Τι σύμπτωση! Τη μέρα του σαμποτάζ στους Nord Stream 1+2, μαντέψτε τι άλλο συνέβη

Την ίδια μέρα που ο κόσμος μαθαίνει για το σαμποτάζ των ρωσικών Nordstream 1 και Nordstream 2, μάντεψε τι άλλο συνέβη; Λοιπόν, οι Ουκρανοί από τις περιφέρειες Luhansk, Donetsk, Zaporhyzhia και Kherson ψήφισαν σε συντριπτικό αριθμό να γίνουν Ρώσοι. Αν και αυτό αλλάζει το παιχνίδι, δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τι λέτε για αυτό – Η Πολωνία εγκαινίασε την Τρίτη ένα νέο αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Νορβηγία μέσω της Δανίας και της Βαλτικής Θάλασσας; Αυτό είναι!!! Τι σύμπτωση! Ή μήπως όχι;

Υπάρχει τουλάχιστον ένας εξέχων Πολωνός πολίτης που πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αξίζουν έπαινο για την δολιοφθορά των αγωγών Nordstream. Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Ράντεκ Σικόρσκι, ο οποίος τυγχάνει να είναι παντρεμένος με την Anne Appelbaum, μια ενθουσιώδη νεοσυντηρητική που μεταμφιέζεται σε δημοσιογράφο, έγραψε στο Twitter τα εξής μόλις έμαθε πως οι γραμμές Nordstream ήταν πλέον "złamany" (Πολωνικά για "kaput"): «Ευχαριστώ, ΗΠΑ».

Αλλά, ίσως αυτό είναι μια μικρή εκτροπή. Η Πολωνία έχει μακροχρόνια εχθρότητα προς το Nordstream. Με άλλα λόγια, η Πολωνία έχει ένα ξεκάθαρο κίνητρο για να στηρίξει την καταστροφή του ρωσικού αγωγού. Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο - Απρίλιος 2021 για την ακρίβεια - αυτό εμφανίστηκε σε έντυπη μορφή:

Η Πολωνία αντιτίθεται σθεναρά στην ανάπτυξη του Nord Stream 2, που θα δώσει στην Gazprom μια υποθαλάσσια εναλλακτική διαδρομή για την παροχή φυσικού αερίου σε πελάτες της Δυτικής Ευρώπης. Επί του παρόντος, αυτό το αέριο πρέπει να περάσει μέσω χερσαίων δικτύων αγωγών στην Πολωνία και την Ουκρανία, φέρνοντας πολύτιμα τέλη διαμετακόμισης και παρέχοντας και στα δύο έθνη –που δεν έχουν πάντα εγκάρδιες σχέσεις με τη Ρωσία– ένα μέτρο ενεργειακής ασφάλειας.https://maritime-executive.com/article/poland-denies-provocative-naval-maneuvers-near-nord-stream-2

Ένα μήνα αργότερα, η Πολωνία έκανε ένα παιχνίδι στο Kielbasi:

Η Πολωνία αντέδρασε με οργή στην απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Nord Stream II, προειδοποιώντας πως η κίνηση αυτή θα μπορούσε να απειλήσει την ενεργειακή ασφάλεια σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

«Οι πληροφορίες σίγουρα δεν είναι θετικές από την άποψη της ασφάλειας, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πως το Nord Stream II δεν είναι μόνο ένα επιχειρηματικό έργο – είναι κυρίως ένα γεωπολιτικό έργο», δήλωσε ο Piotr Muller, εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης. . . .

Ανακοινώθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις, κάτι που χαιρετίστηκε στο Βερολίνο, με τον υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας να σημειώνει πως «είναι έκφραση του γεγονότος ότι η Γερμανία είναι σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ, κάτι στο οποίο μπορεί να βασιστεί στο μέλλον».

Ο άκρως αμφιλεγόμενος αγωγός συνάντησε σθεναρή αντίδραση σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και της Ουκρανίας, όπου αξιωματούχοι λένε πως το έργο θα χρησιμοποιηθεί από το Κρεμλίνο ως γεωπολιτικό όπλο, θα αυξήσει de facto την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο και θα απειλήσει την ενεργειακή ασφάλεια στο το ανατολικό μισό της ηπείρου. https://kafkadesk.org/2021/05/21/poland-angered-by-us-president-bidens-nord-stream-ii-decision/

Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν γινόταν κάποια διαπραγμάτευση μεταξύ Ουάσιγκτον και Βαρσοβίας. Δεδομένης της κρίσιμης θέσης και του ρόλου της Βαρσοβίας στη διασφάλιση της παράδοσης των στρατιωτικών προμηθειών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, οι Πολωνοί έχουν λίγη δύναμη για να πιέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να βγάλουν τους αγωγούς εκτός μάχης ή να βοηθήσουν την Πολωνία να το πράξει. Το μήνυμα της Πολωνίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν απλό—αντίστροφη πορεία στο Nordstream και διάρρηξη των αγωγών ή μπορείτε να βρείτε άλλον τρόπο να μεταφέρετε τις στρατιωτικές σας προμήθειες στην Ουκρανία.

Αλλά περιμένετε, αυτό δε δημιουργεί πραγματικά προβλήματα στη Γερμανία; Σίγουρα. Αλλά η Πολωνία «δε» (sic) νοιάζεται. Υπήρξε αυτό το μικρό περιστατικό που ονομάζεται Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και φαίνεται ότι οι Πολωνοί εξακολουθούν να θυμώνουν με τους Γερμανούς. Αν η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο, τότε αυτό είναι ένα παγωμένο δείπνο:

Ο κορυφαίος πολιτικός της Πολωνίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει αποζημιώσεις περίπου 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Γερμανία για την εισβολή και την κατοχή της χώρας του από τους Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Jaroslaw Kaczynski, ηγέτης του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη, ανακοίνωσε την τεράστια απαίτηση κατά τη δημοσίευση μιας πολυαναμενόμενης έκθεσης σχετικά με το κόστος για τη χώρα των ετών της ναζιστικής γερμανικής κατοχής καθώς συμπληρώνονται 83 χρόνια από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. . . .

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει «αμετάβλητη» καθώς «το θέμα των αποζημιώσεων έχει ολοκληρωθεί». https://apnews.com/article/poland-germany-world-war-ii-warsaw-49b0cf77745a7b1cabfaa884c3bf0035


Με αυτή τη νέα προμήθεια πολωνικού ελεγχόμενου φυσικού αερίου, η Γερμανία βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αγοράστε από την Πολωνία ή αγοράστε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι Γερμανοί πληρώνουν ένα ασφάλιστρο ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία κάνουν κάποια τράπεζα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail