Γιατί τα πυρηνικά όπλα είναι τόσο θανατηφόρα;

Καθώς υπνοβατούμε στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα ήταν χρήσιμο να κατανοήσουμε μερικές από τις βασικές φυσικές που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα για να κατανοήσουμε καλύτερα σε τι μας βάζουν οι «ηγέτες» μας.

Michael Pravica - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι πυρηνικές βόμβες (που αναπτύχθηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) απελευθερώνουν ενέργεια που προέρχεται από πυρηνικές αντιδράσεις, παρόμοια με αυτή που συμβαίνει στον ήλιο. Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει χημικά εκρηκτικά για αιώνες από την εφεύρεση της πυρίτιδας και συχνά βλέπουν τις πυρηνικές αντιδράσεις με παρόμοιο (αλλά λάθος) φως. Οι χημικές εκρήξεις συνεπάγονται ηλεκτρονικές ανακατατάξεις (δηλ. χημικές αντιδράσεις) που απελευθερώνουν γρήγορα ενέργεια. Οι ενέργειες που απελευθερώνονται είναι συνήθως στο επίπεδο electronVolt ή eV ανά μόριο. Η τυπική ενέργεια του ορατού φωτός φωτονίων (για αναφορά) είναι μερικά eV.

Οι πυρηνικές αντιδράσεις, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνουν την αναδιάταξη νουκλεονίων (πρωτόνια και νετρόνια) και κουάρκ (συστατικά νουκλεονίων) στον πυρήνα (όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της μάζας του ατόμου). Οι ενέργειες αναδιάταξης είναι συνήθως στο μέγα-ηλεκτρόνιο Volt ή MeV επίπεδο ανά πυρήνα. Έτσι, οι ενέργειες που απελευθερώνονται στις πυρηνικές αντιδράσεις είναι συνήθως ένα εκατομμύριο φορές (ή περισσότερες) μεγαλύτερες από την ενέργεια που απελευθερώνεται στις χημικές εκρήξεις.

Όχι μόνο η ενέργεια που απελευθερώνεται είναι πολύ μεγαλύτερη. Το είδος της ενέργειας που απελευθερώνεται είναι πολύ πιο θανατηφόρο. Στις χημικές εκρήξεις, απελευθερώνεται φως και θερμότητα (μια μορφή φωτός χαμηλής ενέργειας, γνωστή και ως υπέρυθρη). Στις πυρηνικές αντιδράσεις, δημιουργούνται μυριάδες σωματίδια υψηλής ενέργειας: νετρόνια, πρωτόνια, ακτίνες γάμμα, ακτίνες βήτα, σωματίδια άλφα και άλλοι θυγατρικοί πυρήνες, ανάλογα με τη συγκεκριμένη αντίδραση. Μερικά από αυτά τα σωματίδια (π.χ. νετρόνια και πρωτόνια) τα ίδια μεταστοιχειώνουν πυρήνες (όπως ακριβώς στις φαντασιώσεις των αλχημιστών) σε τυπικά ασταθείς πυρήνες, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι ραδιενεργοί με μεγάλους χρόνους ημιζωής από κλάσματα του δευτερολέπτου έως δισεκατομμύρια χρόνια.

Η ακτινοβολία από τις πυρηνικές αντιδράσεις είναι πολύ πιο ενεργητική και διεισδυτική, και επομένως είναι πολύ πιο επιζήμια. Μόλις ένα χημικό εκρηκτικό πυροδοτηθεί, η ζημιά γίνεται σε λιγότερο από ένα μικροδευτερόλεπτο (πέρα από τυχόν δευτερεύουσες πυρκαγιές/εκρήξεις). Μια πυρηνική έκρηξη, από την άλλη πλευρά, προκαλεί ζημιά πολύ μετά την έκρηξη που προκαλεί υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας για τις επόμενες δεκαετίες. Η έκρηξη δημιουργεί σημαντική σκόνη (μεγάλο μέρος της οποίας είναι ραδιενεργό) που εισέρχεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Τα σωματίδια σκόνης λειτουργούν ως ασπίδα για να μπλοκάρουν εν μέρει το ηλιακό φως από την επιφάνεια της Γης, το οποίο μπορεί να προκαλέσει το είδος της παγκόσμιας ψύξης που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 10 εκατομμύρια χρόνια. Η σκόνη που επιταχύνεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να καθίσει πίσω στην επιφάνεια της Γης. Δεν είναι γνωστό για πόσο ακριβώς.

Τέλος, τα τεράστια κρουστικά κύματα που δημιουργούνται από πυρηνικές εκρήξεις πιθανότατα θα προκαλέσουν σεισμούς — ιδιαίτερα σε σεισμικά ενεργές περιοχές (π.χ. Καλιφόρνια ή Χαβάη). Μπορεί επίσης να δημιουργηθούν τσουνάμι ανάλογα με το πού πυροδοτούνται τα πυρηνικά όπλα και τι είδους σεισμοί προκαλούνται. Κάποιοι υποστήριξαν πως οι σεισμοί στην Τουρκία προκλήθηκαν από τον παράνομο, ανελέητο και άγριο βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ το 1999.

Ανησυχώ βαθύτατα που οι πολιτικοί μας ηγέτες, οι οποίοι είναι σε μεγάλο βαθμό επιστημονικά αναλφάβητοι, δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνα και μη αναστρέψιμα είναι τα πυρηνικά όπλα. Μόλις ξεκινήσει μια ανταλλαγή, δεν μπορεί να σταματήσει και τα καταστροφικά αποτελέσματα θα συνεχιστούν πολύ μετά την έκρηξη των βομβών για πολλές δεκαετίες και περισσότερο. [Υπάρχουν άνθρωποι ζωντανοί σήμερα που εξακολουθούν να υποφέρουν από τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι]. Με καταστροφικές δυνατότητες που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο φορές τα συμβατικά χημικά εκρηκτικά όπλα (>Μεγατόνων TNT), ολόκληρες πόλεις μπορούν να εξαφανιστούν σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Για όσους άτυχους δεν εξατμιστούν ακαριαία από αυτή την απίστευτη έκρηξη ενέργειας, οι πιθανοί σεισμοί, η συνακόλουθη ιονίζουσα ακτινοβολία και η ραδιενεργός καταρροή που απελευθερώνεται στη συνέχεια θα εξασφαλίσουν μεγάλη ταλαιπωρία για πολύ καιρό μετά.

Καθώς κινούμαστε γρήγορα προς τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

  • Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαθέτουν αρκετά πυρηνικά όπλα για να καταστρέψουν τον κόσμο πολλές φορές.
  • Η Ρωσία διαθέτει πλατφόρμες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων που μπορούν να παραδώσουν αυτά τα θανατηφόρα όπλα σε λίγα λεπτά, κάτι που δε συνέβη κατά την κρίση των κουβανικών πυραύλων το 1962.
  • Τα σημερινά πυρηνικά όπλα είναι πολύ πιο θανατηφόρα από τα όπλα που κατέστρεψαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι κατά τουλάχιστον 1000. Απλώς δεν ξέρουμε πώς η πτώση χιλιάδων από αυτά τα αναβαθμισμένα τεράστια όπλα θα επηρεάσει τη ζωή και τον καιρό σε αυτόν τον πλανήτη. [Όπως παρατήρησε ο Αϊνστάιν, θα πολεμήσουμε στον Δ' Παγκόσμιο Πόλεμο με ξύλα και πέτρες]

Συνοπτικά, κανείς δε θα κερδίσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλη η ανθρωπότητα θα χάσει.

Καθώς συνεχίζουμε να πολεμάμε τη Ρωσία στα σύνορά της μέσω του ουκρανικού αντιπροσώπου μας, πρέπει να ρωτήσουμε γιατί. Καθώς οι πληροφορίες σήμερα διαδίδονται με την ταχύτητα του φωτός, δε χρειάζονται πολλά (προβοκάτσιες, ατυχήματα, λανθασμένες επικοινωνίες κ.λπ.) για να πυροδοτηθεί ολοκληρωτικός πόλεμος. Χάνουμε τους φίλους μας (ιδιαίτερα τους μακροχρόνιους ευρωπαίους συμμάχους μας) καθώς τους αναγκάζουμε να υπομείνουν κυρώσεις που τους βλάπτουν (προκαλώντας μαζικό πάγωμα και παύση λειτουργίας των οικονομιών τους αυτόν τον χειμώνα) περισσότερο από την πλούσια σε πόρους/ενέργεια Ρωσία και, ως αποτέλεσμα, εμείς συγκεντρώνουν περισσότερους εχθρούς. Στον αναπτυσσόμενο πολυπολικό κόσμο, κράτη με μακροχρόνια παράπονα κατά της Αμερικής, όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα, ενδέχεται να αρχίσουν να φιλοξενούν ρωσικά πυρηνικά όπλα.

Οι "ηγέτες" μας παίζουν ένα επικίνδυνο chicken game και ρώσικης ρουλέτας που είναι πιθανό να πυροδοτήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σπατάλη 290 εκατομμυρίων δολαρίων του Τζο Μπάιντεν για την αγορά φαρμάκων για την ασθένεια της ραδιενέργειας είναι όλα για επίδειξη και για να δημιουργήσουν υστερία. Οι "τυχεροί" άνθρωποι που επιβιώνουν από μια πυρηνική έκρηξη θα είναι πολύ μακριά από το σημείο μηδέν και επομένως πολύ μακριά από τα κέντρα διανομής για να επωφεληθούν από αυτά τα ναρκωτικά.

Η Αμερική βρίσκεται σε κρίση με:

  1. υπερπληθωρισμό,
  2. κλιματική αλλαγή,
  3. ένα διχασμένο/υπερπολωμένο πληθυσμό,
  4. τις συνέπειες της πανδημίας του COVID,
  5. αυξανόμενη εγκληματικότητα και εμφύλιος πόλεμος στους δρόμους μας,
  6. ανοιχτά σύνορα,
  7. επισιτιστική και ενεργειακή ανασφάλεια,
  8. καταρρέουσα υποδομή,
  9. 31 τρισεκατομμύρια δολάρια χρέος κ.λπ.

Πότε θα παραδεχτούν οι δυτικοί ηγέτες ότι έκαναν ένα σοβαρό λάθος προκαλώντας τη Ρωσία από το 1990 και θα αλλάξουν πορεία για να επιδιώξουν την ειρήνη με το μεγαλύτερο έθνος του κόσμου, ώστε να μπορούμε να επικεντρωθούμε στα εσωτερικά μας προβλήματα αντί στα προβλήματα των παγκοσμιοποιητών; Το μέλλον όλης της ανθρωπότητας είναι πλέον αμφίβολο. Τώρα είναι η ώρα να σοβαρευτούμε και να ξεκαθαρίσουμε τις προτεραιότητές μας. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την εσπευσμένη πορεία προς την τρέλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail