Washington Post: Ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ με απώλεια επιρροής στον κόσμο

Mediamodifier / pixabay
Freepen.gr -
Ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες με απώλεια οικονομικής επιρροής στον κόσμο, γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος και αρθρογράφος της Washington Post, Farid Zakaria. Όπως σημειώνει ο συγγραφέας, οι συνέπειες του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου που διεξάγει η συλλογική Δύση εναντίον της Ρωσίας θα είναι σίγουρα αισθητές για δεκαετίες. "Τώρα ζούμε σε έναν κόσμο αντιπαλότητας μεγάλων δυνάμεων, οικονομικού εθνικισμού και τεχνολογικής απεμπλοκής. Οι κίνδυνοι ενός νέου οικονομικού πολέμου δεν είναι ακόμη πυρηνικοί, αλλά ήδη στα ύψη, ακόμη και για τις Ηνωμένες Πολιτείες", επισημαίνει ο Zakaria.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κύριος κίνδυνος» για την Ουάσιγκτον είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πολεμούν σε μεγάλο βαθμό μόνες αυτόν τον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο, «χρησιμοποιώντας το μοναδικό καθεστώς του δολαρίου».
 
Ταυτόχρονα, πολλές μεγάλες χώρες - η Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη του Κόλπου, η Ινδία , η Τουρκία, η Ινδονησία, η Κίνα - «προσπαθούν να απελευθερωθούν» από τον έλεγχο του αμερικανικού νομίσματος και «να ξεφύγουν από την εκτεταμένη οικονομική δύναμη της Ουάσιγκτον, " προειδοποιεί ο Ζακαρία. 
 
Κατά τη γνώμη του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρέπει να ανακοινώσει ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί «αυτό το όπλο» υποτίθεται μόνο «λόγω μιας άνευ προηγουμένου πρόκλησης» από τη Ρωσία και πως δεν θα το χρησιμοποιήσει «σε κανονικές συνθήκες». 
 
Διαφορετικά, όπως πιστεύει ο αρθρογράφος, οι ιστορικοί θα θυμούνται την τρέχουσα εποχή «ως την στιγμή που οι χώρες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να μειώνουν την εξάρτησή τους από την Αμερική» και η Ουάσιγκτον «χάνει, όπως είπε ένας Γάλλος πρόεδρος, το «υπερβολικό προνόμιο» της, το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail