Εκτόξευση διμερών εμπορικών συναλλαγών Ινδίας-Ρωσίας – Θα ξεπεράσουν τα 30 δισεκατομμύρια $ έως το επόμενο έτος

alfvanbeem / pixabay
Freepen.gr - Το διμερές εμπόριο μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο – πολύ πριν από τον στόχο του 2025. Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών με γνώμονα τα καύσιμα και τα λιπάσματα, αυτό το οικονομικό έτος -αρχές Απριλίου- εκτιμάται πως άγγιξε περίπου τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, είναι σημαντικό τώρα να επεκταθεί γρήγορα ακόμη και στην κατηγορία των μη καυσίμων, γράφει το indianarrative.com.

Καθώς το εμπόριο της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση επιβραδύνεται στον απόηχο των κυρώσεων, οι εισαγωγές της Μόσχας από την Ινδία θα αυξηθούν ενώ εξετάζει εναλλακτικές πηγές.

Η Ρωσία έχει πλέον νομιμοποιήσει επίσης τις παράλληλες εισαγωγές — αγαθά που προέρχονται από και πωλούνται εκτός των εξουσιοδοτημένων καναλιών διανομής της επωνυμίας.

Σύμφωνα με το Russia Briefing, ενώ η Δύση έχει απαγορεύσει στη Ρωσία να λαμβάνει εισαγόμενα εμπορικά σήματα πολυτελείας, για παράδειγμα, χώρες όπως η Ινδία αναπτύσσουν μια διαδρομή ενδιάμεσων και έξυπνοι επιχειρηματίες και έμποροι αγοράζουν δυτικά προϊόντα και τα μεταπωλούν σε Ρώσους καταναλωτές. «Αυτά περιλαμβάνουν τα πάντα, από μονάδες κλιματιστικών και iphone μέχρι αυτοκίνητα Bentley», ανέφερε.

«Με τις κυρώσεις, η Ρωσία κοιτάζει σταδιακά να επεκτείνει τις εισαγωγές της από την Ινδία. Οι Ινδοί εξαγωγείς έχουν αρχίσει να λαμβάνουν παραγγελίες», δήλωσε στο India Narrative ο Ajay Sahai, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Ινδικών Οργανισμών Εξαγωγών (FIEO).

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας

Ενώ η Ινδία έχει βρεθεί στο επίκεντρο για το συνεχιζόμενο εμπόριο με τη Ρωσία, τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά τις κυρώσεις, το ρωσικό πετρέλαιο ρέει σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Ιταλία επίσης. Οι ρωσικές πωλήσεις πετρελαίου συνέχισαν να ανεβαίνουν ακόμη και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kpler, οι μέσες εξαγωγές αργού της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 12 τοις εκατό σε σύγκριση με τους οκτώ μήνες πριν από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν τρόποι να παρακάμψουμε τις κυρώσεις... η αύξηση των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου δεν μπορεί να οφείλεται μόνο στην Ινδία και την Κίνα», εξήγησε ένας αναλυτής. Το Ιράν χρησιμοποιεί έναν τέτοιο μηχανισμό εδώ και χρόνια για να εμπορεύεται το πετρέλαιο του στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Εάν η G7 αποφάσιζε να ενισχύσει τις κυρώσεις της κατά των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, τότε η Μόσχα και η Τεχεράνη θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια συμφωνία ανταλλαγής του ενός ή του άλλου που θα έβλεπε το ρωσικό πετρέλαιο να πηγαίνει οπουδήποτε το χρειαζόταν το Ιράν, με ένα αντισταθμιστικό ποσό «ιρακινό» (διαβάστε «ιρανικό») να πηγαίνει όπου θέλει η Ρωσία, καθώς το πετρέλαιο του Ιράκ δεν υπόκειται σε κυρώσεις», ανέφερε η Oilprice.com.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail