Κουρτς: Η ήττα δεν είναι επιλογή για τον Πούτιν

sebastiankurz.at
Freepen.gr -
Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sontag πως οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να επιδιώξουν μια «ειρηνική λύση» στη σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς «η ήττα δεν αποτελεί επιλογή» για τη Ρωσία.

«Όλοι δικαίως θέλουν μια νίκη για την Ουκρανία», είπε. «Αλλά η ήττα δεν είναι επιλογή για τον [Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν».

«Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι να τερματιστεί η αιματοχυσία και να επιτευχθεί μια ειρηνική λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να αποτραπεί μια συνολική κλιμάκωση στην ήπειρό μας».

Ο Κουρτς απέχει πολύ από το μόνο δημόσιο πρόσωπο που επικαλείται την υποτιθέμενη «πυρηνική απειλή» της Ρωσίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα για «άμεση απειλή» πυρηνικού «Αρμαγεδδώνα» από τη Ρωσία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του, Άντονι Μπλίνκεν, απείλησε τη Ρωσία με «τρομερές συνέπειες» εάν χρησιμοποιήσει ατομικό όπλο στην Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail