Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τις συνέπειες της χρήσης δορυφόρων στην Ουκρανία

PIRO4D / pixabay
Freepen.gr - Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι οι δορυφόροι των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία θα μπορούσαν να γίνουν στόχος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Konstantin Vorontsov, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις συνέπειες της χρήσης δορυφόρων στην Ουκρανία, μεταδίδει το TASS.

Ο διπλωμάτης είπε σε μια συνεδρίαση της Πρώτης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι σε αυτή την περίπτωση, οι εμπορικοί δορυφόροι θα μπορούσαν να γίνουν νόμιμος στόχος χτυπήματος.

«Ξεχωριστά, θα θέλαμε να τονίσουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη τάση που εκδηλώθηκε ξεκάθαρα στην εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία. Μιλάμε για τη χρήση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους εξαρτημάτων πολιτικής υποδομής στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών, σε ένοπλες συγκρούσεις. Οι οιονεί μη στρατιωτικές υποδομές θα μπορούσαν να αποτελέσουν νόμιμο στόχο για αντίποινα».

Ο Βορόντσοφ τόνισε πως οι ενέργειες της Δύσης θέτουν σε κίνδυνο τις ειρηνικές διαστημικές δραστηριότητες, καθώς και πολυάριθμες διαδικασίες στη γη, από τις οποίες εξαρτάται η ευημερία των ανθρώπων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail