Η ουκρανική αεράμυνα έχει σοβαρό θέμα απέναντι στα ρωσικά UAV

Ενισχύοντας τις στρατιωτικές θέσεις στην πρώτη γραμμή, η Ρωσία δεν σταματά τα χτυπήματα ακριβείας στις εγκαταστάσεις στρατιωτικής και ενεργειακής υποδομής σε ολόκληρη την Ουκρανία. Στην περιοχή Χερσώνα, ο ρωσικός στρατός υπερασπίζεται σταθερά τις θέσεις του. Οι μονομαχίες βαρέος πυροβολικού συνεχίζονται κατά μήκος του δρόμου δυτικά της Χερσώνας. Ο ουκρανικός στρατός αναμένεται να ξεκινήσει άλλη μια επιθετική επιχείρηση για να επιτεθεί στην πόλη από τις δυτικές και νοτιοδυτικές κατευθύνσεις. Ωστόσο, τέτοιοι ελιγμοί είναι πολύ επικίνδυνοι για να εκτελεστούν προτού η ουκρανική ομάδα καταφέρει να προχωρήσει από τη βόρεια κατεύθυνση και να κόψει τις ρωσικές στρατιωτικές προμήθειες που διασχίζουν τον ποταμό Δνείπερο.
 
southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Εν τω μεταξύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να αποτυγχάνουν να αναπτύξουν την επίθεσή τους προς την πόλη Novaya Kakhovka. Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες καταστροφής της ρωσικής άμυνας στην περιοχή Dudchany έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες από την ουκρανική πλευρά.

Η ρωσική πλευρά πήρε το πάνω χέρι στη βορειοανατολική γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση από την Kremennaya για να ανακτήσουν τον έλεγχο του χωριού Zarechnoe. Σε περίπτωση επιτυχίας, η ρωσική προέλαση μπορεί να ανοίξει το δρόμο ξανά προς την πόλη Liman. Ο ρωσικός στρατός απώθησε πρόσφατα ουκρανικές μονάδες από αρκετούς οικισμούς στην LPR και κατάφερε να ισιώσει την πρώτη γραμμή κατά μήκος του ποταμού Zherebets. Οι συνεχιζόμενες ρωσικές αντεπιθέσεις μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια της επερχόμενης μεγάλης κλίμακας αντεπίθεσης στην περιοχή.

Οι ρωσικές προόδους συνεχίζονται επίσης στην πρώτη γραμμή της DPR. Οι βαριές μάχες ξεκίνησαν ξανά κοντά στην πόλη Spornoe μετά την επίθεση της ρωσικής πλευράς σε ουκρανικές θέσεις.

Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει στα περίχωρα του Soledar. Οι μάχες συνεχίζονται στα νοτιοανατολικά της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση εκκαθάρισης στη βιομηχανική περιοχή στα ανατολικά προάστια του Μπαχμούτ, ενώ πλησιάζουν την πόλη από τα νότια. Οι μάχες συνεχίζονται για τον έλεγχο του χωριού Opitnoe. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολύ μονάδες του ομίλου Wagner PMC.

Στην περιοχή του Ντόνετσκ, ρωσικές μονάδες επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις στο χωριό Πομπέδα προκειμένου να περικυκλώσουν τις βαριά οχυρές ουκρανικές θέσεις στη Μαρίνκα από τα νότια. Το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία βομβαρδίζουν επίσης έντονα τον κύριο κόμβο της ουκρανικής άμυνας κοντά στο Ντόνετσκ στην Αβντεέβκα.

Όλη τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ρωσικοί πύραυλοι και UAV αυτοκτονίας χτυπούσαν εγκαταστάσεις της Ουκρανίας σε διάφορες περιοχές. Αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υποδομής καταστράφηκαν στην περιοχή Nikolaev, συμπεριλαμβανομένων των λιμενικών εγκαταστάσεων. Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στην Οδησσό, το Ochakov, το Kirovograd, το Kharkov, το Kremenchug, το Sumy και άλλες πόλεις. Εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής χτυπήθηκαν σε διάφορες περιοχές. Το Κίεβο ξύπνησε επίσης από τους ήχους των σειρήνων αεροπορικής επιδρομής. Εκρήξεις καταιγίδας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έχασε ακόμη μια μάχη κατά των ρωσικών UAV.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail