Η Ρωσία έτοιμη να στείλει αέριο στην ΕΕ μέσω του Nord Stream 2

Η Ρωσία είναι σε θέση να προμηθεύει αέριο στην Ευρώπη μέσω μιας σειράς του αγωγού Nord Stream 2 που δεν υπέστη ζημιά από τις πρόσφατες εκρήξεις, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Aleksander Novak.

Ο ενεργειακός αξιωματούχος περιέγραψε τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 ως σκόπιμες.

«Δυστυχώς, λόγω δολιοφθοράς, μια σειρά [του Nord Stream 2] υπέστη ζημιά και απαιτείται εξέταση για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις», είπε ο Νόβακ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Όσον αφορά τη δεύτερη σειρά, είναι έτοιμη, πλήρως κατασκευασμένη και εάν ληφθούν οι απαραίτητες νομικές αποφάσεις από τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας σχετικά με την πιστοποίηση και την άρση των περιορισμών, νομίζω ότι η Ρωσία θα μπορούσε να παράσχει τις κατάλληλες προμήθειες μέσω αυτής της σειράς του αγωγού φυσικού αερίου σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail