Η Ινδία δοκίμασε πύραυλο ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή

DRDO/Nampi/Savvy
Η Ινδία δοκίμασε επιτυχώς έναν επίγειο βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς «Agni-Prime», ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή, ανέφεραν οι Times of India, επικαλούμενες πηγές στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε σήμερα από χώρο δοκιμών στην ακτή της Οντίσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι η τρίτη εκτόξευση του Agni Prime, ενός πυραύλου εδάφους - εδάφους με στερεό καύσιμο δύο σταδίων με βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα. Είχε δοκιμαστεί προηγουμένως τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο του 2021.

"Κατά τη δοκιμαστική πτήση, ο πύραυλος πέρασε το μέγιστο βεληνεκές, όλοι οι δοκιμαστικοί στόχοι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Αυτή η τρίτη συνεχόμενη επιτυχημένη δοκιμή πτήσης του πυραύλου Agni-Prime επιβεβαίωσε την ακρίβεια και την αξιοπιστία του συστήματος", ανέφεραν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail