Απειλή για το ρωσικό στρατό στο μέτωπο της Ουκρανίας

Freepen.gr -
Εν μέσω της επερχόμενης ρωσικής χειμερινής στρατιωτικής εκστρατείας, το καθεστώς του Κιέβου βιάζεται να προωθήσει και να απωθήσει ρωσικές μονάδες από στρατηγικά σημαντικούς οικισμούς.

Στα βορειοανατολικά της χώρας, η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων έχει σχεδόν σταματήσει τις τελευταίες ημέρες, σημειώνει το southfront.org.

Οι μάχες έφτασαν στο έδαφος της LPR. Ο Ουκρανικός Στρατός προχωρά στην αριστερή όχθη του ποταμού Oskol. Πιο πρόσφατα, διεκδίκησαν τον έλεγχο των χωριών Borovskaya, Andreevka και Boguslavka, κάτι που είναι σαφές σημάδι ότι ενισχύουν τα ερείσματά τους για μια επίθεση στην ανατολική κατεύθυνση.

Αυτή την στιγμή, ο κύριος στόχος του ουκρανικού στρατού είναι η πόλη Σβάτοβο. Σε περίπτωση επιτυχίας, αναμένεται να προχωρήσουν προς τα ανατολικά προς το Starobelsk και στη συνέχεια να επιτεθούν στον οικισμό Severodonetsk-Lisichansk.

Η πόλη Kremennaya παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο καθώς και ο δρόμος που οδηγεί στο Svatovo. Ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται για άμυνα, ενισχύοντας προστατευτικές κατασκευές κοντά στην πόλη καθώς και γύρω από τον οικισμό Severodonetsk-Lisichansk.

Στη νότια Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις ανάγκασαν τις ρωσικές μονάδες να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο βόρειο τμήμα της περιοχής της Χερσώνας. Οι ρωσικές δυνάμεις στο Olgino και σε παρακείμενους οικισμούς βρέθηκαν υπό την απειλή της περικύκλωσης. Επίσης, τα ρωσικά στρατεύματα έφυγαν από το Davydov Brod, όπου έγιναν σκληρές μάχες για δύο μήνες.

Ο ρωσικός στρατός δημιουργεί μια νέα γραμμή άμυνας, αποφεύγοντας τον κίνδυνο πτώσης στο καζάνι λόγω της τακτικής επιτυχημένης ουκρανικής επίθεσης. Οι αμυντικές θέσεις του ρωσικού στρατού περνούν τώρα κατά μήκος της γραμμής Kostromka - Bruskinskoye - Borozenskoye - Mylovoye.

 
Κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, ουκρανικές μονάδες κατάφεραν να φτάσουν στο χωριό Dudchany όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Ρωσικές μονάδες ανατίναξαν τη γέφυρα πάνω από την τοπική δεξαμενή και υποχώρησαν στο νότιο τμήμα του χωριού. Ο κύριος στόχος του ουκρανικού στρατού είναι οι πόλεις Berislav και Novaya Kahovka που βρίσκονται 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Kherson.

Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις διερευνητικές ενέργειες δυτικά της πρωτεύουσας της περιοχής, επιτίθενται σε μικρές ομάδες στις ρωσικές θέσεις κοντά στο Posad-Pokrovskoe.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζουν επίσης επίθεση στην περιοχή Snigerevka, μεταφέροντας εκεί ενισχύσεις.

Σε μια προσπάθεια να διαταράξουν τις ρωσικές στρατιωτικές επικοινωνίες στην περιοχή, οι Ουκρανοί συνέχισαν να βομβαρδίζουν τη γέφυρα Antonovsky πέρα ​​από τον ποταμό Δνείπερο. Στις 4 Οκτωβρίου, 6 πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν με το αμερικανικό HIMARS MLRS έπληξαν τη γέφυρα.

Μέχρι στιγμής, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επίθεση στην πόλη Χερσώνα. Αυτή την στιγμή ενισχύουν τις θέσεις τους, μεταφέροντας εφεδρείες στα νεοκαταληφθέντα. Ωστόσο, νέες μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, καθώς το Κίεβο πρέπει να βιαστεί εν μέσω ενίσχυσης της ρωσικής ομάδας στην περιοχή από εκατοντάδες πρόσφατα επιστρατευμένους στρατιώτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail