Gazprom: όλο το φυσικό αέριο του Nord Stream θα μπορούσε να ανακατευθυνθεί στην Τουρκία

Freepen.gr -
Οι προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη μέσω του συστήματος αγωγών Nord Stream πιθανότατα δεν θα αποκατασταθούν και θα μπορούσαν να ανακατευθυνθούν σε αγωγούς μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς την Τουρκία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom PJSC, Alexei Miller, δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση την Κυριακή ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα κατευθυνθούν στην Τουρκία εάν κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές. Είπε, "Ξέρετε, τίποτα δεν είναι αδύνατο":

«Μιλάμε για εκείνους τους όγκους που χάσαμε χάρη στις ενέργειες διεθνούς τρομοκρατίας κατά των αγωγών Nord Stream, επομένως αυτοί μπορεί να είναι σημαντικοί όγκοι», δήλωσε ο Μίλερ στη ρωσική τηλεόραση, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι έχουμε την εμπειρία προετοιμασίας για την υλοποίηση του έργου South Stream, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να έχει χωρητικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων [ετησίως]. Επομένως, αν μιλάμε ακόμη σχετικά με την τεχνική τεκμηρίωση για την ανάπτυξη της διαδρομής, για το South Stream - όλα αυτά είχαν ήδη γίνει κάποτε», συνέχισε ο Μίλερ.

Το South Stream ήταν ένα έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2012 αλλά ακυρώθηκε το 2014 λόγω ευρωπαϊκών κυρώσεων και περιορισμών από τις Βρυξέλλες. Το δίκτυο αγωγών μήκους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μήκους 1.500 μιλίων, θα μπορούσε να μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως μέσω της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία. Τελικά αντικαταστάθηκε από τον TurkStream, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία το 2020.  
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail