Rosatom: Ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τον πυρηνικό σταθμό στη Σινώπη

Freepen.gr - Ο Aleksey Likhachev, Γενικός Διευθυντής της Ρωσικής Κρατικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Rosatom, ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη.

Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό κανάλι Rossiya-24, ο Λιχάτσεφ είπε πως η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιό της στη Σινώπη.

Εξηγώντας ότι η Σινώπη είναι μια ελκυστική τοποθεσία για την κατασκευή ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού με 4 μονάδες παραγωγής ενέργειας, το οποίο είναι γνωστό σε όλους όσους εργάζονται στα πυρηνικά, ο Λιχάτσεφ είπε: «Λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική ύπαρξη ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού, η ίδρυση των τεχνολογικών συμμαχιών, της επενδυτικής πολιτικής και της ανάπτυξης της τουρκικής ενεργειακής αγοράς έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους επιχειρηματικούς εταίρους μας για τη δημιουργία προσεγγίσεων όσον αφορά τη διαμόρφωση της».

Η συμφωνία σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό Akkuyu, που θα είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας, υπογράφηκε με τη Ρωσία το 2010. Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής που θα κατασκευαστεί στο Akkuyu θα αποτελείται από 4 αντιδραστήρες και θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4.800 μεγαβάτ. Ο πρώτος αντιδραστήρας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023. 

* πληροφορίες Τ24

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail