Η Τουρκία θα δημιουργήσει στη Ανατολική Θράκη διεθνή κόμβο για την παροχή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη!

Freepen.gr - Η Τουρκία θα δημιουργήσει έναν διεθνή κόμβο από τον οποίο θα μπορεί να προμηθεύεται ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν μιλούσε στο κοινοβούλιο σε συνεδρίαση της παράταξης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με επικεφαλής τον ίδιο.

"Στην Ευρώπη τώρα ασχολούνται με το ζήτημα του πώς να παραμείνουν ζεστοί τον ερχόμενο χειμώνα. Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Συμφωνήσαμε με τον [Ρώσο πρόεδρο] Βλαντιμίρ Πούτιν να δημιουργήσουμε έναν κόμβο φυσικού αερίου στη χώρα μας, μέσω του οποίου Το φυσικό αέριο, όπως λέει, μπορεί να παραδοθεί στην Ευρώπη.Έτσι η Ευρώπη θα παραγγείλει αέριο από την Τουρκία», είπε.

Μιλώντας στο φόρουμ Russian Energy Week την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε τη δημιουργία του μεγαλύτερου κόμβου φυσικού αερίου στην Ευρώπη στην Τουρκία και την ανακατεύθυνση του όγκου φυσικού αερίου, η διέλευση του οποίου δεν είναι πλέον δυνατή μέσω του Nord Stream, σε αυτόν τον κόμβο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να συνεπάγεται την κατασκευή ενός άλλου συστήματος αγωγών φυσικού αερίου και τη δημιουργία ενός κόμβου στην Τουρκία, μέσω του οποίου θα παρέχεται φυσικό αέριο σε τρίτες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, εάν ενδιαφέρονται.

Η δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία συζητήθηκε στις 13 Οκτωβρίου στην Αστάνα σε συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο κόμβος θα πρέπει να δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατό και το καταλληλότερο μέρος για αυτό είναι η περιοχή της Θράκης στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail