Γιατί το παιχνίδι του Zelensky για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα αποτύχει

Κανένα από τα μεγάλα μέρη που εμπλέκονται σε αυτή τη σύγκρουση δεν επιθυμεί τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα μέσω του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένας συνεχώς ανένδοτος Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky πέρασε τον περασμένο χρόνο προσπαθώντας να φέρει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, και δεν έχει ακόμη επιτύχει, παρά τις πολλές προσπάθειες να το κάνει. Ενώ η ρητορική μεταξύ DC, Βρυξελλών και Μόσχας έχει γίνει σίγουρα πιο φλογερή, τα κινητικά κομμάτια στη γεωπολιτική σκακιέρα έχουν παραμείνει σταθερά στη θέση τους, επειδή τα μεγάλα μέρη στη σύγκρουση δε θέλουν να δουν το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Jordan Schachtel - The Dossier / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Πέμπτη, ο Ζελένσκι αύξησε ακόμη περισσότερο τη ρητορική, καλώντας τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να βομβαρδίσουν τη Ρωσία και να προσπαθήσουν να εξαλείψουν το πυρηνικό τhς οπλοστάσιο.

Φυσικά, μια τέτοια αποστολή, η οποία θα εκτόξευε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είναι καν δυνατή, καθώς η Μόσχα διατηρεί την πυρηνική τριάδα και χιλιάδες πυρηνικά όπλα στη διάθεσή της.

Ο Ζελένσκι, ηθοποιός στο επάγγελμα, δε φαίνεται να ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες. Θέλει απλώς δυνάμεις του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ στο έδαφος στην Ουκρανία και είναι πρόθυμος να δεχτεί τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να συμβεί αυτό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ζελένσκι υπέγραψε μια ταχεία αίτηση ΝΑΤΟ.

Τα καλά νέα, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι ότι κανένα από τα μεγάλα μέρη που εμπλέκονται σε αυτή τη σύγκρουση δεν επιθυμεί τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα μέσω του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ σίγουρα δε θέλουν να ριχτούν σε άμεση αψιμαχία με τη Ρωσία. Όπως έδειξαν οι τελευταίοι μήνες, αρκούνται μόνο στο να επιδιώξουν τον εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας από το περιθώριο του πολέμου.

Αυτές οι δυνάμεις παραμένουν προσηλωμένες στο να στηρίξουν το Κίεβο ως την αιχμή του δόρατος σε αυτό που ελπίζουν πως θα είναι μια μακρά, μακροχρόνια σύγκρουση με τη Μόσχα. Δεν επιδιώκουν μια ουκρανική νίκη επί της Ρωσίας, αλλά έναν αέναο πόλεμο που θα μοιάζει με το Αφγανιστάν, που θα δρα τόσο για να αποδυναμώσει τον εχθρό τους όσο και για να διευκολύνει διάφορες μορφές ξεπλύματος για την παγκόσμια ελίτ.

Ευτυχώς, οι ηγέτες των δυτικών δυνάμεων δεν πιστεύουν στην πραγματικότητα τις υστερικές ανοησίες ότι ο Πούτιν είναι ένα είδος αυτοκρατορικής φιγούρας που μοιάζει με τον Χίτλερ επιδιώκοντας να κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι Ρώσοι δεν θέλουν ούτε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο απροκάλυπτος στόχος τους, όπως διατυπώθηκε από το Κρεμλίνο, είναι να εξαλείψουν τις απειλές για την εδαφική τους ακεραιότητα. Ο πιο ανείπωτος στόχος τους, όπως αποδεικνύεται από τις πολιτικές και στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας, είναι να εξασφαλίσουν εδάφη που έχουν στρατηγική αξία και κατοικούνται από πολίτες που καλωσορίζουν ή αδιαφορούν για την ιδέα της αλλαγής κυριαρχίας. Η Ρωσία είναι μια ελάχιστα επεκτατική δύναμη, σε ένα περιορισμένο περιβάλλον που στοχεύει φιλικούς πληθυσμούς.

Ο Ζελένσκι δεν έχει υπολογίσει σωστά, γιατί κανένας από τους διεθνιστές παίκτες που εμπλέκονται στην υποστήριξη του Κιέβου δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ουκρανία. Αν όντως νοιάζονταν για την Ουκρανία, θα επιδίωκαν τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Αντίθετα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και η Ουκρανία έχει γίνει το νέο χρυσωρυχείο για το στρατιωτικό βιομηχανικό καρτέλ.

Ο Ζελένσκι και οι πιο πρόσφατοι προκάτοχοί του έχουν καταστρέψει εντελώς τη ρεαλπολιτική . Αντί να εκμεταλλευτεί την ισχύ της Ουκρανίας ως ουδέτερο κράτος, η κυβέρνησή του προχώρησε στο να γίνει υποχείριο ενός συνασπισμού ενώ ανταγωνίζεται τον πιο ισχυρό γείτονά της. Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για τον ουκρανικό λαό.

Ενώ η πολιτική τάξη της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Ζελένσκι, είναι στην ευχάριστη θέση να εμπλουτιστεί καταναλώνοντας μικρές σταγόνες από τον πόλεμο αντιπροσώπων, το ουκρανικό έθνος σπαράσσεται από τον πόλεμο και ο λαός παραμένει φτωχός.

Αν και θα ήταν σίγουρα μια οπισθοδρόμηση για τον συνασπισμό του ΝΑΤΟ εάν το Κίεβο χανόταν στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, οι ενέργειές τους δείχνουν πως δεν αξίζει να πολεμήσουμε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό αφορά τον Ζελένσκι, γιατί το παιχνίδι θα ήταν για εκείνον και τους συμμάχους του στην κυβέρνηση. Επομένως, η φάρσα του κόσμου στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι η στρατηγική για το Κίεβο. Ευτυχώς, τουλάχιστον προς το παρόν, καμία μεγάλη δύναμη δε θέλει να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail