Οι Ρώσοι αποχώρησαν από το Krasniy Lyman - Θύελλα αντιδράσεων σε ρωσικά μέσα

Freepen.gr - Από το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από την πόλη Krasniy Lyman του Ντόνετσκ. Τώρα, οι μάχες συνεχίζονται γύρω από την πόλη, στη γραμμή Zarechnoe-Torskoe-Dibrova.

Μετά την ηρωική άμυνα της πόλης από πολεμιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και του εθελοντικού σχηματισμού BARS έπρεπε να υποχωρήσουν στην αμυντική γραμμή ανατολικά της για να αποφύγουν την περικύκλωση. Οι μονάδες της LPR και του BARS μπόρεσαν να συγκρατήσουν την προέλαση των συντριπτικών δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα και έγιναν αναπόσπαστο μέρος των ρωσικών προσπαθειών να αποτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη της κρίσης στον τομέα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, η άμυνα της πόλης Krasniy Lyman δεν κατέστη δυνατή μετά την απόσυρση τακτικών μονάδων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από την ύπαιθρο της πόλης. Οι ενέργειες στη ρωσική στρατιωτική διοίκηση σε αυτήν την περιοχή επικρίνονται δημόσια στα ρωσικά πατριωτικά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ, όπως σημειώθηκε νωρίτερα, η υποχώρηση από το Krasniy Lyman ήταν αναμενόμενη, εξακολουθεί να είναι ένα σήμα της πραγματικής κατάστασης στην πρώτη γραμμή σε αυτήν την περιοχή υπό τις συνθήκες έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και όχι πάντα βέλτιστων αποφάσεων της ρωσικής διοίκησης.

Από το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου, η ρωσική διοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι ακόμη σε θέση να συγκρατήσει πλήρως την επιχειρησιακή κρίση και τα γεγονότα στον τομέα αυτό εξελίσσονται σύμφωνα με το αρνητικό σενάριο.

Εάν η κατάσταση εξελιχθεί χωρίς αλλαγές, η περιοχή του Krasniy Lyman μπορεί να χαθεί εντελώς τις επόμενες 1-3 ημέρες και η ικανότητα των ρωσικών στρατευμάτων και της διοίκησης να εξασφαλίσουν την σταθεροποίηση του μετώπου στην περιοχή Kremennaya θα καταστεί το επόμενο ερώτημα.

Το Torskoye και το Kremennaya θα είναι τα κύρια σημεία των συγκρούσεων, ενώ τα κοντινά χωριά Drobyshevo και Yampol έχουν ήδη καταληφθεί από τις δυνάμεις του Κιέβου.

Η τρέχουσα υποχώρηση από το Krasniy Lyman είναι μια λογική συνέπεια των εξελίξεων Balakleya και Izum. Συγκεκριμένα, μετά την αποχώρηση από το Izyum, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει πλήρως το μέτωπο στο Oskol, γεγονός που οδήγησε στην προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μέσω του Redkodub.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail