Οι ΗΠΑ ξαναβαφτίζουν τους εξτρεμιστές τους στη νότια Συρία

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός μετονομάζει τον κύριο πληρεξούσιό του στη νοτιοανατολική συριακή περιοχή al-Tanf, Maghaweir al-Thowra (MaT), ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, ο συνασπισμός θα αλλάξει το όνομα της ομάδας πληρεξουσίων σε «Στρατός της Ελεύθερης Συρίας». Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης μεταξύ ανώτατων αξιωματικών του συνασπισμού και του αρχηγού των MaT Muhammad Farid Qassem στη φρουρά al-Tanf.

Το νέο όνομα μοιάζει με αυτό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που χρησιμοποιήθηκε από αμέτρητες ομάδες ανταρτών στις αρχές του συριακού πολέμου.

Τον περασμένο μήνα, ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός διόρισε τον Qassem, πρώην αρχηγό του συριακού στρατού, ως νέο αρχηγό των MaT. Ο Κασέμ αντικατέστησε τον ιδρυτή της ομάδας Μουχανάντ Τάλα, ο οποίος φέρεται να εκδιώχθηκε από την αλ Τανφ από τον συνασπισμό.

Ο διορισμός του Qassem, ο οποίος είναι γνωστός ως ένας βίαιος ριζοσπάστης, απορρίφθηκε αρχικά από τους μαχητές των MaT καθώς και από πολίτες στο al-Tanf και στον κοντινό προσφυγικό καταυλισμό Rukban. Ωστόσο, ο Qassem ανέλαβε τη θέση του τελικά με άμεση υποστήριξη από τον συνασπισμό.

Το MaT διατηρεί τουλάχιστον 300 μαχητές στη φρουρά του συνασπισμού al-Tanf, όπου συνήθως αναπτύσσονται περίπου 200 Αμερικανοί στρατιώτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail