Repubblica: Στο ΝΑΤΟ φοβούνται πιθανή εκτόξευση του πυρηνικού drone Poseidon από το Υ/Β Belgorod

Freepen.gr -
Οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν τη διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για πιθανές δοκιμές από τη Ρωσία του μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος Poseidon, γνωστού και ως τορπίλη της Αποκάλυψης, γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Όπως διευκρίνισε η συγγραφέας, Laura Pertici, η έκθεση των ειδικών υπηρεσιών αναφέρεται στις κινήσεις του πυρηνικού υποβρυχίου πολλαπλών ρόλων Belgorod (NPS) στη Θάλασσα Kara. Οι ειδικοί φοβούνται ότι ένα πυρηνικό drone θα μπορούσε να εκτοξευθεί εκεί.

Ο «Ποσειδώνας» μπορεί να δημιουργήσει ένα ραδιενεργό τσουνάμι που μπορεί να εξαφανίσει μητροπολιτικές περιοχές όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες, σημειώνει το άρθρο.

Οι υπέρυθροι δορυφόροι που έχουν στη διάθεσή τους οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να δουν τι συμβαίνει στα βάθη της θάλασσας. Οι προγραμματιστές του Poseidon το δημιούργησαν για να είναι αθόρυβο. Εκπέμπει λίγη θερμότητα και ταξιδεύει με πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Ακόμη και μια ανακοίνωση απλής δοκιμής θα επέτρεπε στο Κρεμλίνο να επιδείξει μια μοναδική ικανότητα σε μια διελκυστίνδα με τη Δύση: ένα όπλο ενάντια στο οποίο δεν υπάρχει άμυνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail