Ο Πούτιν προειδοποιεί το ΝΑΤΟ για «παγκόσμια καταστροφή»

Sergei Karpukhin, ΤΑSS
Freepen.gr -
Η άμεση επαφή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με τον ρωσικό στρατό θα ήταν ένα ανόητο βήμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «παγκόσμια καταστροφή», προειδοποίησε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη σύνοδο κορυφής Κεντρικής Ασίας-Ρωσίας στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ερωτηθείς εάν το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εάν η χώρα ήταν κοντά στην ήττα στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, ο Πούτιν είπε πως αυτό θα ήταν ένα «επικίνδυνο βήμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παγκόσμια καταστροφή».

«Ελπίζω ότι όσοι μιλούν για αυτό θα έχουν αρκετή ευφυΐα για να αποτρέψουν ένα τέτοιο επικίνδυνο βήμα από το να συμβεί», είπε.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε επίσης πως είναι απαραίτητο να καταλάβει κανείς τι εννοεί με τη λέξη «ήττα» στο πλαίσιο της κρίσης στην Ουκρανία.

«Ο καθένας μπορεί να το καταλάβει διαφορετικά», είπε, εξηγώντας πως ορισμένοι μπορεί ήδη να βλέπουν το γεγονός ότι η Κριμαία ψήφισε να γίνει μέρος της Ρωσίας το 2014 ως ήττα για την Ουκρανία. «Πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει [με τον όρο ήττα]», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail