Η Γερμανία και η ΕΕ έχουν παραδοθεί σε μια κήρυξη πολέμου

Η δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream (NS) και Nord Stream 2 (NS2) στη Βαλτική Θάλασσα έχει ωθήσει δυσοίωνα τον «Καπιταλισμό της Καταστροφής» σε ένα εντελώς νέο, τοξικό επίπεδο.

Αυτό το επεισόδιο του Υβριδικού Βιομηχανικού/Εμπορικού Πολέμου, με τη μορφή τρομοκρατικής επίθεσης κατά της ενεργειακής υποδομής σε διεθνή ύδατα σηματοδοτεί την απόλυτη κατάρρευση του διεθνούς δικαίου, που πνίγηκε από μια διαταγή «μαζί μας ή εναντίον μας», «βασισμένη σε κανόνες».

presstv.ir - Pepe Escobar / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επίθεση και στους δύο αγωγούς συνίστατο σε πολλαπλές εκρηκτικές γομώσεις που πυροδοτήθηκαν σε χωριστά κλαδιά κοντά στο νησί Bornholm της Δανίας, αλλά σε διεθνή ύδατα.

Αυτή ήταν μια περίπλοκη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε κρυφά στο μικρό βάθος των στενών της Δανίας. Αυτό θα απέκλειε καταρχήν τα υποβρύχια (τα πλοία που εισέρχονται στη Βαλτική περιορίζονται σε βύθισμα 15 μέτρων). Όσον αφορά τα πιθανά «αόρατα» σκάφη, αυτά θα μπορούσαν να περιπλανηθούν μόνο με άδεια από την Κοπεγχάγη – καθώς τα νερά γύρω από το Borholm είναι γεμάτα με αισθητήρες, αντανακλώντας τον φόβο εισβολής από ρωσικά υποβρύχια.

Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν δύο υποβρύχιες εκρήξεις τη Δευτέρα – η μία από αυτές εκτιμάται σε 100 κιλά TNT. Ωστόσο, έως και 700 κιλά μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανατίναξη τριών ξεχωριστών κόμβων αγωγών. Τέτοια ποσότητα δεν θα μπορούσε να είχε παραδοθεί σε ένα μόνο ταξίδι με υποβρύχια drones που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή σε γειτονικές χώρες.

Η πίεση στους αγωγούς μειώθηκε εκθετικά. Οι σωλήνες έχουν πλέον γεμίσει με θαλασσινό νερό.

Οι σωλήνες τόσο στο NS όσο και στο NS2 μπορούν να επισκευαστούν, φυσικά, αλλά όχι πριν την άφιξη του Στρατηγού Χειμώνα. Το ερώτημα είναι εάν η Gazprom –που έχει ήδη επικεντρωθεί σε αρκετούς μεγάλους πελάτες της Ευρασίας– θα έμπαινε στον κόπο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τα πλοία της Gazprom θα μπορούσαν να εκτεθούν σε πιθανή ναυτική επίθεση του ΝΑΤΟ στη Βαλτική.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι ήδη διατυμπανίζουν ότι NS και NS2 μπορούν «δυνητικά» να είναι εκτός λειτουργίας «για πάντα». Η οικονομία της ΕΕ και οι πολίτες της ΕΕ χρειάζονταν πολύ αυτόν τον εφοδιασμό φυσικού αερίου. Ωστόσο, η ευρωκρατία στις Βρυξέλλες –η οποία κυβερνά τα έθνη-κράτη– δε θα ακολουθούσε, γιατί έχουν υπαγορευτεί από την Αυτοκρατορία του Χάους, του Ψέματος και της Λεηλασίας. Μπορεί να γίνει υπόθεση πως αυτή η ευρωολιγαρχία κάποτε θα έπρεπε να δικαστεί για προδοσία.

Ως έχει, μια στρατηγική μη αναστρέψιμη είναι ήδη αυτονόητη. Ο πληθυσμός πολλών χωρών της ΕΕ θα πληρώσει τεράστιο τίμημα και θα υποστεί σοβαρές συνέπειες από αυτήν την επίθεση, βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Cui bono;

Η Σουηδή πρωθυπουργός Magdalena Andersson παραδέχτηκε πως ήταν «θέμα δολιοφθοράς». Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen παραδέχτηκε ότι «δεν ήταν ατύχημα». Το Βερολίνο συμφωνεί με τους Σκανδιναβούς.

Τώρα συγκρίνετε το με τον πρώην υπουργό Άμυνας της Πολωνίας (2005-2007) Ράντεκ Σικόρσκι, έναν Ρωσόφοβο παντρεμένο με την Αμερικανίδα «αναλυτή» Αν Απλμπάουμ, ο οποίος έγραψε χαρούμενα στο Twitter «Ευχαριστώ, ΗΠΑ».

Γίνεται όλο και πιο περίεργο όταν γνωρίζουμε ότι ταυτόχρονα με το σαμποτάζ άνοιξε μερικώς ο αγωγός της Βαλτικής από τη Νορβηγία στην Πολωνία, ένας «νέος διάδρομος παροχής φυσικού αερίου» που εξυπηρετεί «τις αγορές της Δανίας και της Πολωνίας»: στην πραγματικότητα μια μικρή υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη πριν από μήνες τους χορηγούς τους δυσκολεύονταν να βρουν φυσικό αέριο και τώρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, με πολύ υψηλότερο κόστος.

Εκρηκτική κατάσταση στην Ευρώπη

Το NS2 είχε ήδη δεχτεί επίθεση – υπαίθρια – σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής του. Το Φεβρουάριο, τα πολωνικά πλοία προσπάθησαν ενεργά να εμποδίσουν το σκάφος τοποθέτησης σωλήνων Fortuna να τελειώσει το NS2. Οι σωλήνες τοποθετούνταν νότια – το μαντέψατε – του Μπόρνχολμ.

Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του ήταν πολύ ενεργό στο τμήμα υποβρύχιων drones. Οι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση σε νορβηγικά υποβρύχια drones μεγάλων αποστάσεων που μπορούν να τροποποιηθούν με άλλα σχέδια. Εναλλακτικά, οι επαγγελματίες δύτες εκκαθάρισης του ναυτικού θα μπορούσαν να είχαν απασχοληθεί στη δολιοφθορά - ακόμη και όταν τα παλιρροιακά ρεύματα γύρω από το Bornholm είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Η Μεγάλη Εικόνα αποκαλύπτει τη συλλογική Δύση σε απόλυτο πανικό, με τις ατλαντιστικές «ελίτ» πρόθυμες να καταφύγουν σε οτιδήποτε – εξωφρενικά ψέματα, δολοφονίες, τρομοκρατία, δολιοφθορές, παντελώς οικονομικό πόλεμο, υποστήριξη στους νεοναζί – για να αποτρέψουν την κάθοδό τους σε μια γεωπολιτική και γεωοικονομική άβυσσο.

Η απενεργοποίηση των NS και NS2 αντιπροσωπεύει το οριστικό κλείσιμο οποιασδήποτε πιθανότητας συμφωνίας Γερμανίας-Ρωσίας για τις προμήθειες φυσικού αερίου, με το πρόσθετο όφελος του υποβιβασμού της Γερμανίας στην ταπεινή θέση του απόλυτου υποτελούς των ΗΠΑ.

Αυτό μας φέρνει λοιπόν στο βασικό ερώτημα ποιος δυτικός μηχανισμός πληροφοριών σχεδίασε το σαμποτάζ. Οι πρώτοι υποψήφιοι είναι φυσικά η CIA και η MI6 – με την Πολωνία να έχει συσταθεί ως το φθινόπωρο και τη Δανία να παίζει έναν πολύ κακό ρόλο: είναι αδύνατο η Κοπεγχάγη να μην «ενημερώθηκε» τουλάχιστον για τις πληροφορίες.

Συνειδητοί όσο ποτέ, ήδη από τον Απρίλιο του 2021 οι Ρώσοι έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τη στρατιωτική ασφάλεια του Nord Stream.

Ο κρίσιμος φορέας είναι πως μπορεί να αντιμετωπίζουμε την περίπτωση ενός μέλους της ΕΕ/ΝΑΤΟ που εμπλέκεται σε μια πράξη δολιοφθοράς κατά της υπ' αριθμόν ένα οικονομίας της ΕΕ/ΝΑΤΟ. Αυτό είναι casus belli. Πέρα από την απαίσια μετριότητα και δειλία της σημερινής διοίκησης στο Βερολίνο, είναι σαφές ότι η BND – γερμανική υπηρεσία πληροφοριών – καθώς και το γερμανικό ναυτικό και οι ενημερωμένοι βιομήχανοι αργά ή γρήγορα θα κάνουν τους υπολογισμούς.

Αυτό απέχει πολύ από μια μεμονωμένη επίθεση. Στις 22 Σεπτεμβρίου έγινε απόπειρα κατά του Turkish Stream από σαμποτέρ του Κιέβου. Την προηγούμενη μέρα, ναυτικά drones με αγγλόφωνες ταυτότητες βρέθηκαν στην Κριμαία, ύποπτα ότι ήταν μέρος του σχεδίου. Προσθέστε σε αυτό ελικόπτερα των ΗΠΑ που πετούσαν πάνω από τους μελλοντικούς κόμβους δολιοφθοράς πριν από εβδομάδες, ένα βρετανικό «ερευνητικό» σκάφος που περιπλανάται στα ύδατα της Δανίας από τα μέσα Σεπτεμβρίου· και το ΝΑΤΟ με tweet σχετικά με τη δοκιμή «νέων μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα» την ίδια ημέρα της δολιοφθοράς.

Δείξε μου τα χρήματα (από το αέριο).

Ο Δανός υπουργός Άμυνας συναντήθηκε επειγόντως με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ αυτήν την Τετάρτη. Μετά από όλες τις εκρήξεις έγιναν πολύ κοντά στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας (ΑΟΖ). Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως ακατέργαστο kabuki [είδος ιαπωνικού δράματος] στην καλύτερη περίπτωση. Ακριβώς την ίδια μέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), το de facto πολιτικό γραφείο του ΝΑΤΟ, προώθησε την εμμονή με το σήμα κατατεθέν: περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιημένου ανώτατου ορίου αποτυχίας στις τιμές του πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, οι ενεργειακοί γίγαντες της ΕΕ είναι βέβαιο πως θα χάσουν πολύ χρόνο με το σαμποτάζ.

Η ονομαστική κλήση περιλαμβάνει τη γερμανική Wintershall Dea AG και την PEG/ E.ON. η ολλανδική NV Nederlandse Gasunie· και η γαλλική ENGIE. Στη συνέχεια, υπάρχουν εκείνοι που χρηματοδότησαν το NS2: Wintershall Dea ξανά καθώς και Uniper. Αυστριακή OMV; ENGIE πάλι και Βρετανο-Ολλανδική Shell. Η Wintershall Dea και η ENGIE είναι συνιδιοκτήτες και πιστωτές. Οι αφρισμένοι μέτοχοί τους θα θέλουν σοβαρές απαντήσεις από μια σοβαρή έρευνα.

Γίνεται χειρότερο: δεν υπάρχουν πλέον δεσμεύσεις στο μέτωπο της Τρομοκρατίας των Αγωγών. Η Ρωσία θα είναι σε κόκκινο συναγερμό όχι μόνο για το Turk Stream αλλά και για το Power of Siberia. Το ίδιο για τους Κινέζους και τους λαβύρινθους των αγωγών τους που φτάνουν στο Xinjiang.

Όποια και αν είναι η μεθοδολογία και οι παράγοντες που ήταν ενήμεροι, αυτό είναι απόσβεση –εκ των προτέρων– για την αναπόφευκτη συλλογική ήττα της Δύσης στην Ουκρανία. Και μια ωμή προειδοποίηση στον Παγκόσμιο Νότο ότι θα το κάνουν ξανά. Ωστόσο, η δράση πάντα γεννά αντίδραση: από εδώ και πέρα, «αστεία πράγματα» θα μπορούσαν επίσης να συμβούν σε αγωγούς ΗΠΑ/ΗΒ στα διεθνή ύδατα.


Η ολιγαρχία της ΕΕ φτάνει σε μια προχωρημένη διαδικασία αποσύνθεσης με ταχύτητα αστραπής. Το παράθυρο της ευκαιρίας τους να επιχειρήσουν τουλάχιστον ένα ρόλο ως στρατηγικά αυτόνομος γεωπολιτικός παράγοντας είναι πλέον κλειστό.

Αυτοί οι ευρωκράτες αντιμετωπίζουν τώρα μια σοβαρή κατάσταση. Μόλις καταστεί σαφές ποιοι είναι οι δράστες της δολιοφθοράς στη Βαλτική και μόλις κατανοήσουν όλες τις κοινωνικοοικονομικές συνέπειες που αλλάζουν τη ζωή για τους πολίτες της ΕΕ, το καμπούκι θα πρέπει να σταματήσει. Συμπεριλαμβανομένης της ήδη τρέχουσας, εξαιρετικά γελοίας υποπλοκής ότι η Ρωσία ανατίναξε τον δικό της αγωγό όταν η Gazprom θα μπορούσε απλώς να είχε κλείσει οριστικά τις βαλβίδες.

Και για άλλη μια φορά, τα πράγματα χειροτερεύουν: η Gazprom απειλεί να μηνύσει την ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftofgaz για απλήρωτους λογαριασμούς. Αυτό θα οδηγούσε στο τέλος της διέλευσης ρωσικού φυσικού αερίου από την Ουκρανία προς την ΕΕ.

Σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά σοβαρά, η Γερμανία είναι συμβατικά υποχρεωμένη να αγοράζει τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου ετησίως μέχρι το 2030.

Απλά, να πουν όχι; Δεν μπορούν: η Gazprom δικαιούται νόμιμα να πληρώνεται ακόμη και χωρίς να στέλνει αέριο. Αυτό είναι το πνεύμα ενός μακροπρόθεσμου συμβολαίου. Και αυτό συμβαίνει ήδη: λόγω των κυρώσεων, το Βερολίνο δε λαμβάνει όλο το φυσικό αέριο που χρειάζεται, αλλά πρέπει να πληρώσει.

Όλοι οι διάβολοι είναι εδώ

Τώρα είναι οδυνηρά ξεκάθαρο ότι τα αυτοκρατορικά βελούδινα γάντια είναι κλειστά όταν πρόκειται για τους υποτελείς. Ανεξαρτησία της ΕΕ: ​​επίμονη. Συνεργασία με την Κίνα: επίμονη. Ανεξάρτητη εμπορική διασύνδεση με την Ασία: επίμονη. Το μόνο μέρος για την ΕΕ είναι να υποταχθεί οικονομικά στις ΗΠΑ: ένα τρελό remix του 1945-1955. Με μια διεστραμμένη νεοφιλελεύθερη ανατροπή: θα κατέχουμε τη βιομηχανική σας ικανότητα και δε θα έχετε τίποτα.

Η δολιοφθορά σε NS και NS2 είναι ενσωματωμένη στο αυτοκρατορικό υγρό όνειρο της διάσπασης της ευρασιατικής χερσαίας μάζας σε χίλια κομμάτια για να αποτραπεί μια διευρασιατική ενοποίηση μεταξύ Γερμανίας (που εκπροσωπεί την ΕΕ), Ρωσίας και Κίνας: 50 τρισεκατομμύρια δολάρια ΑΕΠ, με βάση ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (PPP) σε σύγκριση με τα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ.

Πρέπει να επιστρέψουμε στον Mackinder: ο έλεγχος της ευρασιατικής γης συνιστά έλεγχο του κόσμου. Οι αμερικανικές ελίτ και οι Δούρειοι Ίπποι τους σε όλη την Ευρώπη θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να μην εγκαταλείψουν τον έλεγχό τους.

Οι «αμερικανικές ελίτ» σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνουν τη διαταραγμένη, Straussian νεομολυσμένη «κοινότητα των πληροφοριών» και τη Big Energy, Big Pharma και Big Finance που τους πληρώνει και που επωφελούνται όχι μόνο από την προσέγγιση του Deep State's Forever War αλλά θέλει επίσης να κάνουν μια δολοφονία από την επινοημένη από το Νταβός Μεγάλη Επαναφορά.

Οι Raging Twenties ξεκίνησαν με μια δολοφονία - του στρατηγού Soleimani. Η ανατίναξη αγωγών είναι μέρος της συνέχειας. Θα υπάρχει ένας αυτοκινητόδρομος προς την κόλαση μέχρι το 2030. Ωστόσο, για να δανειστώ από τον Σαίξπηρ, η κόλαση είναι σίγουρα άδεια, και όλοι οι (ατλαντικοί) διάβολοι είναι εδώ.

*

Ο Πέπε Εσκομπάρ είναι ανεξάρτητος γεωπολιτικός αναλυτής και συγγραφέας. Το τελευταίο του βιβλίο είναι το Raging Twenties.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail