Η Ουκρανία φοβάται ότι το Ιράν θα στείλει drone αυτοκτονίας με βεληνεκές 2.000 km στη Ρωσία

Freepen.gr - Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πιστεύουν ότι το Ιράν μπορεί να δώσει στη Μόσχα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι (UAV) πιο ισχυρό από αυτό που ήδη χρησιμοποιεί η Μόσχα.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία που συνέλεξε, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ισχυρίζεται πως το Ιράν μπορεί να έχει σχέδια να δώσει στις ρωσικές δυνάμεις μη επανδρωμένα αεροσκάφη Arash-2.

Η Ρωσία αύξησε τη χρήση επιθέσεων με πυραύλους Geran-2 και αεροσκαφών αυτοκτονίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Geran-2 φέρεται να είναι ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Shahed-136 που η Ρωσία έχει αγοράσει και ξαναβάψει, σύμφωνα με τη Δύση και την Ουκρανία, σημειώνει το defense-arabic.com.

Τόσο η Μόσχα όσο και η Τεχεράνη αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι είναι σε θέση να κατασκευάζει drones και πως χρησιμοποιεί μόνο αυτόχθονα αεροσκάφη αυτοκτονίας στην στρατιωτική της σύγκρουση με την Ουκρανία.

Το drone Arash-2 είναι ακόμη ως επί το πλείστον άγνωστο, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι λειτουργεί παρόμοια με έναν πύραυλο κρουζ αλλά με πιο αργό ρυθμό.

Με μεγαλύτερη κεφαλή και βεληνεκές έως και 2000 km, το Arash-2 πιστεύεται πως είναι πιο ισχυρό από το Shahid-136. Το Arash-2 έχει την ικανότητα να περιστρέφεται γύρω από τον στόχο πριν εκτοξευθεί πάνω του.

Αυτά τα drones μπορούν να ελίσσονται, να αλλάζουν πορεία και να πετούν σε χαμηλά ύψη, θέτοντας δύσκολες προκλήσεις για τα ανταγωνιστικά συστήματα αεράμυνας.

Στρατιωτικοί ειδικοί από την Ουκρανία σχολίασαν τη χρήση drones αυτοκτονίας από τη Ρωσία, λέγοντας ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί φθηνά όπλα για να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Κίεβο. Σε σύγκριση με σύνθετους πυραύλους κρουζ όπως το Kalibr, κάθε ένα από αυτά τα UAV έχει ένα πολύ απλό λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, σε σύγκριση με την αρχική τιμή του πυραύλου cruise του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, αυτά τα drones κοστίζουν μόνο 10.000-50.000 δολάρια ΗΠΑ ανά μονάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail