Eric Zuesse: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιθανότατα διέπραξε το μεγαλύτερο καταστροφικό συμβάν υπερθέρμανσης του πλανήτη

Στις 28 Σεπτεμβρίου, το AP είχε τίτλο «Ρεκόρ διαρροής μεθανίου από κατεστραμμένους αγωγούς της Βαλτικής Θάλασσας» και ανέφερε ότι «Η διαρροή μεθανίου από τους κατεστραμμένους αγωγούς Nord Stream είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη έκρηξη ισχυρού αερίου θερμοκηπίου που έχει καταγραφεί, με μεγάλη διαφορά. … Ο Andrew Baxter, ένας χημικός μηχανικός που εργάστηκε στο παρελθόν στην υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, και τώρα είναι στην περιβαλλοντική ομάδα EDF… είπε, «Είναι καταστροφικό για το κλίμα». Το άρθρο επεσήμανε ότι το μεθάνιο «είναι 82,5 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα που απορροφά τη θερμότητα του ήλιου και θερμαίνει τη Γη».

Eric Zuesse - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ως στόχο τελικά (και ίσως σύντομα) να φέρει ξανά το φυσικό αέριο στην Ευρώπη και είπε στα κράτη της ΕΕ στις 16 Σεπτεμβρίου: «Απλώς άρετε τις κυρώσεις στον Nord Stream 2, που είναι 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ανά έτος, απλώς πατήστε το κουμπί και όλα θα πάνε καλά».

Εδώ είναι τι είχε ήδη υποσχεθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχετικά με αυτό στις 7 Φεβρουαρίου:

Εάν η Ρωσία εισβάλει αυτό σημαίνει ότι τανκς ή στρατεύματα θα περάσουν τα σύνορα της Ουκρανίας τότε δε θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2. Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό.

Ε. Αλλά πώς θα το κάνετε — πώς θα το κάνετε ακριβώς, αφού το έργο και ο έλεγχος του έργου είναι στον έλεγχο της Γερμανίας;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΙΝΤΕΝ: Θα το κάνουμε — Σας υπόσχομαι, θα μπορέσουμε να το κάνουμε.

Είχε υποσχεθεί να προκαλέσει μόνιμα το τέλος του Nord Stream εάν η Ρωσία εισέβαλε, κάτι που έγινε στις 24 Φεβρουαρίου. Εκπλήρωσε αυτή την υπόσχεση στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Radek Sikorsky, ο οποίος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπήρξε υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας και είναι σύζυγος της διάσημης αντιρωσικής συγγραφέως, Anne Applebaum, και ήταν συνδεδεμένος με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το ΝΑΤΟ, έγραψε στο Twitter την ημέρα της εκρήξεις, "Ευχαριστώ, ΗΠΑ". Έγραψε επίσης εξηγήσεις στο Twitter: «Όλα τα κράτη της Ουκρανίας και της Βαλτικής αντιτίθενται στην κατασκευή του Nordstream εδώ και 20 χρόνια. Τώρα 20 δισεκατομμύρια δολάρια παλιοσίδερων βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, ένα άλλο κόστος για τη Ρωσία για την εγκληματική της απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία». Και: «Η μόνη λογική του Nordstream ήταν να μπορεί ο Πούτιν να εκβιάζει ή να διεξάγει πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη ατιμώρητα».

Επιπλέον, στις 27 Σεπτεμβρίου, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ανέφερε ότι, όπως το έθεσε το Reuters, «η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) είχε προειδοποιήσει πριν από εβδομάδες τη Γερμανία για πιθανές επιθέσεις σε αγωγούς φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα».
 


Στις 28 Σεπτεμβρίου, το SouthFront κυκλοφόρησε με τίτλο «Δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής για την Ευρώπη» και ανέφερε:

Υπάρχει εύλογη υποψία ότι ο αγωγός ανατινάχθηκε από τις ειδικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών για να σταματήσουν οριστικά οι προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία από τη Ρωσία.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα πολεμικών πλοίων με επικεφαλής το αμερικανικό αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Kearsarge ανέφερε την ολοκλήρωση των καθηκόντων του στην περιοχή της υποτιθέμενης δολιοφθοράς στη Βαλτική Θάλασσα και κατευθύνθηκε προς τη Βόρεια Θάλασσα.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου παρατηρείται στην περιοχή ύποπτη δραστηριότητα από ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Τις τελευταίες ημέρες, οι αναγνωριστικές δραστηριότητες των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ έχουν ενταθεί σημαντικά στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. Συγκεκριμένα, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing E-3 Sentry βρισκόταν σε συνεχή περιπολία πάνω από τις χώρες της Βαλτικής και ένα US Joint STARS εντοπίστηκε πάνω από τη Γερμανία και την Πολωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail