Τι προβλέπουν τα σχέδια της Μυστικής Μονάδας της ΜΙΤ για επιχειρήσεις προβοκάτσιας στην Ελλάδα

Freepen.gr - Ένα ιδιαίτερο δημοσίευμα αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες στο nordicmonitor.com με την υπογραφή του Τούρκου δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή αλλά και επιφυλακτικότητα. Άλλωστε έχουν γνώση οι φύλακες της ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει απειλήσει επανειλημμένα με εισβολή σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο και γείτονα του ΝΑΤΟ.

Η ειδική αυτή μονάδα της MIT, η ύπαρξη της οποίας δεν έγινε ποτέ δημόσια αποδεκτή, είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο στο οπλοστάσιο της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συγκρότηση μιας μυστικής επιχείρησης στρατιωτικού τύπου εναντίον δυτικής χώρας.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν διάφορες επιλογές, που κυμαίνονται από δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ενδοχώρα έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς και διεξαγωγή επιχείρησης προβοκάτσιας [ψευδούς σημαίας] για να δικαιολογήσει την τουρκική απάντηση. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Nordic Monitor από πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο, θα εναπόκειται σε αυτήν την ειδική μονάδα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της υπηρεσίας πληροφοριών να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο με υλικοτεχνική υποστήριξη από τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού. Η πλοκή, η οποία κρατήθηκε αυστηρά εμπιστευτική βάσει της ανάγκης για γνώση στο στενό περιβάλλον του Ερντογάν και του Φιντάν, θα τεθεί σε εφαρμογή κάποια στιγμή κοντά στις γενικές εκλογές του 2023 για να συσπειρώσει το έθνος πίσω από τον Ερντογάν και να φέρει μια απροσδόκητη ψήφο υπέρ του κυβερνώντος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Κόμμα (AKP) και τους εθνικιστές συμμάχους του.

Για δεκαετίες, η MIT δεν είχε επιχειρησιακή ικανότητα στρατιωτικού τύπου και η εντολή του περιοριζόταν κυρίως σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών για την παροχή των καλύτερων πληροφοριών στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην Τουρκία.

Όταν η MIT χρειαζόταν μυϊκή δύναμη στο έδαφος, βασιζόταν σε πολλές ελίτ μονάδες του στρατού.

Αυτό άρχισε να αλλάζει όταν ο Φιντάν, ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής υπέρ του Ιράν που δεν είχε εμπειρία στις πληροφορίες, διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας τον Μάιο του 2010. Ο Φιντάν ξεκίνησε να μεταμορφώσει την υπηρεσία σύμφωνα με τις οδηγίες του αφεντικού του, μεταφέροντας νέα άτομα από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και κατά καιρούς στρατολογώντας μερικούς από το εξωτερικό, ειδικά από ισλαμιστικές ομάδες.

Ο Φιντάν ήθελε να δημιουργήσει μια τουρκική εκδοχή της Δύναμης Κουντς μέσα στην υπηρεσία. Ως εκ τούτου έδωσε οδηγίες στο νεοπροσληφθέν προσωπικό του να το κάνει αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail