Ο Ζελένσκι λαμβάνει «μήνυμα» από τον Πούτιν - Διέψευσε το Κρεμλίνο

Freepen.gr - Ο Umaro Mokhtar Sissoco Embalo, πρόεδρος της Γουινέας-Μπισάου, ισχυρίστηκε την Τρίτη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν του ζήτησε να μεταφέρει ένα «μήνυμα» στον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι σχετικά με τη σημασία του «άμεσου διαλόγου» μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Ο Έμπαλο έκανε αυτή την αποκάλυψη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζελένσκι στο Κίεβο, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν.

«Αγαπητέ μου αδερφέ, χθες ήμουν στη Ρωσία με τον Πρόεδρο [Βλαντιμίρ] Πούτιν, ο οποίος μου ζήτησε να σας δώσω ένα μήνυμα, να μιλήσω μαζί σας, θεωρώντας ότι ένας άμεσος διάλογος είναι πολύ σημαντικός για τις μελλοντικές κοινές μας ενέργειες», είπε ο Έμπαλο.

Ένα βίντεο της συνέντευξης Τύπου δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του Zelensky, με τα σχόλια του Embalo να μεταφράζονται στα ουκρανικά.

Διαψεύδει το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μετέφερε κανένα ειδικό μήνυμα για τον πιθανό διάλογο μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στον Ουκρανό ομόλογό του Βλαντιμίρ Ζελένσκι μέσω του προέδρου της Γουινέας-Μπισάου Ουμάρο Σισόκο Έμπαλο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

"Ο συνάδελφός μας από το αφρικανικό κράτος εξέφρασε την προθυμία του, είπε ότι θα έχει επαφές και θα μεταφέρει τη στάση του Πούτιν στην ουκρανική πλευρά. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μήνυμα σε αυτή την περίπτωση και αυτό δεν συζητήθηκε", απάντησε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου σε ερώτηση για το αν ο Ρώσος ηγέτης είχε στείλει τέτοιο μήνυμα. Νωρίτερα, ο Έμπαλο είπε ότι αυτό το μήνυμα φέρεται να υπήρχε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail