Το βρετανικό ναυτικό εμπλέκεται στην «τρομοκρατική επίθεση» του Nord Stream 2 – Ρωσία

ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ
Freepen.gr - Μονάδες του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού ενεπλάκησαν σε «τρομοκρατική επίθεση» , η οποία κατέστρεψε τους βασικούς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, ισχυρίστηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

Γράφοντας στο επίσημο κανάλι του Telegram, το υπουργείο ισχυρίστηκε πως στελέχη του Βασιλικού Ναυτικού «συμμετείχαν στο σχεδιασμό, την υποστήριξη και την υλοποίηση» της συνωμοσίας για την ανατίναξη της υποδομής το Σεπτέμβριο. Δεν παρείχε κανένα άμεσο αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της.

Η κατηγορία ακολουθεί τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κοντά στην τοποθεσία όπου σημειώθηκαν οι υποθαλάσσιες εκρήξεις.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απέρριψε την κατηγορία της Ρωσίας 

Γράφοντας στο Twitter το Σάββατο, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα «καταφεύγει σε ψευδείς ισχυρισμούς επικής κλίμακας» σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την παγκόσμια κοινότητα από «τον καταστροφικό χειρισμό της παράνομης εισβολής στην Ουκρανία».

Το υπουργείο συνέχισε να καταγγέλλει την κατηγορία ως μια «εφευρεθείσα ιστορία» που «λέει περισσότερα για επιχειρήματα που διεξάγονται μέσα στη ρωσική κυβέρνηση παρά για τη Δύση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail