Η Ουκρανία συνεχίζει τις αιματηρές προσπάθειες για προώθηση, οι υποδομές της καταστρέφονται

Freepen.gr - Η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και οι ζημιές στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή αυξάνονται. Στις 20 Οκτωβρίου, ο σύμβουλος του Υπουργού Ενέργειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι περίπου το 40% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Παράλληλα συνεχίζονται οι διακοπές ηλεκτροδότησης, νερού και θέρμανσης σε όλη τη χώρα, υπογραμμίζει το southfront.org.

Ο Πρόεδρος Zelensky επιβεβαίωσε ότι τρεις ακόμη εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής καταστράφηκαν στις 19 Οκτωβρίου. Στους στόχους περιλαμβανόταν ο TPP Burshtyn που βρίσκεται στην περιοχή Ivano-Frankivsk. Τροφοδοτούσε τη δυτική Ουκρανία, καθώς και την Υπερκαρπάθια και την περιοχή των Καρπαθίων, με ηλεκτρισμό. Τουλάχιστον τρεις ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τον TPP Ladyzhinskaya στην περιοχή Vinnytsa. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, ολόκληρη η νοτιοδυτική χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει σημαντική έλλειψη προμηθειών.

Από τη νύχτα της 20ης Οκτωβρίου, οι ρωσικοί πύραυλοι και τα UAV επανέλαβαν την επίθεσή τους σε ολόκληρη την Ουκρανία. Αεροπορικός συναγερμός σήμανε στις περιοχές του Κιέβου, του Τσερκάσι, του Κιρόβογκραντ, του Μικολάιβ, της Πολτάβα, του Ντνιπροπετρόφσκ και του Χάρκοβο.

Τουλάχιστον τέσσερις εγκαταστάσεις παροχής ρεύματος υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν στην περιοχή του Μικολάιβ. Το πρωί, μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής και μια βιομηχανική επιχείρηση χτυπήθηκαν στην περιοχή Dnipropetrovsk.

Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τους βομβαρδισμούς σε μη στρατιωτικές υποδομές στο Donbass και στις ρωσικές συνοριακές περιοχές. Η πόλη Energodar δέχτηκε πυρά. Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν το κτίριο της διοίκησης της πόλης, τη γέφυρα που οδηγεί στην πόλη και τον τοπικό ενεργειακό υποσταθμό με HIMARS.

Ουκρανικοί σχηματισμοί βομβάρδισαν ξανά το Ντόνετσκ, τη Γιασινοβατάγια, τη Μακεγιέβκα, την Ελένοβκα και άλλους οικισμούς του οικισμού του Ντόνετσκ. Ουκρανικοί σχηματισμοί χτυπήθηκαν από το HIMARS MLRS στην Ποπάσναγια.

Στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, οβίδες έπληξαν μια εγκατάσταση υποδομής αλλά δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές. Εν τω μεταξύ, δύο γυναίκες πολίτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού του χωριού Schebekino στη συνοριακή περιοχή.

Η κατάσταση στην ουκρανική πρώτη γραμμή παραμένει σχεδόν αμετάβλητη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα στην περιοχή της Χερσώνας. Στις 19 Οκτωβρίου, μια άλλη μαζική επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις απέτυχε και οι επιτιθέμενοι υπέστησαν μεγάλες απώλειες και επανήλθαν στις αρχικές τους θέσεις.

Ο Ουκρανικός στρατός επιχείρησε να σπάσει την άμυνα προς την πόλη Novaya Kamenka. Δυνάμεις δύο περίπου ουκρανικών ταγμάτων εξαπέλυσαν επίθεση σε ρωσικές θέσεις κοντά στο Σουχάνοβο και την Πολυάνκα. Η ρωσική 126 ταξιαρχία παράκτιας άμυνας, 83, 11 και 80 αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες σταμάτησαν τις ουκρανικές μονάδες και τους προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ταυτόχρονα, ουκρανικές μονάδες επιχείρησαν να διαρρήξουν τις ρωσικές άμυνες κοντά στο Davidov Brod αλλά και χωρίς αποτέλεσμα.

Οι συνεχείς προσπάθειες της Ουκρανίας να επιτύχουν οποιαδήποτε κέρδη στην πρώτη γραμμή της Χερσώνας αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές για τη Γερουσία των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail