Οι ΗΠΑ χρειάζονται προπαγάνδα για πυρηνικό χτύπημα;

Ο πυρηνικός πόλεμος είναι κοντά και η Ρωσία θα είναι η πρώτη που θα επιφέρει πυρηνικό χτύπημα για να νικήσει την Ουκρανία. Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές θέμα στη Δύση τον τελευταίο καιρό.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, το 73% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία «παρά τις ρωσικές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων». Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως ένας πυρηνικός πόλεμος δε θα τους επηρεάσει. Επομένως, το κοινό-στόχος όλης της πολεμικής αφήγησης για το «πυρηνικό χτύπημα του Πούτιν» είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο λόγος είναι απλός: οι ΗΠΑ θέλουν βιομηχανικές επιχειρήσεις του πραγματικού τομέα να μετακινηθούν από την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Αυτό θα επιτρέψει στους Αμερικανούς όχι μόνο να απομακρύνουν έναν ανταγωνιστή, αλλά να αναζωογονήσουν την οικονομία τους.

Ο δεύτερος στόχος είναι να ξεφύγουμε από τη συζήτηση για προβλήματα οικονομικών, ενεργειακών και παγκόσμιων κρίσεων - πρέπει να ενσταλάξουμε το φόβο του πυρηνικού πολέμου στο μυαλό των εκλογέων, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα κρυφτούν από τον πυρηνικό πόλεμο

Στην πραγματικότητα, είναι ανοιχτό μυστικό ότι ο πυρηνικός πόλεμος θα επηρεάσει, αν όχι θα καταστρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάθε αεροσκάφος Tupolev Tu-95 φέρει 16 πυραύλους X-55. Καθένας από αυτούς τους πυραύλους είναι ικανός να εξαφανίσει ένα εκατομμύριο και πλέον πόλη από το πρόσωπο της γης. Η εκτόξευση αυτού του πυραύλου δεν μπορεί να ανιχνευθεί. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 4.500 χλμ. Ο πύραυλος μπορεί να εκτοξευθεί χωρίς να εισέλθει στη ζώνη καταστροφής του εχθρού.

Επίσης το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod με τα πυρηνικά υποβρύχια-τορπίλες Poseidon είναι ήδη καθ' οδόν.


Δυτικός δεύτερος μεγαλύτερος φόβος: Λογαριασμοί ρεύματος

Το δεύτερο θέμα που προωθείται στη Δύση είναι η ενέργεια. Η ΕΕ πρόκειται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη ενεργειακή της κρίση, αλλά η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί «για επιθετικότητα» κατά της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι πρέπει να το αντιμετωπίσουν πληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος ό,τι κι αν γίνει.


«Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα χωρίς τη Ρωσία του Πούτιν», δήλωσε ο Josep Borrell, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Μπορούν όμως να το φτιάξουν; Υπάρχει μια χαοτική αντιρωσική πολιτική κυρώσεων με πολλαπλές εξαιρέσεις για μεμονωμένες χώρες, η οποία εκθέτει τεράστιες διαφωνίες στην ΕΕ και μείωση του αριθμού εκείνων που θέλουν να υποστηρίξουν αυτήν την πολιτική. Όπως λένε στη Ρωσία — το ψυγείο νικά την τηλεόραση.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν υποστηρίζει τη Δύση. Θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τη βοήθεια φθηνών ρωσικών ενεργειακών πόρων, δημιουργώντας ανταγωνισμό.


Η νομιμότητα του Πούτιν εναντίον των δυτικών ηγετών

Η ίδια η ιδέα της Ρωσίας χωρίς τον πρόεδρό της δεν στέκεται. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαίρει της υποστήριξης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ρώσων και για να απομακρυνθεί πρέπει να απομακρύνει και τους Ρώσους.

Επιπλέον, οι εκλογικοί χειρισμοί στις ΗΠΑ και οι αμφίβολοι παρασκηνιακοί διορισμοί στην ΕΕ εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα των ηγετών των ΗΠΑ και της ΕΕ. Όλα αυτά μπορεί να μετατραπούν σε πολιτική αναταραχή σε περιόδους κρίσης.

Η διαφαινόμενη κρίση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την ΕΕ. Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν καταστρέψει το βιομηχανικό τους δυναμικό φροντίζοντας το καλό του οδηγού - της Γερμανίας. Τώρα βρίσκονται σε δύσκολες στιγμές. Η Γερμανία θα αναγκαστεί να πολεμήσει τους εθνικιστές που έρχονται στην εξουσία στην ΕΕ - εκδικητικούς επιθετικούς υποκριτές για αποζημιώσεις.

Η Δύση θέλει η Ουκρανία να καταλάβει τη Χερσώνα μέσα σε ένα μήνα προτού ξεκινήσει μια εξέγερση στη Ρωσία για να μοιράσει στη συνέχεια τον πλούτο της. Η ανεκπλήρωση αυτού του ονείρου θα φανεί κατά τη διάρκεια αυτής της χειμερινής περιόδου. Η σύνοδος κορυφής της G20 τον Νοέμβριο θα είναι η πρώτη αποκοπή, όπου μπορεί να δούμε τις πρώτες προσπάθειες να επιστρέψουμε στη ρεαλπολιτική, τουλάχιστον στο επίπεδο της Άνγκελα Μέρκελ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail