Η Χερσώνα μετατρέπεται σε φρούριο - Εκκένωση δυτικά του Δνείπερου κι αναμονή των Ουκρανών

Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκέντρωσαν μεγάλες δυνάμεις στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Kherson, οι περιφερειακές αρχές ενισχύουν την άμυνα του διοικητικού κέντρου, δήλωσε στο RIA Novosti ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης.

"Υπάρχουν πολλοί μισθοφόροι και στρατιωτικός εξοπλισμός εκεί. <...> Μιλάμε για την αμυντική διαδικασία της Χερσώνας. Η πόλη της Χερσώνας μετατρέπεται σε φρούριο", τόνισε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Ο αξιωματούχος σημείωσε πως, σύμφωνα με αναφορές, ο ουκρανικός στρατός θα ξεκινήσει μια επίθεση στο εγγύς μέλλον. Οι αρχές της περιοχής δεν αποκλείουν το Kherson και το δεξιό τμήμα της περιοχής θα βρεθούν υπό πυρά. 

"Η Χερσώνα δεν αποτελεί εξαίρεση - μπορεί, όπως και το Ντόνετσκ, να δεχτεί πυρά. Και η Χερσώνα είναι μια συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Θα αντιμετωπίσουμε τυχόν αντεπιθέσεις. Είναι απαραίτητο μόνο οι άμαχοι να μην παρεμβαίνουν στους στρατιωτικούς ελιγμούς" συνέχισε ο Στρεμούσοφ.

Από την άποψη αυτή, οι αρχές προέτρεψαν τον πληθυσμό να μετακινηθεί στο αριστερό τμήμα της περιοχής ή να πάει σε άλλες περιοχές της Ρωσίας κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών .

Περίπου 50-60 χιλιάδες κάτοικοι της δεξιάς όχθης της περιοχής Χερσώνα σχεδιάζεται να μεταφερθούν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, κάτι που θα χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Volodymyr Saldo.

Την προηγούμενη μέρα, ανακοίνωσε ότι είχε ληφθεί απόφαση για την οργανωμένη μετακίνηση του άμαχου πληθυσμού των δήμων Berislav, Belozersky, Snigirevsky και Aleksandrovsky στην αριστερή όχθη του Δνείπερου με σκοπό τη δημιουργία αμυντικών οχυρώσεων καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο συγκεντρώνει δυνάμεις για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail