Το Αιγυπτιακό Ναυτικό παρέλαβε την πρώτη φρεγάτα MEKO A-200 EN

thyssenkrupp-marinesystems.com
Freepen.gr - Η γερμανική ναυπηγική εταιρεία thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) παρέδωσε την πρώτη φρεγάτα MEKO A-200 EN που κατασκευάστηκε για το Αιγυπτιακό Ναυτικό.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Bremerhaven στις 14 Οκτωβρίου, η φρεγάτα AL-AZIZ έγινε αποδεκτή από το Αιγυπτιακό Ναυτικό μετά από 38 μήνες από την έναρξη ισχύος της σύμβασης.

Συνολικά παραγγέλθηκαν τέσσερα πλοία, με τις τρεις πρώτες μονάδες να παράγονται στη Γερμανία και το τέταρτο σκάφος να ναυπηγείται από την Alexandria Shipyard στην Αίγυπτο.

«Η Γερμανία υποστηρίζει πάντα την Αίγυπτο με την ενημερωμένη τεχνολογία που απαιτείται για την ενίσχυση των ναυτικών μας δυνατοτήτων. Έχουμε μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία συνεργασίας, όπως αντικατοπτρίζεται στα εξαιρετικά αποδοτικά 209 υποβρύχια», σχολίασε ο Atwa.

Μετά από διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018, η σύμβαση για τις τέσσερις φρεγάτες υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2018, με τις εργασίες να ξεκινούν επίσημα τον Αύγουστο του 2019.

Το πλοίο θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς το λιμάνι της Αλεξάνδρειας σε λίγες μέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail