενυπάρχουν στις πολλές δεσμεύσεις μας βάσει συνθηκών, όπου είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε πόλεμο για πολλά έθνη, τα περισσότερα από τα οποία εξ αποστάσεως δε σχετίζονται με την ασφάλεια ή τα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail