Η Ουκρανία τελειώνει από ιατρικά εφόδια

Εκατοντάδες τραυματίες και έλλειψη φαρμάκων – Η Ουκρανία αντιμετωπίζει άλλη μια κρίση που προκαλείται από αντεπιθέσεις, μπλακ άουτ και δωροδοκία που τροφοδοτεί η κυβέρνηση

Oliver Martin

Νωρίτερα τον Αύγουστο, αξιωματούχοι του Κιέβου ανακοίνωσαν μια πλήρης κλίμακας αντεπίθεση που θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο ώστε να επαναφέρει τη νότια Ουκρανία υπό τον έλεγχο του Ζελένσκι. Προς το παρόν, απομένει μόνο ένας μήνας μέχρι να έρθει ο χειμώνας και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η πόλη Χερσώνα ανακτήθηκε από τους Ρώσους. Αλλά αυτά που υπάρχουν πολλά σημάδια είναι η κρίση υγείας που αντιμετωπίζει τώρα η Ουκρανία.

Εν μέσω μαζικών μπλακ άουτ που προκαλούνται από ρωσικά πλήγματα στην ενεργειακή υποδομή και εκατοντάδες τραυματίες στρατιώτες, πολλά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη φαρμάκων και χώρου για τους ασθενείς.

Τοπικές πηγές από την ουκρανική πόλη Mykolaiv (το περιφερειακό κέντρο της νότιας Ουκρανίας) αναφέρουν ότι η κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα πρόκειται να αντιμετωπίσει έλλειψη φαρμάκων στο πλαίσιο των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν στην ενεργειακή υποδομή του κράτους.

Ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου της πόλης του Mykolaiv εξέδωσε εντολή για θεραπεία ασθενών με 20-40% χαμηλότερη ποσότητα φαρμάκων και άλλων φαρμάκων λόγω σφαλμάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και αδυναμίας αποθήκευσης αυτών των ουσιών όπως πριν. Επιπλέον, αυτή η κρίση αντιμετωπίζεται από μια οξεία ανάγκη παροχής ιατρικής περίθαλψης σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, καθώς η νωρίτερα ανακοινωθείσα αντεπίθεση της Χερσώνας του ουκρανικού στρατού φαίνεται να είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες τραυματίες χωρίς σχεδόν καμία τακτική επιτυχία.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το νοσοκομείο αναπτύσσει επειγόντως 220 ακόμη νοσοκομειακές κλίνες σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος. Αυτό είναι που έχει δημοσιοποιηθεί, απλά φανταστείτε τι χάος επικρατεί εκεί, καθώς αν ένα ιατρικό ίδρυμα υφίσταται τέτοιες δραματικές αλλαγές, τι θα συμβαίνει αλλού.

Το μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα δεν είναι ο μόνος λόγος για την έλλειψη φαρμάκων. Θυμηθείτε τις πολλές υποθέσεις δωροδοκίας και κλοπής ανθρωπιστικής βοήθειας. Η συντριπτική πλειονότητα της βοήθειας που παρέχουν οι ξένες χώρες στην Ουκρανία έχει κλαπεί ή πουληθεί στους πολίτες αντί να τη δίνουν δωρεάν. Τέλος πάντων, είναι απολύτως τρομερό. Τώρα οι άνθρωποι λαμβάνουν λιγότερα φάρμακα και προφανώς οι απώλειες της Ουκρανίας είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι θέλουν να πιστεύουμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail