Δεν αποκτάς ενσυναίσθηση παριστάνοντας κάτι που δεν είσαι

Δεν αποκτάς ενσυναίσθηση παριστάνοντας κάτι που δεν είσαι. Δεν αποκτάς ενσυναίσθηση πχ όταν κοιμάσαι ένα βράδυ στο δρόμο για να δεις πως είναι οι άστεγοι. Απεναντίας, έτσι τους γελοιοποιείς.

Μελίνα Κονταξή

Αποκτάς ενσυναίσθηση όταν καταλαβαίνεις ότι άλλος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αντιμετωπίζει προκλήσεις που εσύ δεν αντιμετωπίζεις προς το παρόν καθώς κανένας δεν ξέρει την εξέλιξη της ζωής και τον βοηθάς αν είσαι σε θέση.

Διάφορες εκδηλώσεις που υποτίθεται ότι διδάσκουν ενσυναίσθηση κατά τη δική μου άποψη καθησυχάζουν συνειδήσεις. Επικέντρωση στις υποδομές και την έμπρακτη βοήθεια θα ήταν πιο χρήσιμα.

Δε θα νιώσεις ποτέ σαν άστεγος, αν κοιμηθείς μια μέρα στο δρόμο. Για σένα είναι επιλογή και ξέρεις ότι το σπίτι σου σε περιμένει ενώ για τον άστεγο είναι η πραγματικότητά του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail