Ποιος το έκανε; Γεγονότα που σχετίζονται με την επίθεση δολιοφθοράς στους αγωγούς του Nord Stream

Για δεκαετίες οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν στα ευρωπαϊκά έργα για λήψη ενέργειας από τη Ρωσία. Θέλουν η Ευρώπη να αγοράζει πιο ακριβό πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ.

Moon of Alabama / Παρουσίαση Freepen.gr

the Lemniscat @theLemniscat - 15:56 UTC · 27 Σεπτεμβρίου 2022

Το σχέδιο των ΗΠΑ ήταν πάντα να σταματήσει η ΕΕ να αγοράζει αέριο από τη Ρωσία από το 2014: "Θέλετε να αλλάξετε τη δομή της ενεργειακής εξάρτησης. Θέλετε να εξαρτηθείτε περισσότερο από την ενεργειακή πλατφόρμα της Βόρειας Αμερικής ... να έχετε αγωγούς που δεν περνούν από Ουκρανία και Ρωσία "
https://youtube.com/watch?v=aF0uYIjaTNE

Η βιομηχανία της Ευρώπης και ειδικά της Γερμανίας εξαρτάται από τη φθηνή ενέργεια από τη Ρωσία. Χωρίς αυτή η Ευρώπη θα αποβιομηχανοποιηθεί και θα καταρρεύσει.

Οι ΗΠΑ είχαν απειλήσει να απενεργοποιήσουν τους αγωγούς που συνδέουν την Ευρώπη με τη Ρωσία.

ABC News @ABC - 9:59 μ.μ. · 7 Φεβρουαρίου 2022

Πρ. Μπάιντεν: «Εάν η Ρωσία εισβάλει… τότε δε θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2. Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό».
Δημοσιογράφος: "Μα πώς θα το κάνετε αυτό ακριβώς, αφού...το έργο είναι στον έλεγχο της Γερμανίας;"
Μπάιντεν: «Σας υπόσχομαι, θα μπορέσουμε να το κάνουμε».
abcn.ws/3B5SScx

Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ κερδίζουν τον πόλεμο με τις βιομηχανίες και τους ανθρώπους της Ευρώπης, κυρίως της Γερμανίας. Η χθεσινή επίθεση δολιοφθοράς στους αγωγούς Nord Stream I και II, που υποτίθεται ότι θα φέρουν ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία, σημαίνει ότι ο πόλεμος στη Γερμανία έχει εισέλθει στην καυτή του φάση.

Ένα ερώτημα παραμένει: Whodunnit; [Ποιος το έκανε;]

Η Ρωσία δεν έχει κανένα κίνητρο να καταστρέψει τους αγωγούς που κατέχει. Αυτά είναι πολύτιμα, μακροπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία και το αέριο που ξέφυγε από αυτά χθες ήταν από μόνο του αξίας περίπου 600 έως 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας αγωγός που θα μπορούσε να κλείσει και να ενεργοποιηθεί ξανά ήταν ένα σημείο μόχλευσης για τη Ρωσία που της έδωσε κάποια διαπραγματευτική ισχύ. Ένας κατεστραμμένος αγωγός δε δίνει στη Ρωσία καμία μόχλευση. Αυτό είναι πραγματικά στοιχειώδες. Δεν μπορεί κανείς να το ξεφύγει.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν σταμάτησε να παραδίδει φυσικό αέριο στην Ευρώπη όπως είχε συμφωνηθεί. Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές χώρες, η Πολωνία, η Ουκρανία και η Γερμανία έχουν μπλοκάρει χερσαίους και υποθαλάσσιους αγωγούς που έφεραν φυσικό αέριο στη Γερμανία.

Ο Γερμανικός λαός διαμαρτυρήθηκε κατά της εντολής των ΗΠΑ να κλείσει ο αγωγός Nord Stream II. (Το Nord Stream I τέθηκε πρόσφατα εκτός σύνδεσης επειδή η Siemens εμποδίστηκε λόγω κυρώσεων να διατηρήσει τους στρόβιλους συμπιεστή της).

RadioGenova @RadioGenova - 18:02 UTC · 26 Σεπτεμβρίου 2022
Χιλιάδες άνθρωποι στη Γέρα της Γερμανίας ενάντια στην πολιτική του Όλαφ Σολτς και την έκρηξη των τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου. Ζητούν τον τερματισμό των κυρώσεων στη Ρωσία και την επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Διαδηλώσεις και σε άλλες γερμανικές πόλεις, αλλά τα μέσα ενημέρωσης της ΕΕ τις λογοκρίνουν.
Ενσωματωμένο βίντεο

Μια μέρα μετά τις διαμαρτυρίες σαμποτάρονταν οι αγωγοί:

AZ @AZmilitary1 - 12:51 UTC · 27 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ
Πλάνα από το σημείο διαρροής αερίου στο υποθαλάσσιο τμήμα του Nord Stream.
Το βίντεο δημοσίευσε ο Δανικός στρατός.
Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είπε ότι πιθανότατα επρόκειτο για δολιοφθορά.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και η γερμανική κυβέρνηση.
Ενσωματωμένο βίντεο

Η χθεσινή επίθεση στο σύστημα Nord Stream δεν είναι πρωτοφανής:

@bidetmarxman - 15:51 UTC · 27 Σεπτεμβρίου 2022

Το 2015, η ετήσια υποβρύχια έρευνα ρουτίνας των αγωγών Nord Stream 1 συνάντησε ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα εξοπλισμένο με εκρηκτικά ακριβώς δίπλα σε μία από τις γραμμές στα σουηδικά ύδατα.
Ο ομφάλιος αγωγός είχε κοπεί. Η εθνική προέλευση του drone δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. 🧵

Το 2015 το Pipeline Journal ανέφερε:

Ο σουηδικός στρατός έχει εκκαθαρίσει με επιτυχία ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα (drone) εξοπλισμένο με εκρηκτικά που βρέθηκε κοντά στη Γραμμή 2 του συστήματος υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.

Το όχημα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας στο πλαίσιο της ετήσιας αξιολόγησης ακεραιότητας του αγωγού Nord Stream. Δεδομένου ότι βρισκόταν εντός της Σουηδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) περίπου 120 km μακριά από το νησί Gotland, οι Σουηδοί κάλεσαν τις ένοπλες δυνάμεις τους να απομακρύνουν και τελικά να αφοπλίσουν το αντικείμενο. Η εθνική ταυτότητα του drone δεν έχει επαληθευτεί μέχρι στιγμής, καθώς πολλές χώρες χρησιμοποιούν Μη Επανδρωμένα Υποβρύχια Οχήματα (UUV) παρόμοιας κατασκευής, δήλωσε ο Jesper Stolpe, εκπρόσωπος των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων].

Για να καταστρέψετε έναν υποθαλάσσιο αγωγό απαιτεί κάτι περισσότερο από ένα φορτίο ROV/drone.

Javier Blas @JavierBlas - 15:18 UTC 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πόσο ισχυρός είναι ένας σωλήνας Nord Stream; Αρκετά!
Ο ίδιος ο χαλύβδινος σωλήνας έχει ένα τοίχωμα 4,1 εκατοστών (1,6 ίντσες) και είναι επικαλυμμένο με άλλα 6-11 cm από οπλισμένο με χάλυβα σκυρόδεμα. Κάθε τμήμα του σωλήνα ζυγίζει 11 τόνους, το οποίο φτάνει στους 24-25 τόνους μετά την εφαρμογή του σκυροδέματος.

Δεν ήταν σεισμοί που κατέστρεψαν τους αγωγούς. Αυτές ήταν πολύ καλά στοχευμένες και τεράστιες εκρήξεις :

Ένας Σουηδός σεισμολόγος δήλωσε την Τρίτη ότι ήταν βέβαιος ότι η σεισμική δραστηριότητα που εντοπίστηκε στο σημείο των διαρροών αερίου του αγωγού Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα προκλήθηκε από εκρήξεις και όχι από σεισμούς ή κατολισθήσεις.

Ο Bjorn Lund, σεισμολόγος στο Σουηδικό Εθνικό Σεισμικό Δίκτυο στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, είπε ότι τα σεισμικά δεδομένα που συγκέντρωσε ο ίδιος και οι σκανδιναβικοί συνάδελφοί του έδειξαν πως οι εκρήξεις έγιναν στο νερό και όχι στο βράχο κάτω από τον βυθό της θάλασσας.

Οι στοχευμένες εκρήξεις δεν ήταν μικρές:

Dagny Taggart @DagnyTaggart963 - 3:56 μ.μ. · 27 Σεπτεμβρίου,

Σουηδοί σεισμολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Λουντ σημείωσαν ότι «τουλάχιστον 100 κιλά TNT (ίσως και περισσότερο) χρησιμοποιήθηκαν για την καταστροφή των αγωγών».

Εδώ χτυπήθηκαν οι αγωγοί:


μεγαλύτερη ανάλυση

Η Βαλτική Θάλασσα ελέγχεται από το ΝΑΤΟ . Αυτό από τον Ιούνιο του 2022:

"Το BALTOPS, με τον υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας, δοκίμασε τη συλλογική μας ετοιμότητα και προσαρμοστικότητα, ενώ επίσης υπογράμμισε τη δύναμη της Συμμαχίας μας και την αποφασιστικότητά μας στην παροχή ενός θαλάσσιου τομέα με ελευθερία πλοήγησης για όλους", δήλωσε ο αντιναύαρχος Gene Black, διοικητής, ΗΠΑ Έκτος Στόλος και Ναυτικές Δυνάμεις Κρούσης και Υποστήριξης ΝΑΤΟ (STRIKFORNATO).

Με επικεφαλής τον Έκτο Στόλο των ΗΠΑ, το BALTOPS 22 διοικούσε και ελεγχόταν από το STRIKFORNATO. Από το αρχηγείο του επιτελείου στο Oeiras της Πορτογαλίας, ο αντιναύαρχος James Morley, αναπληρωτής διοικητής του STRIKFORNATO, ήταν υπεύθυνος για τη διασφάλιση της εκπλήρωσης όλων των εκπαιδευτικών στόχων από τους συμμετέχοντες.
...
O Υποναύαρχος John Menoni, διοικητής, Expeditionary Strike Group Two, σημείωσε επίσης αρκετές περιπτώσεις στις οποίες οι δυνάμεις ξεπέρασαν τις γνωστές μεθόδους πολέμου για να ωθήσουν τα όρια με νέες τεχνολογίες στη θάλασσα και στην ξηρά. «Είτε επρόκειτο για UUV που κυνηγούσαν νάρκες, επίμονη νοημοσύνη, επιτήρηση και αναγνώριση από ένα παρατηρήσιμο UAV ή επιδεικνύοντας την αξία της αναδυόμενης ιδέας του Σώματος Πεζοναυτών των Expeditionary Advance Base Operations (EABO), οι άνδρες και οι γυναίκες μας συνεχίζουν να αναπτύσσουν τις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες που τελικά έχουν νόημα συνεισφορές στην ευαισθητοποίηση του Ναυτικού Τομέα και αύξηση της φονικότητας των δυνάμεών μας».

Στη θάλασσα, τα πλοία βελτίωσαν τους τακτικούς ελιγμούς, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, την εκπαίδευση με πραγματικά πυρά, τις επιχειρήσεις αντιμέτρων ναρκών και τις ανανεώσεις στη θάλασσα. Το σουηδικό υποβρύχιο που συμμετέχει στην άσκηση, το βρετανικό αντιτορπιλικό αεράμυνας κλάσης Daring HMS Defender (D 36) και αεροσκάφη άλλων συμμετεχόντων χωρών που εκπαιδεύονται σε ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Εν τω μεταξύ, οι δραστηριότητες της ναρκοθέτησης χρησίμευσαν ως ιδανικός τομέας εστίασης για τη δοκιμή νέας τεχνολογίας.

Επιστήμονες από πέντε χώρες έφεραν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία κυνηγιού ναρκών Unmanned Underwater Vehicle (UUV) στη Βαλτική Θάλασσα για να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα του οχήματος σε επιχειρησιακά σενάρια. Η Ομάδα Εργασίας Καταπολέμησης Ναρκών BALTOPS τολμούσε σε όλη την περιοχή της Βαλτικής να εξασκήσει τον εντοπισμό, την εκμετάλλευση και τον αφοπλισμό πυρομαχικών σε κρίσιμα θαλάσσια σημεία πνιγμού.

Ενώ η άσκηση Baltops 22 έλαβε χώρα ήδη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο Έκτος Στόλος των ΗΠΑ εγκατέλειψε τη Βαλτική Θάλασσα μόλις πριν από λίγες ημέρες (στα γερμανικά, μετάφρασή μου):

Big Fleet Group From US Navy Passes Fehmanbelt

Το πρωί της Τετάρτης το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Kearsarge, συνοδευόμενο από τα πλοία προσγείωσης USS Arlington και USS Gunston Hall, ήταν καθ' οδόν προς τα δυτικά. Προηγουμένως, τα πλοία αποτελούσαν μέρος αμερικανικών μονάδων που συμμετείχαν σε ελιγμούς του ΝΑΤΟ και έπλεαν σε πολλά λιμάνια στη Γερμανία, τη Σκανδιναβία και τις χώρες της Βαλτικής.

Το «USS Kearsarge», ναυαρχίδα της ομάδας και το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που βρισκόταν σε δράση στη Βαλτική Θάλασσα τα τελευταία 30 χρόνια, έχει 40 ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη καθώς και περισσότερους από 2000 στρατιώτες επί του πλοίου, και τα συνοδευτικά πλοία περίπου 1000. Γιατί οι περίπου 4.000 στρατιώτες επιστρέφουν στην πατρίδα τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ μετά την εξάμηνη ανάπτυξή τους.

Μέρη των επιχειρήσεων Kearsange στη Βαλτική Θάλασσα αφιερώθηκαν στη δοκιμή ειδικών τεχνολογιών καταστροφής υποθαλάσσιων ναρκών :

Σημαντική εστίαση της BALTOPS κάθε χρόνο είναι η επίδειξη των δυνατοτήτων κυνηγιού ναρκών του ΝΑΤΟ και φέτος το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την άσκηση ως ευκαιρία για τη δοκιμή αναδυόμενης τεχνολογίας, ανέφεραν στις 14 Ιουνίου οι Ναυτικές Δυνάμεις των ΗΠΑ για τις δημόσιες σχέσεις Ευρώπης-Αφρικής.

Προς υποστήριξη της BALTOPS, ο 6ος στόλος του Ναυτικού των ΗΠΑ συνεργάστηκε με ερευνητικά και πολεμικά κέντρα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για να φέρει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία κυνηγιού ναρκών μη επανδρωμένων υποβρυχίων οχημάτων στη Βαλτική Θάλασσα για να καταδείξει την αποτελεσματικότητα του οχήματος σε επιχειρησιακά σενάρια.

Ο πειραματισμός διεξήχθη στα ανοικτά των ακτών του Bornholm, Δανία, με συμμετέχοντες από το Naval Information Warfare Center Pacific, το Naval Undersea Warfare Warfare Centre Newport και το Mine Warfare Readiness and Effectiveness Measuring, όλα υπό την καθοδήγηση της 68ης Ομάδας Εργασίας του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Στις ακτές του Bornholm της Δανίας χτυπήθηκαν οι αγωγοί. Πριν από λίγες μέρες το USS Kearsarge βρισκόταν σε αυτήν την περιοχή:

AZ @AZmilitary1 - 13:52 UTC · 27 Σεπτεμβρίου 2022
Ένα εκστρατευτικό απόσπασμα πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με επικεφαλής το καθολικό αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Kearsarge πριν από μέρες βρισκόταν στη Βαλτική Θάλασσα. Απείχε 30 χιλιόμετρα από τον τόπο της υποτιθέμενης δολιοφθοράς στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-1 και 50 χιλιόμετρα από τα νήματα του Nord Αγωγός φυσικού αερίου Stream-2

μεγαλύτερη ανάλυση
AZ @AZmilitary1 - 14:12 UTC · 27 Σεπτεμβρίου 2022
Στις 2 Σεπτεμβρίου, ενδιαφέροντες ελιγμούς πραγματοποίησε αμερικανικό ελικόπτερο με το διακριτικό κλήσης FFAB123. Στη συνέχεια υποτέθηκε ότι ήταν από την πτέρυγα αέρα USS Kearsarge και σήμερα εξετάστηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ads-b.nl , αυτό το διακριτικό κλήσης χρησιμοποιήθηκε από 6 πίνακες εκείνη την ημέρα, εκ των οποίων καταφέραμε να καθορίσουμε τους πλευρικούς αριθμούς των τριών. Όλα είναι Sikorsky MH-60S.

Με την υπέρθεση της διαδρομής FFAB123 στο σχέδιο του χθεσινού ατυχήματος, έχουμε ένα αρκετά ενδιαφέρον αποτέλεσμα - το ελικόπτερο είτε πέταξε κατά μήκος του Nord Stream-2, είτε ακόμη και μεταξύ των σημείων όπου συνέβη το ατύχημα.

Στο Twitter, εν τω μεταξύ, υπήρχαν στιγμιότυπα οθόνης από άλλες πτήσεις της αμερικανικής αεροπορίας — το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης τραβήχτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου.


μεγαλύτερη ανάλυση

μεγαλύτερη ανάλυση

μεγαλύτερη ανάλυση

Το MH-60S φέρει μεγάλους ηλεκτρομαγνητικούς αισθητήρες που του επιτρέπουν να ανιχνεύει υποβρύχια, νάρκες και - στα ρηχά νερά της Βαλτικής Θάλασσας - υποθαλάσσιους αγωγούς.


μεγαλύτερος

Αυτή η εικόνα επικάλυψης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα:


μεγαλύτερη ανάλυση

Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι η μόνη δύναμη που βρέθηκε κοντά στην περιοχή της ζημιάς του αγωγού. Μόλις 100 χιλιόμετρα νότια βρίσκεται η πολωνική ναυτική βάση Kolobrzeg (το πρώην γερμανικό Kolberg) που φιλοξενεί πλοία ναρκοθέτησης και το 8ο Ναυτικό Τάγμα Μηχανικών Μάχης Kołobrzeg. Οι μηχανικοί ναυτικής μάχης είναι ειδικοί στην ανατίναξη οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από το νερό, είτε είναι νάρκες είτε αγωγοί.


μεγαλύτερος

Το 2021, ενώ ο Nord Stream 2 κατασκευαζόταν ακόμη, το πολωνικό ναυτικό είχε παρέμβει και έθεσε σε κίνδυνο τα πλοία τοποθέτησης σωλήνων στο ίδιο σημείο.

Artifacts @bzyqer - 7:49 UTC · 28 Σεπτεμβρίου,

Όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου, φοράς τις πιτζάμες σου και ετοιμάζεσαι να κοιμηθείς, ένας ακούραστος Πολωνός ξεκινάει με τη βάρκα του προς το Μπόρνχολμ με το καλό της Πολωνίας και ίσως της Γερμανίας στην καρδιά...

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης στην Ουκρανία, η Πολωνία αρνήθηκε να λάβει ρωσικό αέριο. Έκλεισε τον αγωγό Yamal που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. Η Πολωνία συνέχισε να καταναλώνει ρωσικό αέριο. Το παρέλαβε από τη Γερμανία που το είχε παραλάβει μέσω του αγωγού Nord Stream I από τη Ρωσία.

Η Πολωνία και η Δανία έχουν κατασκευάσει ένα νέο υποθαλάσσιο αγωγό που τον συνδέει με τον αγωγό που μεταφέρει νορβηγικό αέριο στην Ολλανδία και την Ευρώπη.


μεγαλύτερη ανάλυση

Ο αγωγός άνοιξε χθες, την ίδια μέρα που υπονομεύτηκε το σύστημα Nord Stream.

@PremierRP_en - 11:25 UTC · 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:25 π.μ. · 27 Σεπτεμβρίου,
🇵🇱🤝🇩🇰 Το #BalticPipe είναι μια κοινή Πολωνο-Δανική επένδυση για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.
Εικόνα
@PremierRP_en - 1:43 μ.μ. · 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:43 UTC · 27 Σεπτεμβρίου,
🎥Τελετή έναρξης του αγωγού φυσικού αερίου #BalticPipe με τη συμμετοχή της πρωθυπουργού @MorawieckiM, της πρωθυπουργού της Δανίας Mette Frederiksen & @prezydentpl @AndrzejDuda.
Το Baltic Pipe είναι ένα στρατηγικό έργο υποδομής που στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου διαδρόμου παροχής φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.
βίντεο

Ο αγωγός Baltic έχει χωρητικότητα μόλις 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως. Το σύστημα Nord Stream μπορούσε να μεταφέρει έως και 110 δισ κυβικά μέτρα ετησίως. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της λειτουργίας των βιομηχανιών της Ευρώπης.

Για περισσότερα σχετικά με τη συμμετοχή της Πολωνίας, πιθανώς σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, διαβάστε αυτές τις ενημερωμένες εικασίες του John Helmer:

Οι εκρήξεις στο Μπόρνχολμ είναι η νέα πολωνική επίθεση για πόλεμο στην Ευρώπη κατά του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς. Μέχρι στιγμής η Καγκελαρία στο Βερολίνο είναι σιωπηλή, αποκαλυπτικά.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους Πολωνούς ότι και άλλες χώρες έχουν τη δυνατότητα να σαμποτάρουν υποθαλάσσιους αγωγούς.

Ο Radosław Sikorski είναι πρώην υπουργός Άμυνας και Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας. Τώρα είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χθες δημοσίευσε μια φωτογραφία του αερίου που διαφεύγει από τους κατεστραμμένους αγωγούς Nord Stream και ευχαρίστησε τις ΗΠΑ που τους ανατίναξαν.


μεγαλύτερη ανάλυση

Ο Σικόρσκι είναι παντρεμένος με τη νεοσυντηρητική συγγραφέα Anne Appelbaum, η οποία είναι διαβόητη για τις αντιρωσικές και αντιγερμανικές επινοήσεις της που δημοσιεύονται ευρέως στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2014, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος του Μαϊντάν στην Ουκρανία, ένας άλλος διαβόητος νεοσυντηρητικός, η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland, είπε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Geoffrey Pyatt, ο οποίος θα έπρεπε να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Εξέφρασε περίφημα την άποψή της για τις ευρωπαϊκές ανησυχίες: «Γ...μα την ΕΕ» είπε η Νούλαντ. Αυτή τηn στιγμή είναι υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις.

Τις τελευταίες δεκαετίες η Γερμανία έχει χρηματοδοτήσει την ευρωζώνη με έως και 1,24 τρισεκατομμύρια ευρώ. (Δείτε επίσης αυτό το νήμα). Αυτό ήταν δυνατό επειδή η Γερμανία εξήγαγε πολλά βιομηχανικά προϊόντα και είχε ετήσιο πλεόνασμα από το εμπόριο της. Με τη βιομηχανία της Γερμανίας να πέφτει λόγω της έλλειψης φθηνής ενέργειας αυτό το πλεόνασμα θα εξαφανιστεί. Η Ευρώπη, όλη, θα γίνει μια φτωχή ήπειρος.

Philip Pilkington @philippilk - 21:23 UTC · 27 Σεπτεμβρίου 2022

9/ Ο ευρωπαϊκός ενεργειακός πόλεμος πιθανότατα θα μείνει στην ιστορία, μαζί με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών και τους εμπορικούς πολέμους της δεκαετίας του 1930, ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη οικονομικής πολιτικής στην ιστορία.

10/ Άλλο πράγμα: όταν ο Τραμπ εξελέγη σε μια πλατφόρμα ηπιότερου προστατευτισμού, πολλοί άνθρωποι επισήμαναν σωστά τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 και προειδοποίησαν ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν υποστηρίξει αυτές τις πολύ περισσότερο έντονες πολιτικές που μοιάζουν με τη δεκαετία του 1920/30 τον περασμένο χρόνο. 

Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία ή μοιραία. Είναι μέρος ενός μακροπρόθεσμου νεοσυντηρητικού σχεδίου για συνεχή κυριαρχία των ΗΠΑ στον κόσμο. Ο αγγλοαμερικανικός άξονας είναι το μόνο κόμμα που επωφελήθηκε από τα πρόσφατα γεγονότα.

Οι ΗΠΑ φέρεται να προειδοποίησαν τη Γερμανία για δολιοφθορά του συστήματος Nord Stream (στα γερμανικά).

Αυτό θυμίζει την προειδοποίηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Είναι εύκολο να προβλέψεις τέτοια γεγονότα όταν είσαι εσύ αυτός που σκοπεύει να τα προκαλέσει.

Οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι η Ουκρανία επρόκειτο να εξαπολύσει επίθεση στις δημοκρατίες του Ντονμπάς. Οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι η Ρωσία θα επενέβαινε για να βοηθήσει τους αδελφούς της. Το είχε πει η Ρωσία. Η ουκρανική επίθεση ξεκίνησε με προετοιμασίες πυροβολικού στις 17 Φεβρουαρίου . Η Ρωσία παρενέβη στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα παραπάνω είναι μια συλλογή από τα επί του παρόντος διαθέσιμα στοιχεία. Μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα από αυτά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail