Αναλύοντας τη διορατικότητα του «στρατηγού Αρμαγεδδώνα» στην στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας

Ο Στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα διοικητής της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας, μοιράστηκε κάποιες γνώσεις σχετικά με την κατάσταση της στρατιωτικής εκστρατείας της πρόσφατα αποκατεστημένης παγκόσμιας δύναμης του στην Ουκρανία. Το RT επέστησε την προσοχή στα κυριότερα σημεία, τα οποία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα επτά σημεία:

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

1. Η κατάσταση γύρω από τη Χερσώνα παραμένει τεταμένη

2. Το ΝΑΤΟ ωθεί το Κίεβο σε επίθεση αυτοκτονίας

3. Τα στρατεύματά του είναι άπειρα και φοβισμένα

4. Υποφέρουν από εκατοντάδες καθημερινά θύματα

5. Το Κίεβο μπορεί σύντομα να επιτεθεί στο φράγμα Kakhovka

6. Το ΝΑΤΟ είναι εχθρός του ουκρανικού λαού

7. Η Ρωσία θέλει μια ανεξάρτητη και φιλική Ουκρανία

Κάθε ένα από αυτά τα σημεία αποκαλύπτει πολλά για την τελευταία στρατιωτική-στρατηγική δυναμική της ουκρανικής σύγκρουσης. Ως εκ τούτου, το υπόλοιπο του παρόντος κομματιού θα αναλύσει εν συντομία τη σημασία όλων όσων μόλις μοιράστηκε ο άνδρας με το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών»:

1. Η νότια αντεπίθεση του Κιέβου δεν έχει ακόμη ξεκινήσει

Παρά το γεγονός ότι αρχικά εξυπηρετούσε τον σκοπό μιας προσποίησης για να αποσπάσει την προσοχή από την πολύ πιο ουσιαστική και τελικά επιτυχημένη αντεπίθεση τον περασμένο μήνα στην περιοχή του Kharkov, στο Kherson δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και επομένως παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά μέτωπα στη σύγκρουση.

2. Το μέτωπο Kherson έχει συμβολική σημασία για τις ΗΠΑ

Το ΝΑΤΟ εξαναγκάζει τους πληρεξούσιους του σε αυτοκτονικές επιθέσεις κατά μήκος του μετώπου της Χερσώνας ακριβώς λόγω της συμβολικής σημασίας που συνδέεται με αυτή, η οποία σχετίζεται με την εγγύτητά της στην Κριμαία καθώς και με την επιθυμία των κυβερνώντων Δημοκρατών να δείξουν στους ψηφοφόρους ότι το Κίεβο πέτυχε μια νίκη αντάξια των δεκάδων δισεκατομμυρίων που έχει λάβει.

3. Οι καλύτερες δυνάμεις του Κιέβου έχουν ήδη εκκαθαριστεί

Ο μόνος λόγος για τον οποίο το Κίεβο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε άπειρους και φοβισμένους νεοσυλλέκτους αυτή την στιγμή είναι επειδή οι καλύτερες δυνάμεις του έχουν ήδη εκκαθαριστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων σχεδόν οκτώ μηνών μαχών, γεγονός που το αναγκάζει να καταφύγει σε τακτικές ανθρώπινων κυμάτων από απόγνωση.

4. Η Ρωσία εξακολουθεί να κερδίζει το παιχνίδι των αριθμών

Με βάση τα παραπάνω, ο ημερήσιος αριθμός των θυμάτων του Κιέβου συνεχίζει να εκτοξεύεται, ενώ ο αριθμός της Μόσχας παραμένει σχετικά ελάχιστος, αν και η νίκη της τελευταίας σε αυτό το παιχνίδι αριθμών μπορεί να μην έχει τόση σημασία, εφόσον ο αντίπαλός της εξακολουθεί να έχει φαινομενικά απεριόριστο κρέας για να συνεχίσει να ρίχνει στο μύλο.

5. Τρομοκρατικές συνωμοσίες μεγάλης κλίμακας αποδεικνύουν την στρατιωτική απόγνωση του Κιέβου

Ο μόνος λόγος για τον οποίο το Κίεβο θα σκεφτόταν ακόμη και να καταστρέψει ένα φράγμα στην ίδια περιοχή που ισχυρίζεται ότι είναι δική του είναι επειδή έχει γίνει τόσο στρατιωτικά απελπισμένο αφού οι τακτικές του ανθρώπινων κυμάτων απέτυχαν να επιτύχουν τίποτα σημαντικό που πλέον μπορεί να καταφύγει μόνο σε τρομοκρατικές κινήσεις μεγάλης κλίμακας. 

6. Ο Μεγάλος Στρατηγικός Στόχος του ΝΑΤΟ είναι ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της Ουκρανίας

Δεν είναι προς τα αντικειμενικά εθνικά συμφέροντα της Ουκρανίας να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το λαό της ως τροφή πυροβόλων από το ΝΑΤΟ ως μέρος της προσπάθειας αυτού του αντιρωσικού μπλοκ να επαναβεβαιώσει τη φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία του ηγέτη των ΗΠΑ, ωστόσο η ελίτ της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας έχει ξεπουλήσει αυτά τα συμφέροντα στους ξένους θαμώνες της.

7. Ο μεγάλος στρατηγικός στόχος της Ρωσίας ευθυγραμμίζεται με τα εθνικά συμφέροντα της Ουκρανίας

Αντίθετα, ο μεγάλος στρατηγικός στόχος της Ρωσίας να διασφαλίσει την στρατιωτική ουδετερότητα της Ουκρανίας και το καθεστώς της ως φιλικού κράτους με το οποίο μπορεί να συνάψει οικονομικά καθοδηγούμενη και αμοιβαία επωφελής συνεργασία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα αντικειμενικά εθνικά συμφέροντα αυτής της χώρας, ωστόσο η ελίτ της τελευταίας συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν το κάνει.

Σε αυτό το στάδιο της σύγκρουσης, πολλά εξαρτώνται σαφώς από την έκβαση της αντεπίθεσης της Χερσώνας, η οποία με τη σειρά της θα καθορίσει την επερχόμενη στρατιωτική-στρατηγική δυναμική αυτού του πολέμου με πληρεξούσια. Η αποτυχία του Κιέβου σε συνδυασμό με μια νίκη των Ρεπουμπλικανών στα ενδιάμεσα του Νοεμβρίου μπορεί να οδηγήσει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail