Το Πεκίνο διατάζει τις κρατικές τράπεζες να προετοιμαστούν για τεράστια απόρριψη δολαρίων – Reuters

PublicDomainPictures / Pixabay
Freepen.gr - Η Κίνα έχει δώσει εντολή στα κρατικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προετοιμαστούν να πουλήσουν τα αποθέματά τους σε δολάρια ενώ συγκεντρώνουν αποθέματα υπεράκτιων γιουάν, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να ενισχύσει το εθνικό νόμισμα, ανέφερε την Πέμπτη το Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Το ταυτόχρονο ντάμπινγκ του δολαρίου ΗΠΑ και η αγορά του γιουάν αναμένεται να αποφύγουν περαιτέρω πτώσεις στο κινεζικό νόμισμα, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε τροχιά για τη μεγαλύτερη ετήσια απώλεια έναντι του δολαρίου εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες. Μέχρι στιγμής φέτος, το γιουάν έχει υποχωρήσει πάνω από 11% έναντι του δολαρίου.

Η ανώνυμη πηγή είπε στο πρακτορείο πως η κλίμακα αυτού του γύρου πώλησης δολαρίων για την υπεράσπιση του εξασθενημένου γουάν αναμένεται να είναι «σχετικά μεγάλη».

Το υπεράκτιο γιουάν της Κίνας, το οποίο κινείται παράλληλα με το χερσαίο γιουάν, σημείωσε ανάκαμψη περίπου 200 pips στις ειδήσεις. Οι όγκοι συναλλαγών του υπεράκτιου γιουάν αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% όλων των συναλλαγών συναλλάγματος γιουάν παγκοσμίως, υποβαθμίζοντας τους όγκους που διαπραγματεύονται στην ηπειρωτική χώρα.

Το πρόγραμμα παρέμβασης φέρεται να αφορούσε κυρίως τη χρήση αποθεματικών σε δολάρια των κρατικών δανειστών, ενώ το συνολικό ποσό πώλησης δεν έχει ακόμη καθοριστεί, καθώς οι κινήσεις στο κινεζικό νόμισμα συνήθως εξαρτώνται από τις κινήσεις του δολαρίου και τις αυστηρότερες πολιτικές που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail