Ο πρώην διευθυντής της CIA Πετρέους απειλεί τη Ρωσία

Στις 2 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο ABC "This Week", ο απόστρατος στρατηγός του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους δήλωσε ότι εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα κατά του καθεστώτος του Κιέβου, οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα επενέβαιναν γρήγορα για να απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας». Πρόσθεσε πως αυτή θα είναι επίσης μια συλλογική απάντηση του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο απόστρατος στρατηγός ισχυρίζεται ότι «η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ είναι απαραίτητη σε αυτό το σενάριο» και πως «η πολιτική Δύση πρέπει να λάβει στα σοβαρά την τελευταία ρητορική του Κρεμλίνου για τα πυρηνικά». Ο Πετρέους πιστεύει ότι αυτό έχει στο μυαλό της η αμερικανική κυβέρνηση όταν πρόκειται για τις πρόσφατες δηλώσεις για «καταστροφικές συνέπειες» για τη Μόσχα. Πρόσφατα, η πολεμική θαλασσοκρατία ενίσχυσε την αβάσιμη ρητορική της ότι η Ρωσία υποτίθεται πως σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου. Η αφήγηση έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας.

«Και τι θα γινόταν;» ρώτησε τον Πετρέους ο παρουσιαστής της εκπομπής Τζόναθαν Καρλ. "Λοιπόν, και πάλι, σκόπιμα δεν μίλησα με τον Τζέικ [Σάλιβαν] γι' αυτό. Εννοώ, για να σας δώσω μια υποθετική, θα απαντούσαμε καθοδηγώντας ένα ΝΑΤΟ, μια συλλογική προσπάθεια, που θα έβγαζε κάθε ρωσική συμβατική δύναμη που μπορεί να δει και να αναγνωρίσει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και επίσης στην Κριμαία και σε κάθε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο πρώην αρχηγός της CIA.

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής του "This Week" ανέφερε το σενάριο στο οποίο η ραδιενέργεια από το υποτιθέμενο ρωσικό πυρηνικό χτύπημα θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των κοντινών κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

"Ναι. Και ίσως μπορείτε να το υποστηρίξετε. Η άλλη περίπτωση είναι ότι αυτό είναι τόσο φρικτό που πρέπει να υπάρξει απάντηση, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Αλλά δεν επεκτείνεται, δεν το κάνει - δεν είναι πυρηνικό για πυρηνικά», υποστήριξε ο Πετρέους. "Δεν θέλετε, πάλι, να μπείτε σε μια πυρηνική κλιμάκωση εδώ. Αλλά πρέπει να δείξετε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με κανέναν τρόπο", είπε ο απόστρατος στρατηγός.


Ενώ ο συνταξιούχος στρατηγός του αμερικανικού στρατού και πρώην διευθυντής της CIA δεν μιλά από θέση νομικής εξουσίας, καθώς δεν είναι επίσημα μέλος της ταραγμένης κυβέρνησης Μπάιντεν ή υπό οποιαδήποτε ιδιότητα ενεργός κυβερνητικός αξιωματούχος, η γνώμη του μπορεί να θεωρηθεί ως αντανάκλαση του τι πιστεύει η εξωτερική πολιτική και το στρατιωτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις που κατείχε στο παρελθόν. Η ίδια η ιδέα ότι ένας τόσο υψηλόβαθμος (πρώην) αξιωματούχος πιστεύει πως η Ρωσία θα έμενε αδρανής ενώ το ΝΑΤΟ στοχεύει τις δυνάμεις της είναι αρκετά ενδεικτική της επιδείνωσης της κατάστασης των κορυφαίων ορειχάλκων της Αμερικής, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Αυτό είναι επίσης αρκετά τρομακτικό για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς αναμένεται ότι οι ΗΠΑ, που διαχειρίζονται το δεύτερο ισχυρότερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, καθοδηγείται από τουλάχιστον κάπως λογικούς ανθρώπους που το κύριο μέλημά τους θα έπρεπε να είναι να μην οδηγήσουν τον κόσμο σε θερμοπυρηνική εξόντωση.

Ο Πετρέους εξήγησε περαιτέρω την άποψή του ότι ο Πούτιν «δεν έχει ενδοιασμούς» σχετικά με τις γύρω ευρωπαϊκές χώρες και τους δυτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας να υποφέρουν επίσης. "Λοιπόν, προσπαθεί να το διατυπώσει αυτό με όποιον τρόπο μπορεί, με έναν τρόπο να φαίνεται απειλητικός, να είναι απειλητικός, να προσπαθεί να κάνει την Ευρώπη να ραγίσει. Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την Ευρώπη να υποφέρει, αν θέλετε", συνέχισε. «Και, ξέρετε, οι Ρώσοι έχουν υποφέρει από τον Ναπολέοντα και τους Ναζί και ούτω καθεξής. Αλλά δεν νομίζω ότι θα υποφέρει από την Ευρώπη. Η Ευρώπη θα έχει έναν σκληρό χειμώνα, θα είναι πολύ μειωμένη η ροή φυσικό αέριο, αλλά θα το περάσουν και δεν νομίζω ότι θα ραγίσουν στο θέμα της υποστήριξης προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Πετρέους και στη συνέχεια συνέχισε με ισχυρισμούς πως η κατάσταση στο πεδίο της μάχης «επιδεινώνεται για τις ρωσικές δυνάμεις» και ότι αν «συνεχίσουν να βρίσκονται στη γωνία», αυτό υποτίθεται ότι θα «κάνει τον Πούτιν πιο απρόβλεπτο και επικίνδυνο».

Τις τελευταίες εβδομάδες, η μηχανή προπαγάνδας της πολιτικής Δύσης παράγει μια σειρά από δυσοίωνους τίτλους βασισμένους σε μια ψευδή αφήγηση ότι η Ρωσία απειλεί τους πάντες με πυρηνικά όπλα . Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε πως ο ρωσικός στρατός θα χρησιμοποιήσει ό,τι έχει στη διάθεσή του για να υπερασπιστεί τη χώρα και την εδαφική της ακεραιότητα, προσθέτοντας πως η προειδοποίηση δεν ήταν μπλόφα. Αν και ο Πούτιν δεν ανέφερε ποτέ τα πυρηνικά όπλα, είναι σαφές ότι η Ρωσία θα μπορούσε να τα αναπτύξει εάν οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να κλιμακώσουν. Η δήλωση αφαιρέθηκε αμέσως από το πλαίσιο και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να κατασκευάζουν την αφήγηση ότι η Ρωσία υποτίθεται πως θα καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου.

Με περίπου 6.200 κεφαλές, ο ρωσικός στρατός είναι γνωστός για την κατοχή του ισχυρότερου πυρηνικού οπλοστασίου στον κόσμο. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία δε χρησιμοποίησε ποτέ αυτά τα όπλα στον πόλεμο. Τα πυρηνικά της όπλα χρησιμεύουν ως αποτρεπτικός παράγοντας και αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όταν έκανε τη δήλωση. Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης κινητοποίηση χαμηλού επιπέδου, υπονοώντας ξεκάθαρα πως ο ρωσικός στρατός δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, καθώς δεν θα είχε νόημα να στείλει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες σε μια περιοχή που υπόκειται στη χρήση τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, δεν έχουν παρατηρηθεί αλλαγές στη ρωσική πυρηνική στάση ή κάποια σημαντική κίνηση των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι «ενίσχυσαν την επιτήρηση και την παρακολούθησή τους», αλλά αυτό δεν οδήγησε σε καμία αλλαγή στην πυρηνική στάση της Αμερικής, υπονοώντας ξεκάθαρα ότι η όλη αφήγηση είναι μια τακτική τρομοκράτησης που στοχεύει στην ενίσχυση της ρωσοφοβίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail