Ο Πούτιν υπέγραψε την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε Ντόνετσκ, Λούγκανσκ, Ζαπορόζιε και Χερσώνα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την εισαγωγή στρατιωτικού νόμου σε τέσσερις νέες περιοχές της Ρωσίας.

"Έχω υπογράψει ένα διάταγμα για την εισαγωγή στρατιωτικού νόμου σε αυτές τις τέσσερις συνιστώσες οντότητες της Ρωσίας (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, Περιφέρειες Ζαπορόζιε και Χερσώνα). Θα σταλεί αμέσως στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο για έγκριση. Η Κρατική Δούμα έχει ενημερωθεί για αυτήν την απόφαση», δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τετάρτη που πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο.

Ο πρόεδρος σημείωσε πως ο στρατιωτικός νόμος ίσχυε σε αυτά τα εδάφη πριν ενταχθούν στη Ρωσία. «Τώρα πρέπει να επισημοποιήσουμε αυτό το καθεστώς στο πλαίσιο της ρωσικής νομοθεσίας», εξήγησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail