Αν δεν είναι κάποιο τέχνασμα, πρόκειται για διασυρμό: Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Χερσώνα

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός εγκατέλειψε τις τελευταίες ώρες αρκετές πόλεις στο βόρειο τμήμα της περιοχής Χερσώνα εν μέσω της αυξημένης πίεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Αφού ο ουκρανικός στρατός έφτασε στο χωριό Dudchany που βρίσκεται στη δεξιά όχθη της δεξαμενής Kakhovsky και επιτέθηκε σε ρωσικές θέσεις στην περιοχή Davidov Brod στη βορειοδυτική γραμμή του μετώπου της περιοχής Kherson, η ρωσική ομάδα στο βόρειο τμήμα της περιοχής αντιμετώπισε κίνδυνο περικύκλωσης.

Ως αποτέλεσμα της ουκρανικής επίθεσης, ο ρωσικός στρατός αποφάσισε να αποσυρθεί από την περιοχή. Έφυγαν από τις πόλεις που βρίσκονται στην αριστερή όχθη του ποταμού Ingulets, συμπεριλαμβανομένου του Davidov Brod, όπου οι σκληρές μάχες συνεχίζονταν για περίπου δύο μήνες, Olgino, Arkhangelskoe, Velikaya Aleksandrovka και Malaya Aleksandrovka. Άφησαν επίσης τις θέσεις τους κοντά στο Novovoskresenskoe και στη Novaya Kamenka.

Οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να εγκαταστήσουν την άμυνά τους κατά μήκος της γραμμής Kostroma - Borozenskoye - Mylovoye. Μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις κοντά στο Dudchany συνεχίζονται.

Η υποχώρηση επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να αποφύγει την περικύκλωση και να ισιώσει τη γραμμή του μετώπου. Λαμβάνοντας υπόψη το περιορισμένο σώμα των ρωσικών δυνάμεων που αναπτύσσονται στην περιοχή, ο ελιγμός θα πρέπει επίσης να συντομεύσει τη γραμμή του μετώπου που θα ενισχύσει τη ρωσική άμυνα.

Σε αντίθεση με την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση, η οποία χρησιμοποιεί ελεύθερα το στρατιωτικό προσωπικό ως τροφή για κανόνια, ο ρωσικός στρατός είναι αποφασισμένος να σώσει τις ζωές στρατιωτικού προσωπικού. Μέχρι στιγμής, όλες οι ρωσικές ομάδες που περικυκλώθηκαν από ουκρανικά στρατεύματα έχουν εκκενωθεί πριν την καταστροφή τους. Η ρωσική πλευρά υποφέρει από έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού και χρειάζεται επειγόντως να ενισχύσει τις στρατιωτικές της θέσεις με επιστρατευμένους στρατιωτικούς προκειμένου να σταματήσει την προέλαση της Ουκρανίας και να ξεκινήσει οποιεσδήποτε επιχειρήσεις αντεπίθεσης.

Οι AFU στοχεύουν να φτάσουν στην πόλη Novaya Kakhovka, όπου βρίσκεται ο υδροηλεκτρικός σταθμός και να προχωρήσουν περαιτέρω στο Kherson. Εάν η προέλασή τους συνεχιστεί, η πρωτεύουσα της περιοχής μπορεί να περικυκλωθεί. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται ήδη για επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Snigirevka, από όπου θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν στην πόλη Kherson από βορειοδυτική κατεύθυνση. Μια άλλη κατεύθυνση της ουκρανικής επίθεσης μπορεί να είναι η περιοχή Posad-Pokrovsky, όπου οι AFU κρατούν τις στρατιωτικές τους θέσεις 30 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης. Την ίδια στιγμή, το ουκρανικό ναυτικό έχει ήδη επιδείξει τις προθέσεις του να εξαπολύσει επιχείρηση επίθεσης στις εκβολές του Δνείπερου.

Η κατάσταση φαίνεται κρίσιμη για τον ρωσικό στρατό. Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής της Χερσώνας, η οποία πρόσφατα ψήφισε υπέρ της προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία, ενδέχεται να απειληθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η χερσόνησος της Κριμαίας θα πέσει επίσης στο στόχαστρο της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Υποτίθεται πως οι εξελίξεις στο Χάρκοβο ήταν συνέπεια της ενίσχυσης των γραμμών στη Χερσώνα. Τώρα; Σε κάθε περίπτωση άνθρωποι παρακινήθηκαν να μετάσχουν σε δημοψηφίσματα, το έπραξαν και τώρα είναι έκθετοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail