Η Ουκρανία παραδίδει καταρριφθέντα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ΗΠΑ

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι απέκτησαν ένα ρωσικό drone αυτοκτονίας ιρανικής προέλευσης, το οποίο κατέρριψε η Ουκρανία, προκειμένου να ερευνήσουν πώς να το αντιμετωπίσουν.

Δύο ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στις 20 Οκτωβρίου πως οι δομικές και τεχνολογικές πληροφορίες που προέκυψαν από την εξέταση των συντριμμιών των ρωσικών drones αυτοκτονίας θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία να προσδιορίσουν πώς να τα αντιμετωπίσουν καλύτερα πριν φτάσουν στους στόχους τους.

Σύμφωνα με αυτούς, η ίδια διαδικασία χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη όπλων που χρησιμοποιούν το Ιράν και οι πληρεξούσιοί του στην αραβική περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία πιστεύουν ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας κατασκευασμένα από το Ιράν. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία και το Ιράν αρνούνται επίμονα αυτές τις πληροφορίες.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε 220 drones αυτοκτονίας, τα περισσότερα από τα οποία είχαν τις λέξεις Geran-2 στην ουρά τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail