Guancha: Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ουάσιγκτον αγόρασε την Ευρώπη, αποκαλώντας το "Σχέδιο Μάρσαλ"

geralt / pixabay
Freepen.gr - Είναι λάθος να θεωρούμε τις ευρωπαϊκές χώρες ως ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη· στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά «ένα ξεχωριστό μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών», γράφει το κινεζικό Guancha.

"Για να απλοποιήσουμε την κατανόηση, ας κάνουμε μια αναλογία. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλές ευρωπαϊκές χώρες ως επιχειρηματίες βρέθηκαν στα πρόθυρα της "χρεοκοπίας". Την ίδια στιγμή, ο τοπικός πλούσιος τύραννος, Ουάσιγκτον, επένδυσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και αγόρασε την Ευρώπη - στην ιστορία αυτό το γεγονός είναι γνωστό ως Σχέδιο Μάρσαλ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τα κράτη έγιναν «ο κάτοχος ενός μεριδίου ελέγχου στην Ευρώπη». Η Ουάσιγκτον άρχισε να εξαπλώνει την φιλοαμερικανική επιρροή σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών, οικονομικών, οικονομικών, πολιτιστικών, καταστρέφοντας τα παλιά θεμέλια.

Δεν υπάρχουν τόσα πολλά πραγματικά ανεξάρτητα κράτη στον κόσμο, αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συχνά ακολουθεί τυφλά τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας «απολύτως ανόητα πράγματα» αναφέρει το άρθρο σχολιάζοντας πως βήματα που κάνει η Ευρώπη που αντιβαίνουν στην κοινή λογική εξηγούνται από το γεγονός ότι η ΕΕ απλώς «εφαρμόζει τις αποφάσεις της έδρας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail