Η Αλγερία είναι κοντά στη σύναψη συμφωνίας με την Τουρκία για την αγορά drones Anka-S

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια πολύμηνων διαπραγματεύσεων, η Αλγερία επιθεώρησε όλα τα τουρκικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι συνομιλίες προχώρησαν με τη βοήθεια του Τούρκου πρέσβη στην Αλγερία Mahinur Ozdemir.

Τελικά, η Αλγερία επέλεξε 10 μονάδες των drones Anka-S, τα οποία παράγονται από την κρατική Turkish Aerospace Inc, ανέφεραν στο Middle East Eye δύο πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις.

Το Anka-S είναι ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μεσαίου υψομέτρου μεγάλης αντοχής (MALE) που μπορεί να πετάξει έως και 30 ώρες ασταμάτητα. Χάρη στη δορυφορική του σύνδεση, το Anka-S μπορεί να καλύψει πολύ μεγαλύτερη περιοχή από άλλες επιλογές, πράγμα που σημαίνει πως είναι χρήσιμο σε μέρη όπως η Βόρεια Αφρική με χιλιάδες μίλια ερήμου.

Πηγές λένε τώρα ότι η συμφωνία οριστικοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και η Αλγερία αναμένεται να την εγκρίνει επίσημα τις επόμενες εβδομάδες. Δεν είναι αμέσως σαφές ποια θα είναι η αντίδραση του Μαρόκου.

Οι σχέσεις μεταξύ Αλγερίας και Μαρόκου έχουν φτάσει στον πάτο, με την Αλγερία να διακόπτει όλες τις διπλωματικές σχέσεις με το Ραμπάτ το 2021.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail