Πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία

"Η Ρωσία μας εκβιάζει", δήλωσε η Επίτροπος της ΕΕ Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν υπερασπιζόμενη τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Εξοργίζεται με την απόφαση του Πούτιν να μειώσει τη ροή φυσικού αερίου στην Ευρώπη αλλά και με το αίτημά του για πληρωμές σε ρούβλια! Τα αντίποινα του Πούτιν σε μια συντονισμένη επίθεση της Δύσης κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, αυτές οι κακοσχεδιασμένες κυρώσεις έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα· γυρίζουν μπούμερανγκ και προκαλούν χάος σε όλη την ενεργοβόρα Ευρωζώνη!

Andreas C Chrysafis - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Στην πραγματικότητα, εάν η ΕΕ ήταν ένα δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμικό όργανο ή μια ιδιωτική εταιρεία, οι υπεύθυνοι για τέτοιες παράλογες κυρώσεις θα είχαν απολυθεί για κακές αποφάσεις και για την πρόκληση καταστροφής στις βιομηχανίες και κακουχιών σε εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες! Τώρα προσπαθούν ό,τι μπορούν για να δικαιολογήσουν το σύνδρομο του χρυσόψαρου επιβάλλοντας όλο και πιο σκληρές κυρώσεις.

Χωρίς ένα συνεκτικό σχέδιο, η ΕΕ έχει στην πραγματικότητα παγιδευτεί σε ένα δίλημμα. Ο οικονομικός ιστός που έχουν πλέξει για να τιμωρήσουν τον Πούτιν έχει πάει πολύ στραβά και είναι εκτός ελέγχου. Η βιαστική προσήλωσή τους να αγνοήσουν τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας για τη στρατιωτική επέκταση του ΝΑΤΟ κατά μήκος των ρωσικών συνόρων έχει ρισκάρει και πυροδοτήσει τον άσχημο πόλεμο στην Ουκρανία.

Η απόφαση της Δύσης να αγνοήσει τον πραγματισμό βλάπτει τις οικονομίες τους και φέρνει τη χειρότερη ύφεση που έχει δει η Ευρώπη εδώ και χρόνια. Η απόφαση της G-7 να υιοθετήσει ανώτατα όρια τιμών για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο για να βλάψει περαιτέρω τη Ρωσία φαίνεται απλώς μια ακόμη από αυτές τις άστοχες αποφάσεις που θα προσθέσουν περαιτέρω δυσκολίες στους πολίτες και τη βιομηχανία. Το μόνο που έχει να κάνει η Ρωσία είναι να κλείσει τις γραμμές ανεφοδιασμού στις τελευταίες κυρώσεις της G-7! Οι κυρώσεις έχουν σκοπό να βλάψουν αυτούς που προορίζονται και όχι αυτούς που τις επιβάλλουν!


Ο Πούτιν προφανώς θα ανακατευθύνει τη ροή φυσικού αερίου και πετρελαίου προς την Κίνα, την Ινδία και τις αγορές του Ιράν των 3,7 δισεκατομμυρίων - οι μισοί παγκόσμιοι πληθυσμοί - συμπεριλαμβανομένων άλλων φιλικών προς τη Ρωσία χωρών όπου υπάρχουν ήδη δίκτυα αγωγών! Σε αυτή την περίπτωση, ποιος πραγματικά βλάπτει ποιον; Η απόφαση της Ρωσίας να μειώσει —ακόμα και να κλείσει— τη ροή ενέργειας προς τον πληθυσμό των 445 εκατομμυρίων της Ευρώπης ώθησε τις κυβερνήσεις της ΕΕ να προσπαθούν να εξασφαλίσουν προμήθειες, ενώ οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύονται και τονώνουν τα ρωσικά ταμεία.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ ανησυχούν πλέον σοβαρά για το πώς θα αντιμετωπίσουν την άμεση ενεργειακή κρίση κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Αντιμέτωποι με ένα μπαράζ σωφρονιστικών πολιτικών της ΕΕ, οι εγκλωβισμένοι πολίτες προετοιμάζονται για έναν άθλιο χειμώνα.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει μια δημόσια κατακραυγή και οι πολίτες αρχίζουν να ξεχύνονται στους δρόμους των πρωτευουσών της ΕΕ απαιτώντας τον τερματισμό των κυρώσεων που βλάπτουν τα προς το ζην. Στη Γερμανία διαδηλωτές έχουν ήδη βγει στους δρόμους με συνθήματα αρνούμαστε να πληρώσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως ήταν αναμενόμενο, ένα παρόμοιο κλίμα αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη!

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν υποστηρίζει τον άσχημο πόλεμο στην Ουκρανία! Εάν ο Πρόεδρος Τραμπ ή η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην κυβέρνηση, η σύγκρουση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και σίγουρα δε θα είχε κλιμακωθεί στην τρέχουσα πολεμική τρέλα. Αντίθετα, οι δυτικοί ηγέτες αγνόησαν τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια και ανάγκασαν το χέρι του Πούτιν να κινητοποιήσει τα στρατεύματά του εναντίον της Ουκρανίας.

Η αυταπάτη του ΝΑΤΟ πως η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο παρέχοντας μια απεριόριστη προμήθεια όπλων και κυρώσεις που θα αποδυνάμωναν τη Ρωσία βλάπτοντας τη Μόσχα περισσότερο από την Ευρώπη έχει αποδειχθεί φαντασία. Το λάθος ότι κατά κάποιον τρόπο ο κόσμος θα συμπαραταχθεί επίσης για να υποστηρίξει τον πόλεμο με αντιπροσώπους ΕΕ-ΝΑΤΟ έχει εντελώς εσφαλμένα υπολογιστεί.

Η κούραση του πολέμου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και ορισμένα κράτη της ΕΕ έχουν αρχίσει να αντιστέκονται σε περαιτέρω κυρώσεις. Προτιμούν να προστατεύουν τα δικά τους συμφέροντα παρά τις φιλοδοξίες του ΝΑΤΟ για διεύρυνση! Η Τουρκία, για παράδειγμα, αρνήθηκε να ακολουθήσει τις κυρώσεις, ενώ το μικρό νησί της Κύπρου δεν αντιστάθηκε, αλλά υπάκουσε στις οδηγίες της ΕΕ εις βάρος της ίδιας της οικονομίας.

Το πρόσχημα ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας έχει σκοπό να «προστατεύσει τη δημοκρατία» και να αποκρούσει «ξένη επιθετικότητα» και «αυτοκρατία» είναι ένα στρατηγικό ψέμα εδώ και χρόνια. Η συμμαχία του ΝΑΤΟ έχει χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο τέχνασμα σε πολλές περιπτώσεις στέλνοντας στρατεύματα:

- Βοσνία το 1991,
- Κοσσυφοπέδιο το 1999,
- Αφγανιστάν το 2001,
- Λιβύη το 2011,
- Ιράκ το 2004,
- Σομαλία το 2009.

Τα φονικά πεδία της διπροσωπίας αντέχουν μέχρι σήμερα!

Ωστόσο, όταν η Τουρκία — ένα μακροχρόνιο μέλος του ΝΑΤΟ — εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, το ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την στρατιωτική εισβολή, αλλά έκλεισε τα μάτια του με ευκολία. Επέτρεψε στην Τουρκία να καταλάβει το 40% του νησιού, τον εκτοπισμό περισσότερων από 220.000 Ελλήνων προσφύγων στη χώρα τους και τη δολοφονία 6.500 αμάχων. Μετά από 48 χρόνια κατοχής, οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου - σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ - δεν αναγνώρισαν ποτέ επισήμως την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας ως εισβολή και κατοχή. Τα πολιτικά διπλά μέτρα και μέτρα έχουν γίνει κανόνας!

Ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας είναι πλέον καλά εδραιωμένος. Η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Liz Truss δεσμεύτηκε δημόσια πως θα υποστηρίξει την Ουκρανία μέχρι να καταστραφούν ο Πούτιν και η Ρωσία και να πάρουν πίσω όλα τα εδάφη! Μια τέτοια ρητορική δε βοηθά κανέναν, αλλά απλώς κλιμακώνει τον πόλεμο. Εν τω μεταξύ, η ίδια ρητορική επαναλαμβάνεται από τον Ζελένσκι και το Πεντάγωνο.

Η όρεξη της Αμερικής για σύγκρουση έφτασε και στην Κίνα! Ο Πρόεδρος Μπάιντεν στην πραγματικότητα προκάλεσε κατάφωρα την Κίνα στέλνοντας την Πρόεδρο της Βουλής του Κογκρέσου Πελόζι στην Ταϊβάν σε μια αποστολή αλληλεγγύης για την «προστασία της δημοκρατίας!». Τέτοια φτηνά συνθήματα έχουν γίνει πλέον κλισέ και δεν μπορούν πλέον να κοροϊδεύουν τον κόσμο!

Η επίσκεψη της Πελόζι πυροδότησε τα αντίποινα της Κίνας με στρατιωτικές ασκήσεις πλήρους κλίμακας με χρήση πραγματικών πυρομαχικών στα ύδατα και τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν. Η κατάσταση είναι σίγουρα ασταθής! Εάν δεν εκτονωθεί, το περιστατικό μπορεί να πυροδοτήσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας με το ΝΑΤΟ να σπεύδει να υποστηρίξει την Ταϊβάν. Σε αυτό το ζοφερό σενάριο της καταστροφής, η Ρωσία σίγουρα θα ταίριαζε με την Κίνα!

Ωστόσο, τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια υπήρξε ειρήνη, σταθερότητα και ένα ακμάζον εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή η σχέση έχει πλέον γίνει καπνός λόγω των σχεδίων της Ουάσιγκτον να εκμεταλλευτεί τη λαθραία ανάμιξη της Πελόζι.

Όπως πάντα, οι πολίτες είναι οι τελευταίοι που γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους που οι κυβερνήσεις αποφασίζουν να εμπλακούν σε πολεμικές συγκρούσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η παραπληροφόρηση και η γλαφυρή προπαγάνδα υπαγορεύουν την εξέλιξη των γεγονότων. Κρυφές ατζέντες χωρίς διαφάνεια φαίνεται να κινούνται στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας. Το ψέμα και το να λυγίζεις την αλήθεια σύμφωνα με τις ανάγκες έχει γίνει στις μέρες μας αποδεκτή συμπεριφορά στην πολιτική.

Το Μεγάλο Ψέμα του Joseph Goebbels and Hitler's Big Lie εφαρμόζεται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν:

«Ποτέ μην αφήνετε το κοινό να δροσιστεί.
Ποτέ μην παραδέχεσαι ένα λάθος.
Μην παραδέχεσαι ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο καλό στον εχθρό σου.
Μην αφήνετε ποτέ χώρο για εναλλακτικές λύσεις.
Ποτέ μην αποδέχεσαι την ευθύνη.
Επικεντρωθείτε σε έναν εχθρό τη φορά και κατηγορήστε τον για όλα όσα πηγαίνουν στραβά.
Οι άνθρωποι θα πιστέψουν ένα Μεγάλο Ψέμα νωρίτερα από ένα μικρό ψέμα.
και αν το επαναλαμβάνεις αρκετά συχνά, αργά ή γρήγορα θα το πιστέψουν».

Η σύγκρουση μισών αληθειών μεταξύ Ουκρανίας / Ρωσίας που έχει σκοπό να πείσει την παγκόσμια κοινή γνώμη αποτελεί στην πραγματικότητα μεγαλύτερο μέρος μιας παραπληροφόρησης για λόγους ευκολίας. Ωστόσο, κερδίστε ή χάσετε, οι άνθρωποι στην Ουκρανία είναι παγιδευμένοι! Οι πόλεμοι δεν καταστρέφουν ποτέ έθνη, αλλά τα χρέη καταστρέφουν και ο ουκρανικός λαός χρησιμοποιεί το αίμα για νόμισμα για να συνεχίσει έναν πόλεμο παραφροσύνης.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν παραδέχτηκαν ποτέ πως βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία και προτιμούν να «πλένουν τα χέρια τους» χρησιμοποιώντας πραγματικά στρατεύματα στο έδαφος. Οι λόγοι είναι αρκετά προφανείς:

Είναι νευρικοί από την απάντηση του Πούτιν σε περίπτωση που μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον κρατών-μελών του ΝΑΤΟ! Αντίθετα, παρέχουν χρήματα, όπλα και «συμβούλους», συμπεριλαμβανομένων «στρατιωτικών εκπαιδευτών» για να βοηθήσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να συνεχίσουν έναν πόλεμο φθοράς μέσω αντιπροσώπων.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έκανε πρόσφατα μια αυστηρή προειδοποίηση στον Πούτιν να μην είναι τόσο ανόητος ώστε να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε χημικά ή όπλα μαζικής καταστροφής κατά της Ουκρανίας, αν ναι οι ΗΠΑ θα ανταποδώσουν αποφασιστικά!

Σε τέτοιες περιπτώσεις, τίθεται συχνά το ερώτημα ποιος είναι πραγματικά σε πόλεμο: αυτός που παρέχει χρηματοδότηση και όπλα για να σκοτώσει ή αυτός που πατά τη σκανδάλη; Αποφασισμένοι να παράσχουν περισσότερα «αμυντικά όπλα» για να ακρωτηριάσουν τη Ρωσία, οι δυτικοί σύμμαχοι στην πραγματικότητα έχουν χάσει από τα μάτια τους την ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται στην ίδια την καρδιά της Ευρώπης.

Η προσήλωση να τιμωρήσουν τον Πούτιν έχει ανοίξει τώρα το κατακλυσμικό κουτί της Πανδώρας γεμάτο τραγικές συνέπειες. Στην πραγματικότητα, έχουν εξαπολύσει τη Χίμαιρα χωρίς να έχουν ιδέα πώς να βάλουν ένα τέλος στη σύγκρουση προτού κλιμακωθεί σε ένα πανευρωπαϊκό χάος που θα διαρκέσει για πολύ καιρό!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail