«Μια ώρα μετά την τακτική πυρηνική επίθεση, η Ρωσία θα κινηθεί για να καταλάβει το Κίεβο»

Ο βρετανικός Τύπος ανέφερε πρόσφατα ότι η Ρωσία επρόκειτο να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή είτε στα σύνορα με την Ουκρανία είτε στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με βρετανούς δημοσιογράφους, η Μόσχα φέρεται να σκοπεύει να δείξει την ετοιμότητά της να χρησιμοποιήσει το κύριο και τελευταίο όπλο.

Alexander Shtorm - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί τεχνικά στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με τακτικά πυρομαχικά χαμηλής ισχύος, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Igor Nikulin σε άρθρο για τη δημοσίευση του Tsargrad.

Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε περίπτωση που συνεχιστεί η επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων προς τις νέες ρωσικές περιοχές. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως λόγος χρήσης πυρηνικών όπλων, πιστεύει ο Nikulin.

Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει επανειλημμένα πει πως η Ρωσία θα είναι έτοιμη για τα πάντα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα (συμπεριλαμβανομένων των νέων εδαφών).

«Τα τακτικά πυρηνικά όπλα χαμηλής ισχύος δε δημιουργούν ούτε ένα τεράστιο υπόβαθρο ακτινοβολίας ούτε ένα μεγάλο κρουστικό κύμα. Ωστόσο, η ακτινοβολία τους θα κάψει όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενώ το κύμα έκρηξης θα σαρώσει το στρατιωτικό υλικό και το ανθρώπινο δυναμικό. Μια ώρα αργότερα, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην επίθεση», είπε ο Nikulin.

"Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της συνεχούς παρουσίας αυτού του θέματος στον Τύπο, οι άνθρωποι αρχίζουν να το συνηθίζουν. Ούτε η ρωσική ούτε η δυτική κοινωνία φοβούνται πλέον μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων. Όλοι το έχουν συνηθίσει - δεν πέφτουν πλέον από τα σύννεφα. Αυτός είναι ένας αρνητικός παράγοντας γιατί η έκφραση τέτοιων ιδεών κάνει αυτή τη δυνατότητα πραγματικότητα», έγραψαν οι συγγραφείς του "Η Ουκρανία δεν είναι Ρωσία".


Η ιδέα των εχθροπραξιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θεωρήθηκε ότι ήταν:

- άγρια ​​στα τέλη της δεκαετίας του 1980 — αρχές της δεκαετίας του 1990.
- οριακή στα μέσα και στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
- υποτιθέμενη κατά τη δεκαετία του 2000.
- ήδη αρκετά δυνατή κατά τη δεκαετία του 2010.

Είναι δυνατό να επωφεληθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χωρίς τέτοια ριζοσπαστικά μέτρα. Σύμφωνα με τον δημοφιλή στρατιωτικό ανταποκριτή Kotenok, ήταν δυνατό να αρχίσει να απειλεί το Κίεβο και να κρέμεται πάνω από το Χάρκοβο καταλαμβάνοντας το Chernihiv.

"Αυτό είναι σημαντικό, γιατί το Σούμι είναι ουκρανικό και το Τσερνίχιβ είναι μια ρωσόφωνη πόλη. Όταν φεύγαμε από το Τσερνίχιβ αυτόν τον χειμώνα, οι άνθρωποι ήταν γονατιστοί και φώναζαν: "Γιατί φεύγετε; Το Τσερνίχιβ μπορεί να καταληφθεί σχηματίζοντας ένα σώμα στρατού».

"Ο πρόεδρος έχει ακόμα πολλά εργαλεία για να επηρεάσει την κατάσταση χωρίς να καταφύγει σε τακτικά πυρηνικά όπλα. Με άμεση και σαφή εντολή, η Ρωσία είναι ακόμα πιο δυνατή και μπορεί να νικήσει την Ουκρανία χωρίς τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. Η Ρωσία χρειάζεται μόνο να κάνει τρία πράγματα για το σκοπό: να βγουν νοκ άουτ υποδομές, θερμοηλεκτρικοί σταθμοί και γέφυρες στον ποταμό Δνείπερο. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε να χρησιμοποιήσετε πυρηνικά όπλα όταν υπάρχουν άφθονα άλλα όργανα πίεσης», εξήγησε ο στρατιωτικός ανταποκριτής.

Η τελική απόφαση για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων δεν έχει ληφθεί. Ταυτόχρονα, η φράση "Προσευχήσου για να κερδίσει η Ρωσία, αλλιώς δεν θα προσεύχεσαι καθόλου", έχει γίνει φράση στο Κρεμλίνο, είπε ο Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, ο καθηγητής Nikita Krichevsky.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail