Ουκρανία και πυρηνικός πόλεμος: Ο Πούτιν δεν μπλοφάρει!

Photo: Konstantin Zavrazhin - en.kremlin.ru
«Βρισκόμαστε σε μια πορεία κλιμάκωσης προς τον πυρηνικό πόλεμο, τίποτα λιγότερο από αυτό». — Καθ. Τζέφρι Σακς

Ακολουθεί μια σαφώς μειοψηφική άποψη για τον πόλεμο της Ουκρανίας: Μερικοί άνθρωποι, περισσότεροι από λίγοι, δεν υποστηρίζουν τίποτα που προωθεί το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, ειδικά από το Βιετνάμ, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Υεμένη, τη Σομαλία, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Γρενάδα , τον Παναμά, τη Σομαλία, τη Λιβύη και ό,τι νέες ηγεμονικές αποστολές σχεδιάζονται.

Jerry Kroth - globalresearch.ca / Παρουσίαση Freepen.gr

Όταν λεμέ φτάνει, φτάνει!

Αλλά επιπλέον, αυτή η πολύ ήσυχη μειονότητα δεν συσπειρώνεται πίσω από οτιδήποτε εμπλέκονται οι νεοναζί, επομένως η υποστήριξη για την Ουκρανία, τον Μπαντέρα και το τάγμα Αζόφ σίγουρα θέλουν. Ο επικεφαλής του ουκρανικού κοινοβουλίου το 2019 ήταν ένας νεοναζί ονόματι Andriy Parubiy .3

Αστειεύεστε;

Απλώς δείτε τις φωτογραφίες του συμβόλου του Αζόφ και των ναζιστικών συμβόλων SS Wolfsangel παρακάτω.4


Σύμβολο των ναζί SS Wolfsangel και ουκρανικό τάγμα Azov που καυχιέται για το ίδιο σύμβολο (Πηγή: Καθ. Jerry Kroth)

Αυτά τα σύμβολα, συμπεριλαμβανομένων των αγκυλωτών σταυρών, στην πραγματικότητα αφθονούν, αλλά τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης τα καθαρίζουν με άφθονη ζέση, ώστε να μπορούμε όλοι να διατηρήσουμε τη φαντασίωση ότι σώζουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία με οποιοδήποτε κόστος.

Όσο για την εισβολή της Ρωσίας, ναι, πρόκειται σαφώς για έγκλημα πολέμου, επειδή ο ΟΗΕ δεν ενέκρινε καμία επέμβαση και, νομικά, αυτό καθιστά τον Πούτιν εγκληματία πολέμου, αλλά ο Τζορτζ Μπους πληροί τις προϋποθέσεις για τον ίδιο χαρακτηρισμό για την απρόκλητη επιθετικότητά του στο Ιράκ, παρομοίως χωρίς άδεια από τον ΟΗΕ, και τους 300.000 και πλέον ανθρώπους που έσφαξε.5

Δυστυχώς, αυτή η μειονότητα δεν είναι καθόλου ενθουσιώδης με τους εορτασμούς των New York Times - CNN - Nancy Pelosi - Mitch McConnell στην Ουκρανία. Η προσπάθεια να νικήσει η μικρή Ουκρανία τη μεγαλύτερη πυρηνική υπερδύναμη του κόσμου είναι σκέτη τρέλα. Αυτή είναι η πολιτική μας, και είναι προφανώς τρελή.

Η Ρωσία δε θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να χτίσουν στρατιωτικές βάσεις στη Malaya Rossia («μικρή Ρωσία») που είναι το ιστορικό όνομα για την περιοχή Ντόνετσκ-Λουχάνσκ.6,7.8

Δε θα επιτρέπαμε στη Ρωσία να χτίσει στρατιωτικές βάσεις στο Χουάρες, απέναντι από το Ελ Πάσο, είτε το Μεξικό επέμενε είτε όχι στο κυρίαρχο δικαίωμά του να συμμετάσχει σε μια αμοιβαία αμυντική συμμαχία με μια ξένη δύναμη.

Ούτε πρόκειται να συμβεί!

Δυστυχώς, αν η Δύση είχε συμφωνήσει να μην επεκτείνει το ΝΑΤΟ και να κρατήσει την Ουκρανία ουδέτερη όπως η Φινλανδία, η Σουηδία, η Αυστρία και η Ελβετία, δε θα υπήρχε πόλεμος, θάνατος, καταστροφή, εισβολή, εγκλήματα πολέμου, πρόσφυγες. Το σημείο βρασμού έφτασε στις 7 Ιανουαρίου 2022 όταν το ΝΑΤΟ είπε στον Πούτιν πως είχε το δικαίωμα να επεκταθεί σε όποια χώρα επιθυμεί. Σήκωσε τα χέρια του και, για τελευταία φορά είπε, «όχι στην αυλή μου».9

Άρχισε λοιπόν ο πόλεμος, ακολούθησαν κυρώσεις, ακολούθησαν έλεγχοι των εξαγωγών, ακολουθούμενη από ελλείψεις φυσικού αερίου, πετρελαίου, σιταριού και ηλιέλαιου, που με τη σειρά του προκαλεί πληθωρισμό που στη συνέχεια φέρνει ύφεση, πρώτα στην Ευρώπη, μετά στις ΗΠΑ και αυτό οδηγεί σε λιμοκτονία σε όλη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή (έρχεται) με την παγκόσμια ανεργία να ακολουθεί. . . και όλα ξεκίνησαν με ένα αμερικανικό παιχνίδι νεο-απατεώνων να προσπαθήσει να χτίσει στρατιωτικές βάσεις στην πίσω βεράντα της Ρωσίας.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούν για να προσπαθήσουν να μπερδέψουν και να διαταράξουν την κατανόηση αυτής της αιτιώδους συνάφειας, αποκαλώντας την «αύξηση τιμών του Πούτιν», 10 και, ενώ οι περισσότεροι δυτικοί καταναλωτές ειδήσεων πιστεύουν την εσφαλμένη κατεύθυνση, η ιστορία δεν θα ξεχάσει την αιτιολογική αλυσίδα.

Η επέκταση του ΝΑΤΟ, το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, η αμερικανική επιμονή στην εξαιρετικότητα και ηγεμονία και τα βαθιά συνένοχα μέσα ενημέρωσης είναι η αιτία και ο πληθωρισμός, η ύφεση, ο πόλεμος και ο θάνατος το αποτέλεσμα.



Επί του παρόντος, μια από τις πιο επικίνδυνες πτυχές αυτής της συνεννόησης των δυτικών μέσων ενημέρωσης είναι ο τρόπος με τον οποίο συσκοτίζει τον βομβαρδισμό του ουκρανικού στρατού στον κατεχόμενο από τη Ρωσία πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia. Αυτός ο βομβαρδισμός θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα άλλο Τσερνόμπιλ, αλλά η επικράτηση των μέσων ενημέρωσης κάνει να φαίνεται πως η Ρωσία είναι κατά κάποιον τρόπο μυστηριωδώς υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό της ίδιας εγκατάστασης που κατείχε.

Έχει καταλάβει τη Ζαπορίζια από τον Απρίλιο, αλλά τα μέσα ενημέρωσης μιλούν με εμμονή για τον βομβαρδισμό του εργοστασίου από τη Ρωσία.11 Τελικά, στις 2 Σεπτεμβρίου, επιθεωρητές του ΔΟΑΕ ανέφεραν ότι οι Ουκρανοί βομβάρδιζαν τον πυρηνικό σταθμό, όχι οι Ρώσοι, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη—αρκετά προς έκπληξη των δυτικών λογοκριτών των μέσων ενημέρωσης που δεν μπορούσαν να τους εμποδίσουν να αναφέρουν την αλήθεια.12

Το ίδιο ισχύει και για το σαμποτάζ του αγωγού Nord Stream. Η Ρωσία και η Γερμανία ξόδεψαν πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του, όλα με μεγάλη υπερηφάνεια, και οι ΗΠΑ προσπάθησαν τα πάντα για να το σταματήσουν. Τέλος, σαμποτάρεται και η διαρροή εκτοξεύει φυσικό αέριο σε όλη τη Βαλτική.

Αλλά το πρώτο πράγμα που κάνουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι να κατηγορούν τη Ρωσία ότι σαμποτάρει τη δική της δημιουργία.13

Αυτό είναι σωστό: η Ρωσία ανατινάζει το δικό της αγωγό —το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να κλείσει το φυσικό αέριο!— και βομβαρδίζει έναν πυρηνικό σταθμό που ελέγχει και καταλαμβάνει.

Αλήθεια!14

Δεν είναι λίγο πιο πιθανό η Ουκρανία να βομβαρδίζει το ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο και οι ΗΠΑ ή η Βρετανία να σαμποτάρουν τον αγωγό που ήθελαν να κλείσουν για τόσο καιρό;

Πόση ακόμα λανθασμένη κατεύθυνση πρέπει να υπομείνουμε!

Για να τελειώσει όλη αυτή η ανοησία, οι δολοφονίες, ο χάος, η προπαγάνδα και η πυρηνική τρέλα, η λύση είναι πολύ απλή: Διαπραγματευτείτε μια λύση και μια κατάπαυση του πυρός πριν μας ανατινάξουν όλους οι υποθέσεις με ξηρούς καρπούς. Αυτό υποστηρίζουν οι Henry Kissinger, Noam Chomsky και οι καθηγητές John Mersheimer και Jeffrey Sachs, και αυτή η σιωπηλή μειοψηφία δεν μπορούσε να συμφωνήσει περισσότερο.15 Εάν η βαρβαρότητα και η δολοφονία είναι απίστευτα αηδιαστικά, όπως θα έπρεπε. Απαιτήστε από τον γερουσιαστή σας τη διαπραγμάτευση για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση.

Ο Τσόμσκι λέει ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Κανείς στην κυβέρνησή μας δεν υποστηρίζει επί του παρόντος τη διαπραγμάτευση, ούτε την ειρήνη. Εταιρικοί Δημοκράτες, φιλελεύθεροι μπουτίκ και Ρεπουμπλικάνοι μας επευφημούν μέχρι το κατώφλι του Αρμαγεδδώνα.

Η Ουκρανία δε διαθέτει αντιπλοϊκή τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας, αλλά οι ΗΠΑ ενέκριναν να της δώσουν πυραύλους HARPOON. Εάν η Ουκρανία καταφέρει να βυθίσει ένα ρωσικό πλοίο, ο Πούτιν θα ήταν ηλίθιος να μη βυθίσει ένα αμερικανικό πλοίο ως αντίποινα.

Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό δεν είναι εξίσου επικίνδυνο με την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας, ζει στη γη της Washington Post la-la. Τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης παρέχουν γενναιόδωρες υπνώσεις ότι όλη αυτή η συζήτηση για πυρηνικό πόλεμο είναι απλώς ο Πούτιν, έτσι τίποτα δεν μείωσε την σταθερή εισαγωγή ολοένα και πιο δηλητηριωδών όπλων - ακοντίων, αεροσκαφών, HARPOONS, NASAMS, ακόμη και πληρωμές μισθών των Ουκρανών στρατιωτικών16 — όλα υπό το ενθουσιώδες χειροκρότημα των φιλελεύθερων και των συντηρητικών εξίσου:

Ένα δισεκατομμύριο εδώ. Άλλο ένα δισεκατομμύριο εκεί. Πήγαινε να την πάρεις την Ουκρανία!

Αλλά για να διακόψει αυτά τα ουρλιαχτά και να εισάγει μια κουταλιά επαφής με την πραγματικότητα, το Bulletin of Atomic Scientists μετέφερε το ρολόι του Doomsday μόλις 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, πιο κοντά από την κρίση του Βερολίνου του 1961, πιο κοντά από την κουβανική κρίση πυραύλων του 1962, πιο κοντά όσο ποτέ από το 1947.17

Στις 4 Ιουνίου, ο Πούτιν είπε για τους επικείμενους κινδύνους του πυρηνικού πολέμου και της αποστολής ολοένα και περισσότερων θανατηφόρων όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία: «Οι Ιππείς της Αποκάλυψης είναι ήδη καθ' οδόν και κάθε ελπίδα τώρα είναι στον Κύριο τον Παντοδύναμο Θεό». 18


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είπε στις 2 Αυγούστου «Σήμερα, η ανθρωπότητα είναι μόνο μια παρεξήγηση, ένας λάθος υπολογισμός μακριά από την πυρηνική εξόντωση» Η Πελόζι, στην Ταϊβάν αυτή τη φορά για να προσπαθήσει να κροταλίσει το κλουβί των Κινέζων.

Και το έκανε: ο Κινέζος πρωθυπουργός Σι Τζινπίνγκ είπε στον Πρόεδρο Μπάιντεν,

«Αν παίξεις με τη φωτιά, θα καείς μέχρι θανάτου.»20

Πήγαινε Νάνσυ!

Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Πούτιν απευθύνθηκε στο έθνος του, κοίταξε απευθείας στην κάμερα και προειδοποίησε τις δυτικές δυνάμεις ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο. «Αυτό δεν είναι μπλόφα», είπε.

Δεν είναι ώρα να ξυπνήσουμε; Πόσο πιο κοντά στην άκρη πρέπει να πιστεύουν τα γεράκια και οι νεο-μανιακοί στη Δύση ότι μπορούν να προχωρήσουν πριν ξεσπάσουν όλα αυτά στο πρόσωπό τους και στα πρόσωπα των παιδιών μας;

Συμπέρασμα: Διαπραγματευτείτε μια ουδέτερη Ουκρανία, τερματίστε τον πόλεμο, κόψτε τον διογκωμένο προϋπολογισμό του Πενταγώνου και σταματήστε αυτήν την παγκόσμια πρόκληση, τον τυχοδιωκτισμό, την παραφροσύνη.


*

Ο Jerry Kroth, Ph.D. , είναι Αναπληρωτής Ομότιμος Καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Santa Clara (ret) και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω του ιστότοπού του, collectivepsych.com.

 

Σημειώσεις

1 Bloomberg, "Surveillance", 3 Οκτωβρίου 2022

2 https://www.longwarjournal.org/archives/2022/10/u-s-military-kills-wanted-shabaab-leaderin-airstrike-in-somalia.php

3 https://morningstaronline.co.uk/article/ukrainian-speaker-andriy-parubiy-slammed-praisinghitler-historys-greatest-democrat

4 https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfsangel

5 https://www.bbc.com/news/world-middle-east-24547256

6 http://www.encyclopediaofukraine.com/display.asp?linkpath=pages%5CL%5CI%5CLittleRussia.htm

7 Ένας νεότερος πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς των ΗΠΑ Pershing ταξιδεύει 5800 mph. Η απόσταση από το Ντόνετσκ προς τη Μόσχα είναι 650 μίλια. Έτσι, ένα αμερικανικό Pershing που σταθμεύει σε μια βάση του ΝΑΤΟ στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας (υποθέτοντας ότι η Ρωσία δεν είπε τίποτα, δεν έκανε τίποτα, δεν πήγε σε πόλεμο και υποτάχθηκε στην επέκταση του ΝΑΤΟ) θα χρειαζόταν 6,8 λεπτά για να χτυπήσει τη Μόσχα με ένα πυρηνικό όπλο. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ βγήκαν από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά ενδιάμεσης εμβέλειας δεν βοηθά. Ο Τραμπ ακύρωσε αυτή τη συνθήκη το 2019. Τίποτα από αυτά δεν ξέφυγε από τους στρατηγικούς φόβους της Ρωσίας. Εάν τοποθετηθούν βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, τι θα εμποδίσει τις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν το νέο Pershing; Σίγουρα δεν υπάρχει συνθήκη:

8 Φωτογραφία Bloomberg: https://www.japantimes.co.jp/news/2021/06/12/world/politicsdiplomacy-world/putin-us-russia-biden/

9 https://abcnews.go.com/International/wireStory/nato-weighs-russias-security-offer-endukraine-standoff-82134155

10 https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2022/06/22/remarks-bypresident-biden-on-gas-prices-and-putins-price-hike/

11 https://apnews.com/article/russia-ukraine-war-nuclear-plant-shelling-continuesd12ded8c3d79fe6f2a062546e5ced95b

12 https://www.reuters.com/world/europe/russia-backs-iaea-call-shelling-near-zaporizhzhiastop-envoy-says-2022-09-09/

13 https://www.washingtonpost.com/world/2022/09/28/nord-stream-russia-methane-leakbaltic-sea/

14 Δείτε το Youtube, "Ο συνταγματάρχης των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Μπλακ ρωτά " Μήπως οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ξεσήκωσαν τον Βορρά", 4 Οκτωβρίου 2022

15 https://www.thedailybeast.com/noam-chomsky-is-right-us-should-work-to-negotiate-an-endto-the-war-in-ukraine

16 https://www.defense.gov/News/News-Stories/Article/Article/3138602/us-announces-298-billion-in-aid-to-ukraine/

17 https://thebulletin.org/doomsday-clock/current-time/

18 https://www.newsweek.com/russia-warns-horsemen-apocalypse-ukraine-war-hits-100-days-1712609

19 https://www.npr.org/2022/08/02/1115160155/guterres-one-miscalculation-awaynuclear-annihilation

20 https://news.cgtn.com/news/2020-08-12/Those-who-play-with-fire-will-get-burned-Beijing-warns-U-S–STCXChe5zi/index.html

Η επιλεγμένη εικόνα προέρχεται από το en.kremlin.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail