Το Donbass και η Novorossiya εισέρχονται στη Ρωσία εν μέσω σκληρών μαχών

Freepen.gr - Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε συμφωνίες για την ένταξη νέων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά από δημοψηφίσματα σε DPR, LPR, το Kherson και τις περιοχές που ελέγχονται από τον ρωσικό στρατό στη Zaporozhye.

Την ίδια ώρα, πολλές περιοχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν τη λήξη των μέτρων επιστράτευσης. Χιλιάδες στρατιώτες έχουν ήδη αρχίσει να εκπαιδεύονται για την υπεράσπιση των νεοαποδεκτών περιοχών της χώρας. Η ανάπτυξή τους θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να προστατεύσει τα μετόπισθεν και να απελευθερώσει δυνάμεις για επιθετικές επιχειρήσεις στην εκστρατεία του φθινοπώρου-χειμώνα.

Εν τω μεταξύ, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση προσπαθεί να επιτύχει τακτικές επιτυχίες σε διάφορες περιοχές. Η κατάσταση στην περιοχή Krasny Liman είναι η πιο τεταμένη.

Οι Ουκρανοί προχωρούν με μεγάλες δυνάμεις. Οι ουκρανικές μηχανοποιημένες μονάδες υποστηρίζονται από δυτικό πυροβολικό υψηλής ακρίβειας. Ξένα μέσα συλλογής πληροφοριών βρίσκονται σε δράση και η διοίκηση και ο έλεγχος διεξάγονται από στρατιωτικούς συμβούλους του ΝΑΤΟ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να περικυκλώσουν το Κράσνι Λίμαν. Στα βόρεια, οι ουκρανικές μονάδες έχουν διαπεράσει τη ρωσική άμυνα στο Drobyshevo. Βορειοανατολικά του Liman, οι Ουκρανοί πήραν τον έλεγχο του Stavki. Στα ανατολικά της πόλης, οι μάχες συνεχίζονται για το χωριό Zarechnoye. Ο αυτοκινητόδρομος Liman-Torskoye, ο τελευταίος δρόμος που χρησιμοποιείται για τις προμήθειες της ρωσικής ομάδας στην πόλη, τέθηκε υπό τον έλεγχο πυρών του ουκρανικού πυροβολικού. Στο νότο, η Γιαμπόλ δέχεται έφοδο.

Το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου, οι πρώτες αναφορές επιβεβαίωσαν πως οι ρωσικές μονάδες είχαν αποσυρθεί από το Drobyshevo και το Yampol. Οι οικισμοί βρίσκονται πλέον στη γκρίζα ζώνη.



Η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Λιμάν δεν επιβεβαιώθηκε. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί οργανώνουν κυκλική άμυνα, περιμένοντας ενισχύσεις. Εάν οι Ρώσοι δεν καταφέρουν να αποκρούσουν την ουκρανική επίθεση ή να αποσύρουν τις δυνάμεις τους, η ομάδα θα αποκοπεί από τις συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο έλεγχος του Liman θα ανοίξει το δρόμο για την ουκρανική επίθεση στο Svatovo, και στη συνέχεια στην Kremennaya και το Rubezhnoye.

Το γενικό επιτελείο του καθεστώτος του Κιέβου πιθανότατα έλαβε εντολή να αποκλείσει το Krasny Liman και να αναλάβει τον έλεγχο του οικισμού την ημέρα της επανένωσης των τεσσάρων νέων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι επιθετικές επιχειρήσεις του καθεστώτος του Κιέβου ήταν αναμενόμενες και έχουν πολιτικά κίνητρα. Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα στο μέτωπο πριν από την προσέγγιση των ρωσικών εφεδρικών δυνάμεων.

Εν μέσω της ουκρανικής επίθεσης, οι άμαχοι φεύγουν από τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο πόλεις προς τα ρωσικά εδάφη, αλλά εξακολουθούν να γίνονται θύματα του τρομοκρατικού καθεστώτος του Κιέβου. Στις 29 Σεπτεμβρίου, Ουκρανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή προσφύγων με HIMARS αμερικανικής κατασκευής. Αυτοκίνητα κατευθύνονταν από το Kupyansk προς το έδαφος της LPR. Ως αποτέλεσμα, φέρεται να σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Αυτή η τρομερή επίθεση αποδεικνύει για άλλη μια φορά την περιφρόνηση του Κιέβου για τους αμάχους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail