Η Ουκρανία είναι πεδίο δοκιμών για δυτικά όπλα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Joa70 / pixabay
Freepen.gr - Η σύγκρουση στην Ουκρανία δίνει στους δυτικούς παραγωγούς όπλων την ευκαιρία να δουν ποια προϊόντα είναι καλύτερα σε έναν πραγματικό αγώνα εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

«Έχουμε πεδίο δοκιμών μάχης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου», εξήγησε ο Aleksey Reznikov. «Έχουμε οκτώ διαφορετικά συστήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών στο πεδίο… έτσι είναι σαν ένας ανταγωνισμός μεταξύ συστημάτων» για να δούμε ποιο αποδεικνύεται καλύτερο.

Τα σχόλια έγιναν σε συνέντευξη στο Politico που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Η ιδέα του πεδίου δοκιμών είχε προηγουμένως διατυπωθεί από τον αναπληρωτή του Ρέζνικοφ, Βλαντιμίρ Γκαβρίλοφ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ορισμένοι Αμερικανοί εργολάβοι άμυνας τοποθετούσαν τα πρωτότυπά τους στην Ουκρανία.

Το Κίεβο αναμένει ότι η στρατιωτική βοήθεια από τα μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να ρέει στη χώρα για χρόνια και θέλει να επωφεληθεί περισσότερο από αυτήν, είπε ο Ρεζνίκοφ. Για παράδειγμα, η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει κοινές επιχειρήσεις με την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γερμανία για την παραγωγή όπλων.

«Πρέπει να αναπτύξουμε μια βιομηχανία UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) όχι μόνο για εναέρια drones αλλά και στη στεριά και στη θάλασσα γιατί είναι το μέλλον» του πολέμου, σημείωσε.

Ήταν επίσης δύσπιστος σχετικά με τους περιορισμούς βάσει των οποίων οι υποστηρικτές της Ουκρανίας στέλνουν όπλα στο Κίεβο. Καθώς εκτυλίχθηκε η σύγκρουση με τη Ρωσία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επανειλημμένα επανεξετάσει προηγούμενες αποφάσεις να μην στείλουν βαρύτερα όπλα, επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας.

«Είμαι πραγματικά αισιόδοξος πως τα άρματα μάχης Abrams είναι πιθανά στο μέλλον και είμαι σίγουρος ότι θα είναι επίσης δυνατά μαχητικά αεροσκάφη όπως τα F-16, τα F-15 ή τα Gripen από τη Σουηδία», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail