Επίσκεψη υψηλού επιπέδου από την Τουρκία στη Λιβύη με εντολή Ερντογάν - Φήμες για ΑΟΖ

Freepen.gr - Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου από την Τουρκία κατόπιν εντολής του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, προβλέπεται ότι θα επανεξεταστούν οι διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής συνεργασίας στην εκπαίδευση και θα ανταλλαχθούν απόψεις για περιφερειακά ζητήματα.

Στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, κατόπιν εντολής του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο Υπουργός Εμπορίου Mehmet Muş, ο Προεδρικός Διευθυντής Επικοινωνιών Fahrettin. Ο Altun και ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Πρέσβης İbrahim Kalın, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη στις 3 Οκτωβρίου.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθεί η διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Λιβύη και στο πλαίσιο αυτό το θέμα των εκλογών, θα επανεξεταστούν οι διμερείς σχέσεις συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας σε στρατιωτική εκπαίδευση και θα ανταλλαχθούν απόψεις για περιφερειακά θέματα.», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες παραθέτοντας παράλληλα σχετικά tweets τουρκικών λογαριασμών πως οι δύο χώρες ετοιμάζονται να υπογράψουν διμερή συμφωνία για την παραχώρηση μέρος της Λιβυκής ΑΟΖ σε τουρκικές εταιρείες για έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail