Η ΕΕ στερείται «ηθικού δικαιώματος» να μιλά για «εγκλήματα πολέμου» – Ρωσία

Sputnik / Σεργκέι Άβεριν
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει το δικαίωμα να κατηγορήσει τη Μόσχα ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, επειδή το μπλοκ έχει περάσει χρόνια αγνοώντας τα δεινά των αμάχων στο Ντονμπάς, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η δήλωση της Ρωσίας ήρθε αφότου το κύριο όργανο λήψης αποφάσεων της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καταδίκασε τη Μόσχα την Παρασκευή για «αδιάκριτες» επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πολιτικούς στόχους στο Κίεβο και αλλού στην Ουκρανία, προσθέτοντας πως υπάρχουν «αυξανόμενα στοιχεία» για εγκλήματα πολέμου κατά Ουκρανών.

Σε μια απάντηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, απέρριψε τις κατηγορίες ως «το απόγειο της υποκρισίας».

Η Ζαχάροβα κατηγόρησε περαιτέρω το ευρωπαϊκό μπλοκ για «συγκάλυψη των εγκληματικών ενεργειών του Κιέβου». Υποστήριξε ότι, αντί να επιδιώκει μια ειρηνική λύση, η ΕΕ «επενδύει παράλογα σημαντικά ποσά για την παράταση των μαχών».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail