Έρχονται νέες προκλήσεις στη Συρία - Τι φαίνεται να μαγειρεύουν οι Αμερικάνοι

kalhh / Pixabay
Παρ' όλες τις συζητήσεις ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επισκιάσει τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, μια σειρά από γεγονότα καταδεικνύουν το αντίθετο. Οι συζητήσεις για «συμφιλίωση» μεταξύ Άσαντ και Ερντογάν προφανώς δεν ευχαρίστησαν την Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να αποφασίσουν να γίνουν ξανά το πρώτο βιολί στην εποπτεία της «συριακής αντιπολίτευσης». Επιπλέον, οι Αμερικανοί υπαινίσσονται ευθέως ότι πλέον οι ντόπιοι Τουρκομάνοι δε θα έχουν κυρίαρχο ρόλο, κάτι που σημαίνει στροφή της Τουρκίας στο δεύτερο ή και τρίτο ρόλο στο συριακό ζήτημα.

Γράφει ο Damir Nazarov - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ένα άλλο σημείο σχετίζεται με το περιεχόμενο της έκθεσης του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), όπου οι Αμερικανοί επισημαίνουν την επανέναρξη των πολέμων σε ολόκληρη τη Συρία και η τοπική τρομοκρατία θα αποκτήσει ένα νέο πρόσωπο που θα ονομάζεται «Τανζίμ αλ Τζιχάντ» – ένας συνδυασμός τζιχαντιστών από την Αλ Κάιντα (Τζαμπχάτ Νούσρα) και τακφιριστών από το ISIS. Αυτό το συμπέρασμα της έκθεσης αντικατοπτρίζει την ουσία της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον έναντι της επίσημης Δαμασκού. Δεν είναι τυχαίο που το Πεντάγωνο κέρδισε χρόνο με το να μην επιτρέψει την καταστροφή των στρατοπέδων των τζιχαντιστών στο Idlib, στα βορειοανατολικά της SAR, και επιπλέον, η CIA συνέβαλε στη διατήρηση του μαχητικού δυναμικού διαφόρων εξεγέρσεων στη νότια Συρία (Deraa, Suwayda).

Οι προϋποθέσεις για την ανάδυση μιας νέας οργάνωσης τακφίρ υπάρχουν και τα κοιμισμένα κύτταρα των ριζοσπαστών θα περιμένουν. Δεδομένης της πιθανής εισροής εθελοντών από την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, όπως και νωρίτερα, μπορούμε να πούμε πως ο στρατός των τζιχαντιστών για την Tanzim al-Jihad είναι ήδη έτοιμος.

Έτσι, οι ιμπεριαλιστές ανέκτησαν τον έλεγχο των μονάδων του FSA, αναβίωσαν τζιχαντιστές διαφόρων γραμμών και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ενεργά τους Κούρδους αυτονομιστές. Έτοιμο το σενάριο νέων πολέμων στη Συρία.

Γιατί οι Αμερικανοί περιμένουν την στιγμή για να εξαπολύσουν έναν νέο εμφύλιο πόλεμο; Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να διαταράξει τα σχέδια του Άξονα Αντίστασης για την εξάλειψη της σιωνιστικής κατοχής. Ως εκ τούτου, οι Γιάνκηδες προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος για εσωτερικές συγκρούσεις σε όλη τη Συρία προκειμένου να αποδυναμώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη Συρία, που αποτελεί βασικό τμήμα του Άξονα. Μια νέα εκστρατεία της Δαμασκού εναντίον των τζιχαντιστών και των υπολειμμάτων του FSA θα δώσει ανάπαυλα στους Σιωνιστές, οι οποίοι ανησυχούν πολύ από την ενότητα του μετώπου και την αφθονία επαναστατικών μορφών που συμμάχησαν με το IRGC στην περιοχή μεταξύ της Δαμασκού και του κατεχόμενου Γκολάν.

Τα τελευταία χρόνια, η SAR έχει αυξήσει σημαντικά τη θέση της σε περιφερειακό επίπεδο. Εκτός από το σημαντικότερο επίτευγμα όσον αφορά την επίτευξη συμφωνιών με τη Χαμάς για την επανέναρξη των σχέσεων, ο Άσαντ επιδεικνύει δύναμη στους Αμερικανούς κατακτητές στα βορειοανατολικά της χώρας (τακτικές επιθέσεις στις θέσεις των βάσεων του ΝΑΤΟ) και προκαλεί τον βασιλιά της Ιορδανίας στην κατεύθυνση της Δυτικής Όχθης της Ιορδανίας (υποστήριξη στην παλαιστινιακή αντίσταση).

Συγκεκριμένα, οι Σιωνιστές και οι αμερικανοί φίλοι τους φοβούνται όχι μόνο από την παρουσία των ιρακινών ομάδων της Ισλαμικής Αντίστασης δίπλα στο «Ισραήλ», αλλά η προοπτική δημιουργίας παλαιστινιακού στρατού στη Συρία υπό την αιγίδα της Χαμάς τρομάζει ακόμη και τους πιο στενούς συμμάχους του Σιωνισμού, του βασιλιά της Ιορδανίας και της αιγυπτιακής χούντας. Για την απολυταρχία, η παρουσία μιας ισχυρής παλαιστινιακής δύναμης στα σύνορα είναι πιο τρομακτική από το πιο τρομερό όνειρο, αφού ανά πάσα στιγμή οι Παλαιστίνιοι της Ιορδανίας μπορούν να ακολουθήσουν το κορυφαίο ισλαμικό κόμμα της Παλαιστίνης και να γκρεμίσουν το Χασεμιτικό βασίλειο. Για το Κάιρο, ο λόγος ανησυχίας προκύπτει λόγω της πιθανής εξαγωγής της επιτυχίας της Χαμάς στις τάξεις μιας ή περισσότερων φατριών της τοπικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν καλούς δεσμούς με τη Χαμάς.

Μια ανάλυση της κατάστασης δείχνει ότι στη Συρία, με τη βοήθεια του IRGC και της Χεζμπολάχ, έχει δημιουργηθεί μια «τριμερής συμμαχία» που αποτελείται από δυνάμεις τοπικής αντίστασης, Ιρακινούς από το Kataeb al-Sabirun και παλαιστινιακές φατρίες, όπου η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, οι οποίοι είναι οι κύριοι ηθοποιοί. Οι Ιρανοί έχουν επανειλημμένα επισημάνει τη σημασία της Συρίας όσον αφορά την απελευθέρωση του ιερού Αλ Κουντς και τώρα καταλαβαίνουμε τη σοφία των στρατηγών της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail