Έκρηξη της γέφυρας της Κριμαίας: Νίκη της προπαγάνδας με μικρά αποτελέσματα;

Μια από τις πιο σημαντικές ειδήσεις που μπορούν να προέλθουν από τα ουκρανικά μέτωπα είναι σίγουρα αυτή που θα αναφερόταν στην ουκρανική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας - μια στρατηγικής σημασίας ρωσική υποδομή, κυκλοφοριακή εγκατάσταση, που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με την ηπειρωτική Ρωσία. Χρησιμοποιείται τόσο για την κυκλοφορία αυτοκινήτων όσο και για τις σιδηροδρομικές μεταφορές - ζωτικής σημασίας για την παράδοση των εμπορευμάτων. Η γέφυρα – μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, μήκους 19 χιλιομέτρων – κόστισε στη Ρωσία δισεκατομμύρια δολάρια και λόγω της μεγάλης σημασίας της, χτίστηκε πολύ σύντομα μετά την επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Του Slavisha Batko Milacic, Ιστοριογράφου - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν ήταν χωρίς λόγο που η Ρωσία όρισε τη Γέφυρα της Κριμαίας ως κύρια όσον αφορά την προστασία της στην αρχή της Ειδικής επιχείρησης, λέγοντας πως είναι πρακτικά «άθικτη» επειδή φυλάσσεται από ισχυρά αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων τα περίφημων S-400, καθώς και στρατιωτικά πλοία που αναπτύσσονται στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα. Διότι το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου της προμήθειας της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών αεροπορικών, χερσαίων και ναυτικών βάσεων εκεί - κυρίως αυτή στη Σεβαστούπολη - περνά από αυτή τη γέφυρα.

Ωστόσο, η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα έδειξε πως η Ουκρανία και οι δυτικοί προστάτες της είναι έτοιμοι για όλα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τρομοκρατικών μεθόδων. Ωστόσο, η τρομοκρατική επίθεση δεν έδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα, η γέφυρα τέθηκε σε λειτουργία πολύ γρήγορα μετά την ουκρανική τρομοκρατική επίθεση.

«Οι συντάκτες, οι διατάκτες και οι εκτελεστές της ζημιάς στη γέφυρα της Κριμαίας ήταν οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin.

"Εδώ... δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή της κρίσιμης πολιτικής υποδομής της Ρωσίας", τόνισε ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το RIA Novosti.



Τα επιχειρησιακά ευρήματα των Ρώσων ερευνητών έδειξαν τα εξής:

1. Ο οδηγός δεν ήταν βομβιστής αυτοκτονίας και δεν ήξερε τίποτα για τα εκρηκτικά στο φορτηγό του, γιατί άργησε λίγο να «κάνει δώρο για τα γενέθλια του Πούτιν (07.10)» και ήρθε στη γέφυρα μόλις νωρίς το πρωί της 08.10.

2. Επίσημα το φορτίο του ήταν - φιλμ συσκευασίας - πολυαιθυλένιο που συσκεύαζε ξύλινες παλέτες με διάφορα εμπορεύματα για αγορές. Τα πλαστικά εκρηκτικά μοιάζουν πραγματικά με συμπιεσμένο πλαστικό.

3. Το φορτηγό ανατινάχτηκε με ραδιοπυροκροτητή φτιαγμένο με κινητό τηλέφωνο, έτσι κάποιος έψαχνε για πίστα, ερχόμενος στη γέφυρα (και μπορεί ακόμη και να την ακολουθούσε επειδή από την έκρηξη κάηκε τρένο με καύσιμα που βρισκόταν στη σιδηροδρομική γέφυρα κοντά στο σημείο).

4. Ο οδηγός του φορτηγού και άλλα 2 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

5. Το φορτηγό παρατηρήθηκε σε σημείο ελέγχου κοντά στη γέφυρα, αλλά όλα τα έγγραφα ήταν σωστά, το φορτηγό ήταν με τοπικούς αριθμούς αυτοκινήτων (περιοχή Κρασνοντάρ), επομένως δεν στάλθηκε σε πρόσθετη ακτινογραφία.

6. Στρατιωτικά τρένα που πήγαιναν στο Νότιο μέτωπο στάλθηκαν αμέσως ξανά για να δρομολογηθούν σε Ροστόφ – Μελιτόπολη – Τοκμάκ – μέσω απελευθερωμένων εδαφών. Αλλά η σιδηροδρομική γέφυρα άνοιξε σύντομα. Ήταν σχεδόν άθικτο.

7. Θα χρειαστούν έως και 3 εβδομάδες για την πλήρη αποκατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος της γέφυρας για αυτοκίνητα, αλλά είναι ήδη εν μέρει ανοιχτή για αυτά.

8. Αμέσως μετά την έκρηξη άρχισε να λειτουργεί το φέρι (υπήρχαν κάποια πλοία σε εφεδρεία για τέτοιες περιπτώσεις) αλλά η ανάγκη ήταν μόνο για μία μέρα!

Τόσο μεγάλη νίκη των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας και της Δύσης, η μεγάλη νίκη της προπαγάνδας κράτησε μόνο μια μέρα, γιατί τα στρατιωτικά φορτία στο Νότιο μέτωπο πάνε ομαλά. Επίσης τώρα η Μόσχα έχει το δικαίωμα να βομβαρδίζει οποιαδήποτε μη στρατιωτική υποδομή. Ο τοπικός πληθυσμός της Κριμαίας εξοργίστηκε ακόμη περισσότερο με τους Ουκρανούς μετά από εκείνη την τρομοκρατική επίθεση.

Παρεμπιπτόντως, η Κριμαία στέλνει 5 τάγματα εθελοντών στην πρώτη γραμμή και είναι μια από τις πρώτες περιοχές της Ρωσίας που εκπλήρωσαν σχέδια επιστράτευσης μετά την έναρξή της. Και στο διάστημα από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, αναμένεται μια μεγάλη επίθεση από τα ρωσικά στρατεύματα με αποφασιστικό στόχο να γονατίσει τον ουκρανικό στρατό. Έρχονται δύσκολες στιγμές για τον ουκρανικό στρατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail