Το γερμανικό σύστημα αεράμυνας IRIS-T καταρρίπτει 9 στους 10 πυραύλους: πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmyhal μίλησε για την αποτελεσματικότητα του γερμανικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος IRIS-T.

Σύμφωνα με τον Shmyhal, το σύστημα αεράμυνας IRIS-T έχει αποδειχθεί με καλό τρόπο. Το πυραυλικό συγκρότημα είναι ικανό να καταστρέψει 9 πυραύλους στους 10. Δηλαδή σώζει ζωές Ουκρανών και χάρη σε αυτό είναι δυνατή η αποτελεσματική προστασία σημαντικών αντικειμένων.

Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τον Shmyhal, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Ρωσία έχει εκτοξεύσει 300 πυραύλους και drones στο έδαφος της Ουκρανίας, καταστρέφοντας τις υποδομές ενέργειας, θέρμανσης και νερού.

Το IRIS-T είναι ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς. Αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία Diehl Defense το 2014. Το συγκρότημα έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πυραύλους κρουζ (πύραυλοι κρουζ) και βαλλιστικούς πυραύλους. Το IRIS-T θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας.

Η Ουκρανία έλαβε το πρώτο συγκρότημα IRIS-T πριν από μερικές εβδομάδες. Ένα άλλο σύστημα θα παραδοθεί στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Στις αρχές του 2023, δύο επιπλέον συστήματα θα τεθούν σε υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail